Με τα ειδικά REX η Landini στην Vinitaly γιορτάζοντας τα 140 χρόνια ιστορίας της

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Τα ειδικά τρακτέρ, όπως το REX 4-080 και το βραβευμένο REX 4-120GT RoboShift θα βρεθούν στη Βερόνα της Ιταλίας 14-17 Απριλίου, ενώ φέτος η ιταλική φίρμα γιορτάζει και 140 χρόνια ιστορίας.

Η ιστορική φίρμα Landini με έδρα το Fabbrico θα βρίσκεται στη Βερόνα από τις 14 έως τις 17 Απριλίου, εκεί όπου θα λάβει χώρα η έκθεση Vinitaly, μια και είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει ο εορτασμός των 140 χρόνων ιστορίας με τη συμμετοχή στη σημαντικότερη έκθεση κρασιού της Ιταλίας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

 

Στη Vinitaly θα παρουσιαστούν δύο μοντέλα από την οικογένεια των εξειδικευμένων τρακτέρ REX4: στον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο μεταξύ των αιθουσών 9 και 11, η Landini θα είναι παρούσα με το REX 4-080 Plat και το REX 4-120GT RoboShift Dynamic, το τελευταίο που μόλις κέρδισε το βραβείο στο θεσμό «Τρακτέρ της Χρονιάς 2024» στην κατηγορία «Best of Specialized», μια σημαντική διάκριση από την Agritechnica στη Γερμανία.

Το Landini REX 4-120GT Dynamic ξεχωρίζει για την καινοτομία του χάρη στο κιβώτιο ταχυτήτων RoboShift, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Argo Tractors και το οποίο επιτρέπει στον χειριστή τον ευέλικτο και άμεσο έλεγχο όλων των κύριων λειτουργιών εργασίας, χάρη και στο χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών SmartPilot Plus. Η ίδια αρχή εμπνέει το Advanced Driving System, το οποίο εφαρμόζει ένα ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης για τη μείωση του φορτίου στο τιμόνι, επιτρέποντας επίσης την εύκολη ενσωμάτωση συστημάτων υποβοηθούμενης οδήγησης για γεωργικές εργασίες ακριβείας.

Το REX 4-080, στην έκδοση πλατφόρμας, είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο για την εργασία στις σειρές, κατασκευασμένο στα μέτρα του χειριστή, για την άνεση και τη μέγιστη παραγωγικότητα του οποίου έχει σχεδιαστεί η ευρύχωρη, άνετη και ασφαλής θέση του χειριστή, με ορατότητα 360°. Όλα αυτά χωρίς να λησμονείται η αισθητική.

«Τα τρακτέρ μας για αμπελώνες και οπωρώνες είναι οχήματα ικανά να ανταποκριθούν στις διαφοροποιημένες ανάγκες όλων των πελατών, σημερινών και δυνητικών, οι οποίοι αναμφίβολα θα αγγίξουν και θα εκτιμήσουν τα εξαιρετικά προϊόντα μας στη Βερόνα. Εδώ και πολλά χρόνια η Landini συνεργάζεται με τις πιο διάσημες εταιρείες κρασιών, συμμετέχοντας με υπερηφάνεια στην ανάπτυξη και την επιβεβαίωση των έγκυρων ιταλικών εμπορικών σημάτων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Mario Danieli από την Argo Tractors.

Η Landini γιορτάζει 140 χρόνια με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Στην 140η επέτειο από την έναρξη των εργασιών της, η Landini, η ιστορική μάρκα τρακτέρ του ομίλου Argo Tractors, κοιτάζει μπροστά και επιβεβαιώνει τη στρατηγική ανάπτυξης και τις φιλοδοξίες της για την εδραίωση της παρουσίας της στη διεθνή αγορά.

1884: Έτος ίδρυσης της Landini

O Giovanni Landini ίδρυσεto 1884 το Officine Landini, ένα εργοστάσιο παραγωγής μηχανημάτων στο Fabbrico, όπου βρίσκονται και σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Argo Tractors. Μόλις το 1910 παρήχθη ο πρώτος κινητήρας, ενώ το 1925 ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου τρακτέρ, του Landini 25/30 ίππων. Και φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την εξαγορά της Landini από την οικογένεια Morra, η οποία, με την επακόλουθη είσοδο της McCormick, ίδρυσε την Argo Tractors το 2007.

Η Landini είναι η ένδοξη και ιστορική ιταλική μάρκα τρακτέρ που έχει συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη της μηχανοποίησης στην Ιταλία και στις σημαντικότερες χώρες με γεωργικές καταβολές. Το 2021 η Argo Tractors θα γίνει μέρος της Motor Valley, μιας ένωσης που προσδιορίζει εκείνη τη λωρίδα γης στη βόρεια Ιταλία που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για τη παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων και φιλοξενεί ένδοξες μάρκες αυτοκινήτων.

Τα καινοτόμα έργα συνεχίζονται επίσης χάρη στην ομαδική εργασία της τεχνικής ομάδας, η οποία αναζητά συνεχώς τις τελευταίες τεχνολογικές λύσεις, στις οποίες η Argo Tractors επενδύει κάθε χρόνο το 6% του κύκλου εργασιών της. Και τα αποτελέσματα δεν λείπουν, όπως δείχνουν τα βραβεία που συλλέγονται σε όλο τον κόσμο: το πιο πρόσφατο είναι αυτό που συλλέχθηκε στο Ανόβερο στην έκθεση Agritechnica, όπου το Landini Rex 4-120GT Dynamic κέρδισε το βραβείο «Best of Specialised« στο θεσμό «Τρακτέρ της Χρονιάς 2024».

Παράλληλα, υπάρχει μια ώθηση προς νέες, πιο βιώσιμες λύσεις με το REX4 Full Hybrid, ένα υβριδικό τρακτέρ με κινητήρα πετρελαίου και ηλεκτροκινητήρα. Πέρα από την έκθεση στη Βερόνα με την παρουσία στη Vinitaly (από 14 έως 17 Απριλίου), θα τελεσθούν τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στην Campagnola Emilia που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κιβωτίων ταχυτήτων του ομίλου, συνεχίζοντας με την Enovitis in campo (12 και 13 Ιουνίου) στο Castel San Pietro Terme και, στη συνέχεια, στην Eima International στη Μπολόνια (6 έως 10 Νοεμβρίου).

Με πληροφορίες από Trattori web και Meccagri

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα