Fendt Vario: 25 χρόνια, 7 γενιές και 100.000 τρακτέρ γιορτάζει το Μαρκτόμπερντορφ

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Στις 25 Ιουλίου 2024, το 100.000ό τρακτέρ Fendt 700 Vario βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Μαρκτόμπερντορφ. Αυτό το ορόσημο γιορτάστηκε δεόντω από τη Fendt.

Κάθε μία από τις επτά γενιές Fendt Vario έχει εντυπωσιάσει επανειλημμένα με νέες τεχνικές λύσεις που προσέφερε και η Fendt στις 25 Ιουλίου 2024 γιορτάζει το ορόσημο 100.000 τρακτέρ που παρήχθησαν μέχρι σήμερα στο εργοστάσιο του Μαρκτόμπερντορφ.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Το Fendt 700 Vario είναι και παραμένει το αγαπημένο των πολλών αγροτών εδώ και 25 χρόνια. Ο μικρός κύκλος στροφής και οι υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου χαρακτήριζαν πάντα αυτή τη σειρά, με την εταιρεία να λέει πως κανένα άλλο τρακτέρ δεν έχει ταξινομηθεί με τέτοια συχνότητα στη Γερμανία όσο το αειθαλές κορυφαίο μοντέλο Fendt 724 Vario. Και συνολικά 33 βραβεία σε εννέα κατηγορίες από εννέα χώρες αναγνωρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη της σειράς από το 1999 έως σήμερα.

Από την πρώτη γενιά Fendt Favorit 700 Vario έως το έβδομης γενιάς μοντέλο του σήμερα

Στις 30 Αυγούστου 1998, η Fendt παρουσίασε για πρώτη φορά τα μοντέλα της σειράς Fendt Favorit 700 Vario στους δημοσιογράφους, σε εκδήλωση στη Γερμανία. Δύο ημέρες αργότερα, πλήθος επισκεπτών περικύκλωσε τα μηχανήματα στη μεγάλη ημερίδα της Fendt Saaten-Union στο Wadenbrunn.

Το Fendt Favorit 700 Vario ήταν η δεύτερη σειρά που «φόρεσε» το κιβώτιο ταχυτήτων Fendt Vario και έκανε δημοφιλές το αδιαβάθμητο κιβώτιο ταχυτήτων στα αγροκτήματα της Ευρώπης. Η Fendt επέλεξε επίσης κινητήρες με τέσσερις βαλβίδες – μια απόλυτη καινοτομία στη γεωργική τεχνολογία.

Ο εξακύλινδρος κινητήρας που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη Fendt είχε υψηλά αποθέματα ισχύος και σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Για αυτό το σύνολο πρωτοποριακών καινοτομιών, η σειρά κέρδισε το βραβείο «Τρακτέρ της Χρονιάς 1999».

Σήμερα, ο πήχης τέθηκε ψηλά για την έβδομη γενιά του Vario 700. Για άλλη μια φορά, η ανάπτυξη ξεκίνησε από λευκό χαρτί με στόχο την κατασκευή του πιο ευέλικτου, ταχύτερου και αποδοτικότερου τρακτέρ όλων των εποχών. Η Gen7 γενιά καθιστά τις τεχνολογίες των μεγάλων τρακτέρ προσιτές στη συμπαγή κατηγορία έως 300 ίππων.

Παραμένει πιστό στις αρχές του: είναι και αυτό ευέλικτο, έχει υψηλό ωφέλιμο φορτίο και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η νέα γενιά εντυπωσιάζει με το νέο σύστημα κίνησης Fendt VarioDrive, το ενσωματωμένο σύστημα ρύθμισης της πίεσης των ελαστικών VarioGrip και την άδεια για ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα.

Στην ανεξάρτητη δοκιμή DLG-PowerMix Test 2023, το Fendt 728 Vario επιτυγχάνει νέα καλύτερη τιμή και καταλαμβάνει την πρωτιά στην κατηγορία των 300 ίππων. Φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το επετειακό μοντέλο στις Εβδομάδες Διακοπών της Fendt στο κέντρο επισκεπτών Fendt Forum. Το τρακτέρ-ορόσημο θα περιοδεύσει στη συνέχεια σε εμπορικές εκθέσεις στη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Volkswagen Amarok 2024: Προηγμένο σύνολο χαρακτηριστικών με σκληροτράχηλο DNA

H δεύτερη γενιά του VW Amarok προσφέρει ένα προηγµένο σύνολο χαρακτηριστικών, µε πάνω από 25 συστήµατα υποβοήθησης οδηγού, online υπηρεσίες, αποδοτικούς κινητήρες, σε µία σκληροτράχηλη «συσκευασία» που φέρει το σαφές σχεδιαστικό DNA της Volkswagen.

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Λύσεις εργοστασιακών προδιαγραφών προσφέρει η Fendt για τα τρακτέρ της

Με στόχο να ικανοποιούν τις πρόσθετες απαιτήσεις τους, οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ της Fendt μπορούν να ενσωματώσουν γνήσιο εξοπλισμό στα τρακτέρ τους, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο μοντέλο.