«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Κοινοποίηση:

του Γιώργου Κοντονή

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ υποδέχτηκαν µέσα σε ένα εορταστικό τριήµερο πλήθος φίλων, πελατών και συνεργατών.

Στην Ορεστιάδα, ειδικότερα που ήταν και ο τελευταίος σταθµός, η εκδήλωση είχε διπλό εορταστικό χαρακτήρα µιας και πραγµατοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του νέου υποκαταστήµατος της εταιρείας.

Ιδιαίτερη φροντίδα για τους αγρότες στον Έβρο υποσχέθηκε ο Γιώργος Χίγκας.

Η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ  υποδέχτηκαν µέσα σε ένα εορταστικό τριήµερο πλήθος φίλων, πελατών και συνεργατών οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιδείξεις µηχανηµάτων γεωργίας ακριβείας όπως ψεκαστικά και λιπασµατοδιανοµείς της Maschio Gaspardo µε συστήµατα αυτόµατης πλοήγησης GPS FJ και ISOBUS συνδεσιµότητα. Highlight κάθε χρονιάς αποτελεί η δυνατότητα που είχαν οι επισκέπτες να κάνουν test drive τους αγαπηµένους τους ελκυστήρες.

Τα τρακτέρ, φετινοί πρωταγωνιστές στα test drive των επισκεπτών

Φέτος λοιπόν, οδήγησαν τα τρακτέρ της Claas Axion 800, Arion 600/500 και τα νέα τρακτέρ ειδικής καλλιέργειας Ferrari Thor και Vega σε Reversible και Dual Steer εκδόσεις. Πιο συγκεκριµένα τα Claas Axion 800 βρίσκονται στην κατηγορία 200-300 ίππων και προσφέρονται µε κιβώτιο συνεχώς µεταβαλλόµενων σχέσεων, CMATIC.

Τα Claas Arion 600/500 περιλαµβάνουν µία ευρεία γκάµα ελκυστήρων 125-185 ίππων που είναι ιδανική για κάθε σύγχρονη εκµετάλλευση.

Τα Arion 600/500 βρίσκονται ένα σκαλί πιο κάτω από πλευράς ισχύος, και περιλαµβάνουν µία γκάµα τρακτέρ 125-185 ίππων (max 205 ίπποι το Arion 660). Πρόκειται για µηχανήµατα all-around, εξοπλισµένα µε αρκετές καινοτόµες τεχνολογίες (για παράδειγµα κάµερα CEBIS, ενσωµατωµένος έλεγχος ISOBUS κ.λπ) που ταιριάζουν σε κάθε σύγχρονη ελληνική αγροτική εκµετάλλευση.

Tα Ferrari Thor και Vega µε µέγιστη ισχύς 75 ίππων είναι ευέλικτα και συµπαγή ισοδιαµετρικά τρακτέρ που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ανάµεσα σε σειρές αµπελώνων και οπωρώνων τόσο σε επίπεδα όσο και σε λοφώδη εδάφη.

Οι επισκέπτες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δούνε και από κοντά το νέο µοντέλο πνευµατικής σπαρτικής ταχείας σποράς Gaspardo Chrono, όλες τις νέες σιτοσπαρτικές της Gaspardo, τις θεριζοαλωνιστικές µηχανές Claas της σειράς Lexion και Trion καθώς και ανακατασκευασµένα µοντέλα, τρακτέρ, σπαρτικών µηχανών και χορτοδετικές πρέσες σε εκπληκτικές ευκαιρίες.

Το τριήµερο πλαισιώθηκε µε κληρώσεις δώρων για τους µικρούς και µεγάλους φίλους της εταιρείας καθώς και από το παραδοσιακό ψήσιµο εδεσµάτων όπου δόθηκε και το ραντεβού για τις επόµενες «Ανοιχτές Πόρτες» για το 2025.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα