Βελτιωμένους αναρτώμενους καλλιεργητές Methys HDS λανσάρει η Sky Agriculture

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Για ρηχή ή εξαιρετικά ρηχή επεξεργασία, η Sky Agriculture διαθέτει τώρα στην γκάμα της και αναρτώμενες εκδόσεις των Methys HDS, ενώ στη λίστα βρίσκονται και τρεις νέοι τύποι κυλίνδρων.

Η Sky Agriculture επεκτείνει τη σειρά καλλιεργητών Methys HDS με δίσκους. Η επέκταση της γκάμας περιλαμβάνει την εισαγωγή τριών νέων τύπων κυλίνδρων, ενώ πλέον τα μοντέλα είναι διαθέσιμα και σε μικρότερες αναρτώμενες εκδόσεις. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τα νέα αναρτώμενα μηχανήματα των 3, 4 και 5 μέτρων, με το μικρότερο να είναι τύπου σταθερού πλαισίου, ενώ τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα αναδιπλώνονται, για να επιτύχουν πλάτος μεταφοράς μικρότερο από 3 μ. Τα μηχανήματα είναι σχεδιασμένα για καλλιέργειες συντήρησης ή σε περιπτώσεις όπου είναι επιθυμητή η ρηχή ενσωμάτωση, όπως η καταστροφή των καλλιεργειών κάλυψης.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το βέλτιστο βάθος εργασίας κυμαίνεται μεταξύ 4 και 7 εκατοστών, αν και ο σχεδιασμός των στοιχείων του δίσκου επιτρέπει βάθος εργασίας από 1 έως 12 εκατοστά. Νέοι κύλινδροι για το Methys Εκτός από τον κύλινδρο που είναι ήδη διαθέσιμος, υπάρχουν δύο νέοι διπλοί κύλινδροι, ο ένας τύπου κλωβού και ο άλλος τύπου U.

Η Sky Agriculture έχει προσθέσει τον διπλό κύλινδρο τύπου κλωβού για αποτελεσματική επανασυμπύκνωση σε ελαφρές εδαφικές συνθήκες, ενώ η κατασκευή του διπλού κυλίνδρου U λέγεται ότι προσφέρει καλή ισοπεδωτική ικανότητα σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών. Αυτά τα δύο έρχονται να προστεθούν στον υπάρχοντα πνευματικό κύλινδρο, ο οποίος βελτιώνει την επιφάνεια και θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλος για χρήση σε συνδυασμό με τον εφαρμοστή σπόρων που διατίθεται επίσης ως επιλογή.

Η ιδέα πίσω από την ανάπτυξη των νέων Methys HDS είναι να παρέχεται ταχεία κάλυψη του εδάφους με την ελάχιστη απαιτούμενη ισχύ, διότι όσο μικρότερο είναι το τρακτέρ και όσο μικρότερη είναι η έλξη που πρέπει να εφαρμοστεί, τόσο μικρότερη είναι η ζημιά που προκαλείται στο έδαφος. Για τη διατήρηση σταθερού και ομοιόμορφου βάθους σε όλο το πλάτος εργασίας, οι δύο σειρές δίσκων μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα, επιτρέποντας την απαιτούμενη ακρίβεια κατά την κατεργασία του εδάφους σε αυτά τα μικρά βάθη.

Πληροφοριές από Agriland

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Ιδανικός συνεργάτης για τον κτηνοτρόφο το John Deere 6120M

Τι κάνεις όταν από τα 800 αιγοπρόβατα, επιβιώνουν µόνο τα 50 ύστερα από µία βιβλική καταστροφή; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ζευγάρι νεαρών κτηνοτρόφων που ξέρουν ότι µε δυνατές συνεργασίες όπως αυτή µε την Agrotech S.A η πρόοδος γίνεται µονόδροµος.

Βελτιωμένες από μέσα προς τα έξω οι στρογγυλές χορτοδετικές της New Holland

Οι εκδόσεις με και χωρίς τυλιχτικό για την Roll Baler 125 αναβαθμίστηκαν, τα μοντέλα απέκτησαν νέο στυλ με ανανεωμένη εμφάνιση, νέα αυτοκόλλητα και χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ, από τεχνική σκοπία, τα μηχανήματα φέρουν βελτιωμένη εισαγωγή υλικού, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και μειωμένες απαιτήσεις καθαρισμού.

Το FieldOps της Steyr με σημαντική οφέλη από τη συλλογή δεδομένων στο πεδίο

Η Steyr, ακολουθώντας τις ομόσταβλες του ομίλου, λανσάρει μια εφαρμογή διαχείρισης δεδομένων αγροκτήματος, πεδίου και μηχανημάτων, με στόχο να διευκολύνει την ανάλυση και τη λήψη αποφάσεων των αγροτών με βάση τη συλλογή δεδομένων όχι μόνο από τα τρακτέρ Steyr αλλά και από όλα τα συνδεδεμένα μηχανήματα του στόλου μιας γεωργικής εκμετάλλευσης, ανεξάρτητα από τη μάρκα τους.