Παγκόσμια επέκταση για την Arcusin και τα στρογγυλά χορτοδετικά της

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η ισπανική εταιρεία επεκτείνται στο τομέα του χειρισμού δεματιών, μικρών και μεγάλων, με την γκάμα να περιλαμβάνει τα μοντέλα FSX, XP και MultiPack.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου-Αυγούστου 2024

Η εταιρεία Arcusin από την Ισπανία σκοπεύει να συνεχίσει τη διεθνή επέκτασή της. Τα βασικά της προϊόντα απευθύνονται στο χειρισμό τετράγωνων δεματιών, τόσο μεγάλων όσο και μικρών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εργολάβους δεματιάσματος αχύρου παρουσιάζουν τα FSX και XP, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν από 12 έως 16 μπάλες, ανάλογα με το μοντέλο.

Η μικρότερη σειρά XP έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε πιο μαλακό έδαφος και να προκαλεί λιγότερες ζημιές στο χωράφι, ένα χαρακτηριστικό που ενδιαφέρει όλο και περισσότερο τους αγρότες και τους εργολάβους. Υπάρχει επίσης ένα μηχάνημα MultiPack, το οποίο μπορεί να συλλέξει έως και 14 μικρές μπάλες και στη συνέχεια να τις συμπιέσει και να τις δέσει για να σχηματίσει μια μεγάλη τετράγωνη μπάλα.

Διοικητικές αλλαγές

Η φιλοδοξία της εταιρείας να επεκταθεί διεθνώς έλαβε πρόσφατα ώθηση με μια διοικητική αναδιοργάνωση, η οποία βλέπει νεότερα μέλη της οικογένειας να αναλαμβάνουν τα ηνία.

Η Blanca Cusiné ανέλαβε τον ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου, διαδεχόμενη τον Josep Ramon Pons, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της εταιρείας τα τελευταία 20 χρόνια. Δίπλα της, ο Ferran Cusiné αναλαμβάνει την ηγεσία του τμήματος Engineering και R&D, με έμφαση στην αύξηση και εδραίωση της διεθνούς επέκτασης της εταιρείας με έδρα τη Lleida. Η Cusiné αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος Μηχανικής και Ε&Α της Arcusin. Σε ηλικία 31 ετών, είναι κάτοχος πτυχίων διοίκησης επιχειρήσεων, οικονομικής διαχείρισης, ενώ έχει σπουδάσει και μηχανικός.

Σύμφωνα με την Blanca Cusine, «Η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος στον τομέα των εξειδικευμένων γεωργικών μηχανημάτων με πατενταρισμένα προϊόντα, εφαρμόζοντας πλέον νέες τεχνολογίες που βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των μηχανημάτων».

Ο Ferran Cusine πρόσθεσε ότι βλέπει ως κύρια πρόκληση στον τομέα της μηχανικής την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον γεωργικό τομέα. Η έμφαση, πιστεύει, πρέπει να δοθεί στη βελτίωση της αποδοτικότητας των μηχανημάτων και στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Η Blanca και ο Ferran ανήκουν πλέον στην τρίτη οικογενειακή γενιά που αναλαμβάνει την ηγεσία της εταιρείας, που ιδρύθηκε το 1976 από τον Armando Cusine και τον Manuel Cusine και σήμερα εξάγει σε περισσότερες από 60 χώρες.

Πληροφορίες από Agriland

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Στο χωράφι με το άροτρο Amazone Tyrok 400V 6+1

Το ηµι-αναρτώµενο και αναστρεφόµενο άροτρο Tyrok της Amazone, µε τα νέα σώµατα STW35, έφτασε στα όριά του σε ένα µόνο σύνολο συνθηκών. Τόσο ο χειρισµός