Ώθηση εκατομμυρίων και εξευρωπαϊσμός για το ηλεκτρικό Monarch MK-V

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με αυτή την τελευταία χρηματοδότηση, η εταιρεία πίσω από το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό και ευφυές τρακτέρ MK-V, με δυνατότητα επιλογής ανθρώπινης παρέμβασης ή όχι, εδραιώνει τη θέση της ως ηγέτης στο χώρο, ενώ βάζει πλώρη για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου-Αυγούστου 2024

Η Monarch Tractor, δημιουργός του MK-V, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού, έξυπνου τρακτέρ στον κόσμο με δυνατότητα επιλογής οδηγού και της πλατφόρμας διαχείρισης αγροκτημάτων Wingspan Ag Intelligence (WingspanAI), ανακοίνωσε μια ιστορική χρηματοδότηση 133 εκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της αγροτικής ρομποτικής. Η Monarch, όπως πολλοί γνωρίζουν, έγινε γρήγορα μια υπολογίσιμη δύναμη στον αγροτικό χώρο ως ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου (EV) και των αυτόνομων οχημάτων (AV).

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πάνω από 220 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει καθαρές, αποδοτικές και οικονομικά βιώσιμες λύσεις, καθώς και να επεκταθεί σε διάφορους γεωργικούς τομείς, όπως οι αμπελώνες, τα γαλακτοκομικά, τα μούρα, οι οπωρώνες και η διαχείριση γης . Επιπλέον, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναγνωριστεί ως μια σημαντική δύναμη στη γεωργία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσω διακρίσεων, όπως Forbes Next Billion-Dollar Startups, CNBC Disruptor 50, TIME Best Inventions και Fast Company World’s Most Innovative Companies. Τα κεφάλαια της εν λόγω χργηματοδότησης θα υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοποριακής προσφοράς προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης της Monarch, την επέκταση του λειτουργικού της αποτυπώματος σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα θα επιτρέψουν την πορεία της εταιρείας προς την κερδοφορία.

Η αποστολή της Monarch στο επίκεντρο

«Η Monarch, που ιδρύθηκε με βάση την πεποίθηση ότι η επισιτιστική ασφάλεια υπάρχει μόνο με τη βιωσιμότητα του πλανήτη και την κερδοφορία των αγροτών, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσιμης μετάβασης σε ανανεώσιμα και πιο κερδοφόρα αγροτικά οικοσυστήματα, τα οποία εν τέλει ενδυναμώνουν τους αγρότες σε όλο τον κόσμο», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κερδοφορία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μειώνεται σταθερά την τελευταία δεκαετία, με την πιο απότομη μείωση στην ιστορία του κλάδου να σημειώνεται το 2023.

Δεδομένης της φύσης της τεχνολογίας στη γεωργία, ο τομέας είναι ώριμος με ανεκμετάλλευτες δυνατότητες ανάπτυξης όσον αφορά την αυτοματοποίηση, τις ψηφιακές τεχνολογίες και την αποτελεσματικότητα της τεχνητής νοημοσύνης, με τη Monarch να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου.

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στα γεωργικά μηχανήματα

Τα τρακτέρ αποτελούσαν το κέντρο όλων των γεωργικών εργασιών για αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς ως κόμβος για την καινοτομία της ρομποτικής και την απόσβεση των αγροτών. Τον Δεκέμβριο του 2022, η Monarch κυκλοφόρησε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό τρακτέρ στον κόσμο με δυνατότητα επιλογής οδηγού, το MK-V, για την καταπολέμηση των προκλήσεων κέρδους, την αντιμετώπιση των απαιτήσεων βιωσιμότητας και την αναζωογόνηση της γεωργικής καινοτομίας.

Από τότε, η ανάπτυξη περισσότερων από 400 MK-V έχει βοηθήσει- με αποτέλεσμα να αντισταθμιστούν περισσότεροι από 850 τόνοι επιβλαβών εκπομπών CO2 σε 42.000 ώρες λειτουργίας του τρακτέρ. Η εφαρμογή WingspanAI της Monarch εξοπλίζει τους αγρότες με πρωτοφανή πρόσβαση σε δεδομένα εντός του αγροκτήματος, ενσωματώνοντας σε μία πλατφόρμα ένα σύστημα διαχείρισης αγροκτήματος, τον εντοπισμό θέσης οχήματος, τη συλλογή εικόνων καλλιέργειας και τον αυτοματοποιημένο προγραμματισμό εργασιών.

Η συνεχής ανάπτυξη λύσεων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής νέων δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την κάλυψη του χάσματος κέρδους του κλάδου, σύμφωνα με την εταιρεία. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα υποστηρίξει την επέκταση των ψηφιακών λύσεων και των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης της Monarch, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του Autodrive, της λειτουργίας αυτόνομων λειτουργιών της Monarch, για νέες παγκόσμιες αγορές και τομείς καλλιεργειών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.monarchtractor.com.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Η Iveco-Condellis παρουσίασε το νέο IVECO S-WAY LNG στα εγκαίνια του πρώτου σταθμού LNG στη Θεσσαλονίκη

Η MOLGAS εγκαινίασε τον πρώτο σταθμό LNG της Ελλάδας στο πρατήριο καυσίμων του Ομίλου Κολοκυθά, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση, η οποία άνοιξε τις πόρτες την Κυριακή 28 Ιουλίου, αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ενεργειακή υποδομή της χώρας, παρέχοντας έναν ειδικό χώρο για τον ανεφοδιασμό βαρέων φορτηγών με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) και Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG).

Σε αμπελώνα στο Αμύνταιο, έδειξε τις αρετές του το Antonio Carraro TONY 8700V

Το χωριό Άγιος Παντελεήµονας Αµυνταίου, στις όχθες της λίµνης Βεγορίτιδας, επισκέφτηκε η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ µε αφορµή την παρουσίαση του καινούριου εξειδικευµένου, αµπελουργικού τρακτέρ Antonio Carraro TONY 8700V.