Μια «παλέτα» εκδόσεων η νέα σειρά John Deere 6M

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Αναβαθμισμένα, πολυσχιδή και προηγμένα τα 17 συνολικά μοντέλα για μεσαία και μεγάλα πεδία που λανσάρει η John Deere.

Κάθε ένα από τα συνολικά 17 μοντέλα της σειράς 6M που λανσάρει η John Deere αντιπροσωπεύει ένα πλήρες και ικανό πακέτο απόδοσης, άνεσης και βιωσιμότητας. Από το «μαζεμένο» 6M 95 έως το ισχυρό 6M 250, που καλύπτει διάφορα μεγέθη πλαισίου, η σειρά προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές για τους αγρότες που αναζητούν τρακτέρ υψηλών επιδόσεων με απλότητα χειρισμού.

Στις αξιοσημείωτες προσθήκες περιλαμβάνονται το τετρακύλινδρο 6M 150 υψηλής ιπποδύναμης και το αναβαθμισμένο εξακύλινδρο 6M 145. Τα μοντέλα 6M 230 και 6M 250 με εξαιρετικά μεγάλο μεταξόνιο 2900 χλστ. επεκτείνουν περαιτέρω τη γκάμα προς τα πάνω.

Παλέτα και στον εξοπλισμό

Η λύση IPM ως λειτουργία πρόσθετης ώθησης παρέχει ιπποδύναμη έως και 20 ίππους, ώστε οι αγρότες να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά απαιτητικές εργασίες. Στις επιλογές κιβωτίου ταχυτήτων η John Deere προσφέρει το μηχανικό PowrQuadPlus με ήπιες αλλαγές, το AutoQuad Plus με αντιστοίχιση ταχυτήτων, μέσω του CommandQuad Plus με ενισχυμένες αυτόματες δυνατότητες, ενώ στη λίστα βρίσκεται μέχρι και η αδιαβάθμητη τεχνολογία AutoPowr. Σημαντικό να αναφερθεί ότι τα τρακτέρ μπορούν να κινηθούν προαιρετικά με έως και 50 χλμ./ώρα, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο κατά την οδική μεταφορά και ενισχύοντας έτσι τη συνολική παραγωγικότητα.

Επιπλέον, όλα τα εξακύλινδρα μοντέλα 6M μπορούν να φέρουν, προαιρετικά, μεγαλύτερες υδραυλικές αντλίες που αποδίδουν 155 λ./λ. ή έως και 195 λ./λ., επιτρέποντας τη μέγιστη παραγωγικότητα κατά την οδήγηση με έλξη μεγάλων παρελκομένων.

Για διαισθητικό χειρισμό του τρακτέρ, η νέα σειρά 6M διαθέτει παραμετροποιήσιμες λειτουργίες ελέγχου, καθώς και μια νέα γωνιακή οθόνη, που είναι μεγαλύτερη και ευκρινέστερη, επιτρέποντας στους αγρότες να προσαρμόζουν ακόμη περισσότερες ρυθμίσεις από ό,τι πριν.

Με μέγιστη ορατότητα που διευκολύνεται από την πανοραμική οροφή και τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια, οι οδηγοί μπορούν να επιτύχουν ακριβή, γρήγορη εργασία και με τον εμπρόσθιο φορτωτή. Η ανάρτηση του μπροστινού άξονα TLSTM και η μηχανική ανάρτηση της καμπίνας εξασφαλίζουν ομαλή και άνετη οδήγηση, ακόμη και σε δύσκολα εδάφη.

Full-frame φιλοσοφία και μεγάλες ανυψωτικές δυνάμεις

Προσφέροντας ανυψωτική ικανότητα οπίσθιου κοτσαδόρου από 5,7 έως 9,9 τόνους, ανάλογα με το μοντέλο, τα 6M δύνανται να αντιμετωπίσουν μεγάλα φορτία και εργαλεία, όπως μεγαλύτερες σπαρτικές, φυτευτικές μηχανές ή άροτρα. Εν μέρει, αυτό αποδίδεται και στο υδραυλικό σύστημα με αντιστάθμιση πίεσης και ροής, που αποδίδει από 114 έως 195 λ./λ.

Γεωργία ακριβείας πάντα επικαιροποιημένη

Με την οθόνη G5 υψηλής ανάλυσης 10,1″ ή την οθόνη γενικής χρήσης G5Plus 12,8″, οι χειριστές μπορούν να συνδέσουν απρόσκοπτα τα μηχανήματα με ISObus και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία John Deere Precision Ag Technology για αυξημένη παραγωγικότητα.

Χαρακτηριστικά όπως το AutoTrac, το Section Control και η εφαρμογή μεταβλητής δόσης προσφέρουν λύσεις γεωργίας ακριβείας, βελτιστοποιώντας την απόδοση του πεδίου. Τέλος, το Data Sync επιτρέπει την ασύρματη ανταλλαγή δεδομένων πεδίου και γραμμών καθοδήγησης μεταξύ των μηχανημάτων, βελτιώνοντας τις εργασίες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Bαθύτερη εργασία για ίδια δύναμης έλξης με Väderstad Marathon Edge 50/80

Η Väderstad παρουσιάζει το νέο στέλεχος 50/80 χλστ. Marathon Edge για τη σειρά καλλιεργητών της. Χάρη στο σχήμα του, το Marathon Edge έχει υψηλή ικανότητα αναζήτησης χώματος, ενώ παράλληλα αυξάνει τη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με ένα τυπικό στέλεχος.

Συγκριτική δοκιμή επτά τρακτέρ ισχύος 300 ίππων με πεδίο δοκιμών τη Δανία

Tρία περιοδικά γεωργικών µηχανηµάτων από τη Φινλανδία (Koneviesti), τη Νορβηγία (Bedre Gardsdrift) και τη Σουηδία (Traktortech) µαζί µε τους Ολλανδούς συναδέλφους από το Trekker δοκίµασαν επτά τρακτέρ στην κατηγορία ισχύος 300 ίππων, όλα µε κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς µεταβαλλόµενων σχέσεων, GPS και ISObus. Η ∆ανία αποτέλεσε το πεδίο δοκιµών για αυτή τη σύγκριση.

Οδηγός αγοράς για τα μικρά τρακτέρ στην Ελλάδα, ακόμη πιο ισχυρά τα δενδροκομικά

Τις δυνατότητες της µηχανικής δοκιµάζουν χρόνο µε το χρόνο τα δενδροκοµικά τρακτέρ τα οποία αν και γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά, οι κατασκευαστές καταφέρνουν να τα διαµορφώσουν ακόµη πιο συµπαγή και ευέλικτα. Στη χώρα µας τα specialty τρακτέρ καταλαµβάνουν το µεγαλύτερο ποσοστό στα µερίδια αγοράς, µε τους επίσηµους εισαγωγείς να φροντίζουν να έχουν άµεσα στη διάθεση των Ελλήνων αγροτών ό,τι πιο προηγµένο βγαίνει από τα εργοστάσια.