«Χρονιά των αλωνιστικών AF» το 2024 για την Case ΙΗ σε Ευρώπη και Αμερική

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Case παρουσιάζει τις σειρές αλωνιστικών Axial-Flow 160 και 260, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τη συγκομιδή του 2025. Το λανσάρισμα αυτό ακολουθεί την επιτυχημένη προεπισκόπηση αυτών των μοντέλων στην Agritechnica 2023. Κοιτάζοντας μπροστά, η Case IH θα επεκτείνει περαιτέρω τη σειρά AF Series με πρόσθετα μοντέλα που θα παρουσιαστούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

 

Η «χρονιά των αλωνιστικών» είναι το 2024 για την Case IH, μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από την παρουσίαση των σειρών Axial-Flow 160 και 260 στην Agritechnica 2023. Διαθέσιμα πλέον για παραγγελία, τα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ακρίβεια.

Οι 7260 (498 hp με δεξαμενή σιτηρών 11.100 ή 14.400 λίτρων), 8260 (571 hp με δεξαμενή σιτηρών 14.400 λίτρων) και 9260 (634 hp με δεξαμενή σιτηρών 14.400 λίτρων) είναι εξοπλισμένες με προηγμένες διπλές μεγαλύτερες, υψηλότερης ανάλυσης οθόνες Case IH Pro 1200, προσφέροντας πλήρη συνδεσιμότητα και αυτοματοποιημένες λειτουργίες. Βασικό μεταξύ αυτών είναι το Harvest Command, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις του συνδυασμού με βάση τα κριτήρια απόδοσης που ορίζει ο χειριστής.

Για πρώτη φορά, η νέα σειρά Axial-Flow 160 (συμπεριλαμβανομένου του 6160 των 400 ίππων με δεξαμενή σιτηρών χωρητικότητας 10.570 λίτρων και του 7160 των 460 ίππων με δεξαμενή σιτηρών χωρητικότητας 12.500 λίτρων, τη μεγαλύτερη στην κατηγορία της) ενσωματώνει τον αυτοματισμό Harvest Command σε αυτή την κατηγορία ισχύος και μεγέθους, εξασφαλίζοντας σταθερά αποτελέσματα ανεξάρτητα από την εμπειρία του χειριστή.

Και οι δύο σειρές διαθέτουν επίσης το Safeguard Connect, το οποίο συνδυάζει υπηρεσίες υποστήριξης της Case IH, όπως εγγύηση, ελέγχους πριν από τη σεζόν, το FieldOps, την απομακρυσμένη παρακολούθηση, εκπαίδευση και υποστήριξη. Βασιζόμενη στη δυναμική της παρουσίασης των σειρών 160 και 260, η Case IH έχει αρχίσει να παρουσιάζει και νέα μοντέλα θεριζοαλωνιστικών μηχανών στα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης.

Νωρίτερα φέτος, το νέο AF11, σχεδιασμένο για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, έκανε το ντεμπούτο του στο National Farm Machinery. Πρόσφατα, στο Farm Progress Show, η Case IH παρουσίασε δύο επιπλέον μοντέλα: το AF9 και το AF10. Η σειρά AF είναι εξοπλισμένη με μια ολοκληρωμένη σουίτα τεχνολογιών ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων των διπλών οθονών Pro 1200, του αυτοματισμού Harvest Command και του RowGuide Pro.

Επιπλέον, η εισαγωγή του Connectivity Included για τα μοντέλα Axial-Flow 160, 260 και AF Series επιτρέπει την απρόσκοπτη μετάδοση των δεδομένων απόδοσης και του μηχανήματος απευθείας στη νέα εφαρμογή Case IH FieldOps, προσφέροντας στους αγρότες μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης δεδομένων για τις εργασίες τους.

Η νέα σειρά AF θα κάνει το επίσημο ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στην EIMA 2024 στην Μπολόνια της Ιταλίας, από τις 6 έως τις 10 Νοεμβρίου. «Με αυτές τις εισαγωγές, η Case IH θα προσφέρει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο θεριζοαλωνιστικών μηχανών στον κόσμο», λέει ο Marco Lombardi, επικεφαλής των εμπορικών σημάτων Case IH και STEYR EMEA.

«Έχουμε πλέον ανανεώσει πλήρως τη σειρά Axial-Flow μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε την τεχνολογία που χρειάζονται οι σημερινοί αγρότες για την καλύτερη απόδοση της επένδυσης. Τώρα επεκτείνουμε την απλότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού Axial-Flow σε νέους τομείς, αξιοποιώντας την τεχνολογία που θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να αποσπάσουν ακόμη περισσότερα από τα μηχανήματά τους».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Την καλύτερη δυνατή ξήρανση υπόσχεται η McHale με το ξηραντικό ProPel M6-770

Το McHale ProPel M6-770 είναι ένα εύκολο στο χειρισμό έξι ροτόρων ξηραντικό με σύνδεσμο και πλάτος εργασίας 7,7 μέτρα. Η εξαιρετική διαμόρφωση του περιγράμματος του εδάφους και η ευστάθεια στο πιο ανώμαλο έδαφος παρέχουν αποτελεσματική εργασία σε όλη την καλλιέργεια και σε αυτά επένδυσε η εταιρεία.

Με αέρα ανανέωσης το νέο Zetor Major 80

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος TCD 2.9 L4 πετρελαιοκινητήρας της Deutz, που προσφέρει 75 ίππους. Η Zetor ανανέωσε το μοντέλο της Major 80