Πλήρως ανασχεδιασμένη η σειρά χορτοκοπτικών Former και Rotana από την Fendt

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Εκτός από τα νέα εξαρτήματα για εκ των υστέρων τοποθέτηση, η Fendt παρουσίασε τις καινοτομίες της, όπως το χορτοδετικό Rotana και το χορτοκοπτικό Former C.

Το νέο Former C διπλού ρότορα με κεντρική εναπόθεση θημωνιάς παρουσίασε η Fendt, η οποία λάνσαρε παράλληλα και ένα πιο «πολυτελές» χορτοδετικό Rotana με χαρακτηριστικά από το επάνω ράφι. Τα μεσαία Fendt Former με πλάτος εργασίας από 6,90 μ. έως 10 μ. χρησιμοποιούνται κυρίως σε ευρωπαϊκές γεωργικές εκμεταλλεύσεις με δικό τους μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σειρά έχει πλέον ανασχεδιαστεί πλήρως. Τα δοκιμασμένα χαρακτηριστικά, όπως το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας SteerGuard ή ο διπλός βραχίονας περιστροφής στην ανάρτηση του ρότορα, συμπληρώνονται για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία με πολυάριθμες προαιρετικές λειτουργίες ISObus (τα μοντέλα φέρουν την ένδειξη «Pro»), όπως το ProConnect με τις λειτουργίες Fendt FlexHigh και MyMemory ή το Section Control. Αυτό σημαίνει ότι η Fendt ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαφορετικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, από το εισαγωγικό μοντέλο με δύο ρότορες μέχρι τις επαγγελματικές απαιτήσεις για ISObus και έξυπνο έλεγχο.

Το σύστημα ελέγχου ISObus για το κεντρικό Fendt Former είναι πλήρως ενσωματωμένο στο τερματικό του τρακτέρ. Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες μπορούν επίσης να εκχωρηθούν με ευκολία απευθείας στο μοχλό κίνησης. Με τη βοήθεια του ISObus, οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίζουν το πλάτος εργασίας και το πλάτος θημωνιάς, την ένταση του Fendt FlexHigh ή το ύψος συλλογής απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ. Το σύστημα ελέγχου ISObus επιτρέπει την ατομική ανύψωση των ροτόρων, ενώ η ηλεκτροϋδραυλική ατομική ανύψωση διατίθεται προαιρετικά για τα βασικά μοντέλα.

Τα πλεονεκτήματα της ατομικής ανύψωσης: Ιδιαίτερα ακριβής εργασία ακόμη και σε κεφαλάρια, και αποφυγή διπλού επιπέδου, ενώ αυτό συμπληρώνεται και από τη ρυθμιζόμενη ανύψωση κεφαλής. Το ύψος ανύψωσης των ροτόρων στο κεφαλάρι μπορεί να ρυθμιστεί σε πέντε στάδια και ρυθμίζεται μέσω του τερματικού.

Οι άξονες των ροτότων αυξάνουν την ευελιξία του συνδυασμού και διατίθενται προαιρετικά από το εργοστάσιο. Το βάρος του ρότορα κατανέμεται στη διπλή επιφάνεια επαφής, τα μεμονωμένα ελαστικά ανακουφίζονται και η θημωνιά προστατεύεται κατά τη στροφή. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι άκαμπτοι άξονες tandem τοποθετούνται στον βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων Fendt Former PRO.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Juno Max: Το αυτόνομο ρομπότ της Lely για μονάδες μεγάλης κλίμακας

Tο Juno Max είναι πρώτο πλήρως αυτόνομο ρομπότ προώθησης ζωοτροφών της Lely για αγροκτήματα μεγάλης κλίμακας, που έχει σχεδιαστεί για να σπρώχνει ζωοτροφές γρήγορα, έξυπνα και αποτελεσματικά, σε πολλαπλούς στάβλους και διαδρόμους σίτισης.

Σε αμπελώνα στο Αμύνταιο, έδειξε τις αρετές του το Antonio Carraro TONY 8700V

Το χωριό Άγιος Παντελεήµονας Αµυνταίου, στις όχθες της λίµνης Βεγορίτιδας, επισκέφτηκε η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ µε αφορµή την παρουσίαση του καινούριου εξειδικευµένου, αµπελουργικού τρακτέρ Antonio Carraro TONY 8700V.

Η ολοκαίνουργια γενιά Fendt Vario 600 πάτησε Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη πραγµατοποιήθηκε η πρώτη επίδειξη των νέων τρακτέρ Fendt Vario 600, Σειρά που ξεκινάει από τους 149 και φτάνει τους 209 ίππους, µε τις προπωλήσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει και το ενδιαφέρον να βαίνει αυξανόµενο.

Δύο μοναδικές εκδηλώσεις για την παρουσιάση του νέου ελκυστήρα Fendt 600 Vario στην Ελλάδα

Η K. Κουιμτζής Α.Ε. διοργανώνει δύο μοναδικές εκδηλώσεις για την αποκλειστική παρουσίαση του νέου ελκυστήρα Fendt 600 Vario στην Ελλάδα. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις 11:00 π.μ. και η δεύτερη εκδήλωση, θα ακολουθήσει μία εβδομάδα αργότερα στην Λάρισα, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή στις 11:00 π.μ.