Σπορά σουσαμιού έξω από τη Θήβα με το Robotti

Κοινοποίηση:

Την εποχή της ροµποτικής στη γεωργία έρχεται να εισάγει η Γ.Ι Αντωνάκης ΑΕ µε τις πρώτες δοκιµές στην Ελλάδα του αυτόνοµου φορέα εργαλείων Robotti που κατασκευάζει η εταιρεία Agrointelli στη ∆ανία και διαθέτει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Robotti µπήκε στο χωράφι στην περιοχή Βατερή της Θήβας, όπου σε συνεργασία µε τα Ελληνικά βιοκαύσιµα Παυλίδη, πραγµατοποιήθηκε σπορά σουσαµιού. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα το οποίο πέρα από τις απαραίτητες στάσεις για να γεµίσει το ρεζερβουάρ του ή για το γέµισµα της σπαρτικής, µπορεί να δουλεύει στην κυριολεξία ασταµάτητα πρωί-βράδυ, 24 ώρες το 24ωρο και να βγάζει εργασία εκατοντάδων στρεµµάτων σε µία µέρα. Στο… χειριστήριο ήταν ο Παναγιώτης Αντωνάκης που έδινε οδηγίες για την κατεύθυνση στο µηχάνηµα, το οποίο αν έχει δεδοµένα χαρτογράφησης µπορεί να κινείται και µόνο του.

Κίνηση από δύο κινητήρες

Το αυτόνοµο ροµπότ πεδίου κινείται µε δύο πετρελαιοκινητήρες Kubota συνολικής ισχύος 106 kw/144 ίππων, εξοπλίζεται µε κοτσαδόρο τριών σηµείων και µπορεί να συνεργαστεί µε τυπικά αγροτικά παρελκόµενα (π.χ σπαρτικές, σκαλιστήρι κ.λπ) πλάτους εργασίας τριών µέτρων για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών πεδίου κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι ταχύτητες που µπορεί να πιάσει σε αυτόνοµη πορεία φτάνουν τα 8 χλµ/ώρα ή σε πορεία µε το χειριστήριο τα 5-10 χλµ/ώρα.

Λιγότερη συµπίεση του εδάφους

Το µηχάνηµα ζυγίζει λιγότερο από 3.000 κιλά, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο συµπίεσης του εδάφους, ενώ µπορεί να κάνει µια «µηδενική ακτίνα στροφής» – περιστρέφεται γύρω από ένα ακίνητο σηµείο, επιτρέποντάς του να στρίψει σε στενά κεφαλάρια.

Σύµφωνα µε την κατασκευάστρια εταιρεία είναι ιδιαίτερα οικονοµικό όσον αφορά την κατανάλωση καυσίµου, καθώς ανάλογα µε το έδαφος και το είδος εργασίας καταναλώνει από 3 έως 6 λίτρα την ώρα. Το Robotti είναι η ιδανική λύση για εκείνους που δυσκολεύονται να βρουν εργατικό δυναµικό για εργασία στο χωράφι, ενώ δεν θα πει «όχι» για εργασία το σαββατοκύριακο ή αργά τη νύχτα.

Το µηχάνηµα Robotti διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ.Ι Αντωνάκης ΑΕ (τηλ. 2262/025915)

Διαβάστε περισσότερα στο Profi που κυκλοφορεί

το Σάββατο 1 Ιουνίου μαζί με την Agrenda

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Έσπασε τα κοντέρ στις ανεξάρτητες δοκιμές του DLG το Fendt 620 Vario

Κορυφαίες αποδόσεις κατέγραψε στις ανεξάρτητες δοκιμές DLG PowerMix το Fendt 620 Vario, ήτοι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς 600 Vario. Το καινοτόμο τρακτέρ διέπρεψε από άποψη απόδοσης και κατανάλωσης καυσίμων, αλλά και στους 14 κύκλους δοκιμών του κέντρου DLG.

Ασυναγώνιστος διαχωρισμός με θεριζοαλωνιστικές New Holland CX 5/6 και CH 7.70

Οι θεριζοαλωνιστικές New Holland CX 5/6 και CH 7.70 διαθέτουν κορυφαίες τεχνολογίες και συστήματα που τους προσδίδουν αξεπέραστες δυνατότητες διαχωρισμού σε σχέση. Παρακάτω ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους αξίζει κανείς να τις αγοράσει.

Στρατηγική συνεργασία της PJ Condellis SA με τον κορυφαίο κατασκευαστή μηχανημάτων οδοποιίας Bomag Ag

Την στρατηγική της συνεργασία με τον κορυφαίο κατασκευαστή μηχανημάτων οδοποιίας Bomag Ag ανακοίνωσε η P.J. Condellis S.A.. Με τη συνεργασία αυτή η ελληνική εταιρεία εντάσσει στη φαρέτρα της οδοστρωτήρες και συστήματα οδοποιίας τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά τους επαγγελματίες του κλάδου.

Προτεινόμενα

Περισσότερη ισχύς και καινοτόμα χαρακτηριστικά για τα νέα John Deere 6M

Η John Deere επεκτείνει τη σειρά τρακτέρ 6M από 10 σε 17 µοντέλα. Πέρα από τη µεγαλύτερη ισχύ, περισσότερα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιµα συµπεριλαµβανοµένου κιβωτίων που επιτρέπουν ταχύτητες 50χλµ/ώρα και επιπλέον υδραυλικών δυνατοτήτων.

Με πλάτος εργασιών 12 μέτρων συστήνεται η νέα σπαρτική Horsch Avatar 12 LC

Η νέα σπαρτική 12 LC, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη σειρά Avatar της Horsch. Το νέο μηχάνημα έχει πλάτος εργασιών 12 μέτρων και απόσταση σειρών 25 εκατοστών, με την ειδοποιό διαφορά του από τα μοντέλα Avatar SD να είναι κατά κύριο λόγο το σύστημα της χοάνης.