Αυτόνομη πλατφόρμα για πολλαπλές εφαρμογές πεδίου εξέλιξε η Metalfor

Κοινοποίηση:

Η Metalfor, γνωστή για τα ψεκαστικά της σε συγκεκριμένες αγορές, παρουσίασε το πρωτότυπο της αυτόνομης πλατφόρμας VAX στην έκθεση AgroExpo 2024 της Αργεντινής.

Το πρωτότυπο VAX, είναι μια αυτόνομα πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων, που αναπτύχθηκε από τη Metalfor και την Marinelli Technology, με το πρωτότυπο στην έκθεση του Μπουένος Άιρες να βασίζεται στο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Metalfor 3025 (3.000 λίτρα/25 μ. βραχίονα).

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

Η ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα MWM 153 ίππων, που συνδυάζεται με υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο βραχίονας ψεκασμού στο μη επανδρωμένο πρωτότυπο έχει πλάτος 32 μ. Το VAX (Autonomous Vehicle X) είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων και ο κατασκευαστής βλέπει περιθώρια χρήσης του για άλλες αυτόνομες εργασίες στο πεδιο, όπως η εφαρμογή κοκκωδών και υγρών λιπασμάτων, η σπορά και ενδεχομένως ακόμη και η συγκομιδή. Η εταιρεία υπολογίζει ότι χρειάζεται δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο.

Η Metalfor, η οποία εδρεύει στην Κόρδοβα της Αργεντινής, δεν είναι η μόνη που αναπτύσσει έναν αυτόνομο αυτοκινούμενο ψεκαστικό, αφού και η John Deere παρουσίασε ένα πρωτότυπο στην Agritechnica 2019. Οι εφαρμογές της αυτόνομης πλατφόρμας θα επεκτείνουν το εύρος των υπηρεσιών τους ανάλογα με την πρόοδο του έργου. Ο Daniel Brusa, διευθυντής μηχανολογίας της Metalfor, αναφέρει: «είναι υπερηφάνεια για εμάς να μπορούμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε πάνω σε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της σημερινής εποχής, όπως η αυτόνομη οδήγηση».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Valtra Coach: Εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων με νέα εφαρμογή

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Valtra επιχειρεί να κάνει όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές των τρακτέρ της ικανούς να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οδηγεί και σε μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Από το 2026 αγροβολταϊκά με ανανεώσιμες πρώτες ύλες φέρνει η AgroSolar Europe

Δομές στήριξης φωτοβολταϊκών χωρίς χάλυβα επιχειρεί να εισάγει στην αγορά η AgroSolar Europe GmbH από το Βερολίνο, που θέλει να αντικαταστήσει τα στοιχεία στήριξης με με ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως λινάρι ή ίνες ξύλου.

Προτεινόμενα

Με λεωφορεία νέας γενιάς κινητήρων CNG της IVECO ανανεώνεται ο στόλος της Αθήνας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε την IVECO BUS και το μοντέλο URBANWAY CNG με αρθρωτό σύστημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και είναι συμβατό με βιομεθάνιο. Η παράδοση των 100 λεωφορείων νέας γενιάς URBANWAY CNG θα ξεκινήσει σταδιακά μέσα στο έτος συμβάλλοντας στην ανανέωση του στόλου της Αθήνας.