Kuhn GSE PRO: Το καινοτόμο σύστημα ακριβούς διανομής στα όρια του πεδίου

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Ο νέος περιοριστή εξάπλωσης GSE PRO αποτελεί επανάσταση στην ακρίβεια επέμβασης, ειδικά στα ακρωτήρια.

Η Kuhn λανσάρει τον νέο περιοριστή εξάπλωσης ορίων GSE PRO, ο οποίος αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη στην ακρίβεια επέμβασης. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος της Kuhn είναι η ικανότητά του να συνδυάζει δύο βασικούς παράγοντες της λίπανσης: τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Οι λιπασματοδιανομείς των σειρών AXIS και AXENT μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με το νέο αυτό χαρακτηριστικό, το οποίο αντικαθιστά την υπάρχουσα έκδοση GSE.

Δύο εκδόσεις

Αρχικά, η έκδοση GSE 30 PRO είναι κατάλληλη για τους διανομείς AXIS 20.2, 30.2 και 40.2 της Kuhn με πλάτος εργασίας από 12 έως 42 μέτρα, ανάλογα με το μοντέλο- η έκδοση GSE 50 PRO είναι σχεδιασμένη για τον διανομέα AXIS 50.2 και το ρυμουλκούμενο εξάρτημα AXENT 100.1, το οποίο μπορεί να φτάσει σε πλάτος εργασίας έως και 50 μέτρα.

Εξοικονόμηση λιπάσματος

Προτεραιότητα για την ανάπτυξη του εξαρτήματος αυτού είναι ο οικονομικός και ο περιβαλλοντικός παράγοντας. Επιπλέον, υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με τη διανομή αζωτούχων λιπασμάτων σε περιβαλλοντικά ευάλωτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της διασποράς σε χορτολιβαδικές παρυφές κοντά σε υδατορέματα. Το GSE PRO βελτιστοποιεί τη δόση λίπανσης ώστε να ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις, διανέμοντας μέχρι την άκρη, αλλά όχι πιο πέρα.

Η αρχή λειτουργίας

Πρόκεται για έναν υδραυλικό περιοριστή που ελέγχεται απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ. Η διασπορά γίνεται προς το εσωτερικό του αγροτεμαχίου, ενώ η οδήγηση γίνεται κατά μήκος της άκρης του χωραφιού. Ο αεραγωγός στην πλευρά των συνόρων παραμένει κλειστός, με τις ρυθμίσεις του νέου GSE PRO να είναι γρήγορες και εύκολες, αλλά και διαθέσιμες στην εφαρμογή Kuhn SpreadSet.

Αυτή η νέα έκδοση του συστήματος διαθέτει ένακεντρικό κανάλι και πλάκες εκτροπής στα εκτεταμένα πλευρικά φτερά. Τα πλευρικά φτερά αναδιπλώνονται αυτόματα όταν ανασηκώνεται η πλάκα εκτροπής, καθιστώντας έτσι το μηχάνημα πιο συμπαγές για αποθήκευση. Η ακρίβεια του νέου περιοριστή άκρων GSE PRO υπόσχεται περιορισμό του αριθμού των κόκκων που περνούν τα σύνορα σε λιγότερο από 3 % (3 ανά χίλιους), διατηρώντας παράλληλα την απόδοση.

Πληροφοριές από omnitrattore

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Με πλήθος αυτοματοποιήσεων τα Fendt Rotana Combi στην έκδοση Profi του 2024

Η Fendt ανακοινώνει ότι η νέα γενιά χορτοδετικών Rotana Combi θα ενσωματώνουν σύντομα χαρακτηριστικά όπως ανάλυση υγρασίας και λειτουργία ζύγισης, ανεβαίνοντας σκαλί στα τεχνολογικά πακέτα που ήδη φέρουν τα μηχανήματα.