Ζιζανιοκτονία σε βιολογικά με τη δύναμη του ήλιου και των ρομπότ

Κοινοποίηση:

H Earth Rover αναπτύσσει ένα ροµπότ ζιζανιοκτονίας που χρησιµοποιεί συγκεντρωµένο φως για την εξουδετέρωση των ζιζανίων.

Οι εξελίξεις στη ροµποτική αφορούν δύο οµάδες: κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας ή µηχανηµάτων που βλέπουν µια ευκαιρία στην αγορά ή αγρότες που θέλουν να επιλύσουν ένα πρόβληµα στα δικά τους ή σε άλλα αγροκτήµατα.

Το ροµπότ Earth Rover CLAWS απευθύνεται στη δεύτερη οµάδα και, συγκεκριµένα στο Pollybell Farm, όπου ένας από τους υπεύθυνους ανάπτυξής του επιδιώκει να αντιµετωπίσει τα προβλήµατα που προκαλούν τα ζιζάνια στην επιχείρηση βιολογικής καλλιέργειάς του. Εντούτοις, η επιχείρηση έχει τώρα ένα προϊόν που προσφέρει ευρύτερες δυνατότητες καθώς η εξουδετέρωση των ζιζανίων µε χηµικά έχει αρχίσει να περιορίζεται σηµαντικά.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Ιδανική για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα η σειρά Keyline από τη Deutz-Fahr με 75 έως 106 ίππους

Με ένα πακέτο βασικών αλλά λειτουργικών χαρακτηριστικών, τα μοντέλα Keyline 5 είναι τα ιδανικά τρακτέρ για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα, στην αυλή ή ως δεύτερο τρακτέρ για ελαφρές εργασίες σε μεγαλύτερα αγροκτήματα.

Χωρίς SIMA το 2024 ελέω κινητοποιήσεων και μείωσης αριθμού εκθετών

Στην απόφαση να ακυρώσει την φετινή SIMA φαίνεται να προχωράει η διοργανώτρια αρχή, μετά και την σημαντική μείωση του αριθμού εκθετών τόσο λόγω της αλλαγής της τοποθεσίας της έκθεσης όσο και λόγω της γενικευμένης κρίσης στον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα.