Στην πώληση της Kongskilde μετά από 8 χρόνια προχωρά ο όμιλος CNH

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Μετά την πώληση της σουηδικής εταιρείας αρότρων Överum, η CNH απομακρύνεται από ολόκληρη την επιχείρηση εξοπλισμού που απέκτησε το 2016 με την εξαγορά της δανέζικης Kongskilde Industries A/S.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η γαλλική ιστοσελίδα Matériel agricole μετέδωσε την είδηση πως, σε επιστολή που απέστειλε η CNH στους συνεργάτες και διανομείς της στις 7 Αυγούστου οριστικοποιήθηκε η πώληση του εμπορικού σήματος Kongskilde και των παραγωγικών δραστηριοτήτων του σε εξοπλισμό κατεργασίας εδάφους, σπαρτικές μηχανές, θεριζοαλωνιστικές μηχανές, μηχανήματα ζιζανιοκτονίας και βαγόνια-αναδευτήρες. Τα προϊόντα λοιπόν δε θα διατίθενται πλέον στην αγορά από την CNH.

Seko Industries από την Ιταλία ο νέος αγοραστής

Ο αγοραστής θα είναι η Seko Industries, με έδρα το Curtarolo (PD), γνωστή για την παραγωγή μηχανημάτων τόσο για τη διατροφή των ζώων όσο και για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Οι λεπτομέρειες της πώλησης δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί και προς το παρόν καμία από τις δύο εμπλεκόμενες εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση, ούτε υπάρχουν ενδείξεις για την εξέλιξη αυτή στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους.

Αναμένεται λοιπόν το επόμενο βήμα από τον όμιλο CNH, ο οποίος έχει μάλιστα δεσμευτεί για την παροχή μιας ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων, κάτι που πήγαινε να γίνει πράξη από το 2017. Μένει να φανεί η νέα στρατηγική της επιχείρησης, μετά την επίσημη ανακοίνωση πώλησης της Kongskilde.

Πληροφορίες από Meccagri

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υπογραφή GUSS και John Deere το πρώτο αυτόνομο και ηλεκτροκίνητο ψεκαστικό

GUSS και John Deere συνεργάστηκαν και, απ΄ότι φαίνεται, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αυτοκινούμενο, ηλεκτροκίνητο ψεκαστικό, το οποίο κινείται αυτόνομα. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην έκθεση World Ag Expo 2024.

Αναβαθμισμένες για το 2025 οι ενσιρωτικές New Holland FR Forage Cruiser

Η βελτιωμένη λειτουργικότητα μέσα στην καμπίνα, η νέα τεχνολογία πρόληψης μπλοκαρίσματος και το προσαρμόσιμο σύστημα διεύθυνσης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η ανανεωμένη αυτοκινούμενη ενσιρωτική FR Forage Cruiser της New Holland.