John Deere: Νέα Gator XUV 845 και Gator XUV 875 με εργαλεία γεωργία ακριβείας

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η ενσωματωμένη τεχνολογία γεωργίας ακριβείας και το νέο πλαίσιο φόρτωσης στα νέα UTV της John Deere βοηθούν τους αγρότες να βελτιώσουν την παραγωγικότητα με έναν πιο «εναλλακτικό τρόπο».

Η John Deere λανσάρει τα νέα βενζινοκίνητα οχήματα Gator XUV 845 και τα πετρελαιοκίνητα Gator XUV 875, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, βοηθώντας τους σε διάφορες εργασίες γύρω από το αγρόκτημα. Τα δύο οχήματα προσφέρουν επιλογές για ενσωματωμένη τεχνολογία γεωργίας ακριβείας, φέρουν μεγαλύτερο, πιο ευέλικτο πλαίσιο φόρτωσης και πρόσθετα στοιχεία άνεσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

«Τα Gator XUV 845 και Gator XUV 875 έχουν κατασκευαστεί από αγρότες για αγρότες», δήλωσε ο Eric Halfman, διευθυντής αγοράς της John Deere για τα οχήματα κοινής ωφέλειας Gator. «Συνεργαστήκαμε με τους αγρότες σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά, για να κάνουμε αυτό το μηχάνημα πιο ευέλικτο για όλες τις εργασίες που εκτελούνται στο αγρόκτημα», σημείωσε ο ίδιος.
Η αξιοπιστία βασικός στόχος

Τα οχήματα Gator XUV 845 και Gator XUV 875 είναι βελτιωμένα και ως προς την αξιοπιστία, στοιχείο που βέβαια ανέκαθεν διέθεταν τα προηγούμενα μοντέλα. Έτσι, τα νέα Gator έχουν αισθητά βελτιωμένη ποιότητα ήχου χάρη σε ένα νέο σύστημα εξάτμισης, παρέχοντας μια πιο ευχάριστη οδήγηση.

Άλλες βελτιώσεις στα Gator XUV 845 και Gator XUV 875 περιλαμβάνουν μια νέα θέση για την εισαγωγή αέρα, η οποία αυξάνεται κατά 12 ίντσες, αντλώντας αέρα από το καλύτερο σημείο για την προστασία του κινητήρα. Η ίδια η εισαγωγή αέρα και το σύστημα CVT είναι νέα συμβάλλονταν στην εξαγωγή καθαρότερου αέρα και στην προστασία του συστήματος από το νερό και τη λάσπη.

Έτοιμο για γεωργία ακριβείας

Κάθε ένα από τα μοντέλα Gator μπορεί να προσαρμοστεί, ώστε να περιλαμβάνει μια εργοστασιακά εγκατεστημένη επιλογή GreenStar Ready, δίνοντας στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να προσθέσουν γρήγορα έναν δέκτη StarFire και μια καθολική οθόνη στο μηχάνημα.

Όλα τα απαραίτητα στηρίγματα και η καλωδίωση για την υποστήριξη της εγκατάστασης του δέκτη και της οθόνης περιλαμβάνονται από το εργοστάσιο. Περιλαμβάνεται επίσης και η μονάδα JDLink θα, επιτρέποντας την ενσωμάτωση του Gator στο John Deere Operations Center. Η John Deere αναφέρει για αυτό ότι οι αγρότες θα διαπιστώσουν άμεσα τη διευκόλυνση στην εκτέλεση εργασιών γύρω από το αγρόκτημα, όπως η χαρτογράφηση ορίων. Με το JDLink, τα δεδομένα αποστέλλονται ασύρματα John Deere Operations Center ή στην καμπίνα του μηχανήματος.

Ευελιξία

«Ένα από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά ενός Gator είναι η ευελιξία που προσφέρει σε όλο το αγρόκτημα», δήλωσε ο Halfman.

«Τα νέα Gator XUV 845 και Gator XUV 875 περιλαμβάνουν ένα επανασχεδιασμένο κιβώτιο φορτίου που παρέχει 13% περισσότερο χώρο από το προηγούμενο μοντέλο, καθιστώντας το κορυφαίο στην κατηγορία του σε όγκο πλαισίου φόρτωσης και επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε περισσότερα σε ένα ταξίδι».

Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά του νέου πλαισίου φόρτωσης περιλαμβάνονται:

  • Πρόσθετο πλάτος για αύξηση της χωρητικότητας και μείωση της λάσπης
  • Θύρα τροφοδοσίας 12V SAE – Πέντε υποδοχές διαχωριστικών στο πλάι και τρεις στο μπροστινό μέρος του χώρου, για να συγκρατούν τα αντικείμενα στη θέση τους
  • Δυνατότητα δημιουργίας ενός δεύτερου επιπέδου αποθήκευσης
  • Ενσωματωμένα σημεία συγκράτησης, που βοηθούν στη στερέωση των αντικειμένων
  • Αναδιπλούμενες επίπεδες βάσεις πρόσδεσης στο μπροστινό-μέσο και στις τέσσερις γωνίες του χώρου
  • Θήκες πρόσδεσης, που παρέχουν ένα ειδικό μέρος για ιμάντες κατά την ασφάλιση φορτίων που εμποδίζουν την πρόσβαση στους κρίκους D στο εσωτερικό του πλαισίου
  • Τέσσερις θήκες πασσάλων σε κάθε πλευρά, για να λειτουργούν με στηρίγματα θέσης πασσάλων για τη συγκράτηση εργαλείων – Επιλογή σχάρας
Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Περισσότερος αυτοματισμός για τις χορτοδετικές FixBale 500 και RV5200 Plus της Vicon

Η διαχείριση των εργαλείων του τρακτέρ (TIM), η ανίχνευση της υγρασίας και η δυνατότητα δεσίματος του δεματιού με τη χρήση φιλμ, αντί για δίχτυ, είναι μερικές από τις αναβαθμίσεις των χορτοδετικών που εισάγει η Vicon.

Λύσεις εργοστασιακών προδιαγραφών προσφέρει η Fendt για τα τρακτέρ της

Με στόχο να ικανοποιούν τις πρόσθετες απαιτήσεις τους, οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ της Fendt μπορούν να ενσωματώσουν γνήσιο εξοπλισμό στα τρακτέρ τους, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο μοντέλο.

Οδηγός αγοράς για τα μικρά τρακτέρ στην Ελλάδα, ακόμη πιο ισχυρά τα δενδροκομικά

Τις δυνατότητες της µηχανικής δοκιµάζουν χρόνο µε το χρόνο τα δενδροκοµικά τρακτέρ τα οποία αν και γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά, οι κατασκευαστές καταφέρνουν να τα διαµορφώσουν ακόµη πιο συµπαγή και ευέλικτα. Στη χώρα µας τα specialty τρακτέρ καταλαµβάνουν το µεγαλύτερο ποσοστό στα µερίδια αγοράς, µε τους επίσηµους εισαγωγείς να φροντίζουν να έχουν άµεσα στη διάθεση των Ελλήνων αγροτών ό,τι πιο προηγµένο βγαίνει από τα εργοστάσια.