Multifarmer: Η σειρά τηλεσκοπικών της Merlo με τα πολλαπλά πεδία εφαρμογής

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Εξοπλισμένα με ζεύξη τριών σημείων και PTO κατηγορίας 2 και 3, με μέγιστη ικανότητα 3000 και 7000 κιλών, τα Merlo Multifarmer προσφέρονται για πολλαπλές χρήσεις, χάρη στη συμβατότητά τους με τον εξοπλισμό.

Το γρασίδι που κόβεται και στη συνέχεια συγκομίζεται (μόνο αφού αφεθεί να εξατμιστεί), αποτελεί τη βασική τροφή για τα ζώα κατά τους χειμερινούς μήνες. Το Mero Turbofarmer, λέει η εταιρεία, έχει τις δυνατότητες να παίξει σημαντικό ρόλο στις εργασίες συγκομιδής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Η Merlo ανέπτυξε το Multifarmer, μια σειρά εξαιρετικά ευέλικτων τηλεσκοπικών τρακτέρ, ικανών να εκτελούν αγροτικές εργασίες και, ταυτόχρονα, εργασίες στο χωράφι, χάρη σε ένα αποτελεσματικό σύστημα αλλαγής εργαλείων. Μια σειρά που συνδυάζει δύο δυνατότητες, τη δύναμη του τρακτέρ με την ευκαμψία και την ευελιξία του τηλεσκοπικού.

Τηλεσκοπικό «all-rounder»

Σύμφωνα με την εταιρεία, για την παραγωγή σανού η σειρά τηλεσκοπικών Multifarmer είναι ιδανική, χάρη σε ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Μεταξύ αυτών είναι η ζεύξη τριών σημείων και το PTO κατηγορίας 2 και 3, με μέγιστη ικανότητα 3000 και 7000 κιλά, καθώς και ένα μηχανικό PTO με ηλεκτρονική εμπλοκή με επιλογή 540 σ.α.λ. και 1000 σ.α.λ.

Εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία είναι η πατενταρισμένη αναγνώριση του εργαλείου και το υδραυλικό σύστημα κλειδώματος Tac-lock. που επιτρέπουν τη ταχεία αλλαγή του εκάστοτε εργαλείου, καθώς και την αυτόματη διαμόρφωση των παραμέτρων λειτουργίας, όλα προς όφελος της ασφάλειας του χειριστή.

Οι τηλεσκοπικοί φορτωτές Multifarmer διατίθενται σε 8 εκδόσεις και έχουν ικανότητα φορτίου που, ανάλογα με τον εξοπλισμό, κυμαίνεται μεταξύ 3400 κιλών και 4400 κιλών με ύψος ανύψωσης από 7 έως 9 μέτρα. Τα οχήματα της σειράς MF34 κινούνται από τετρακύλινδρους κινητήρες Deutz 136 ίππων, ενώ εκείνα της σειράς 44 από κινητήρες FPT Industrial 170 ίππων.

Η ταχύτητα στο δρόμο φτάνει τα 40 χλμ./ώρα και η έγκριση ως γεωργικό τρακτέρ με τηλεσκοπικό βραχίονα επιτρέπει τη ρυμούλκηση τρέιλερ, που χρησιμοποιούνται πολλές φορές για τη μετακίνηση μεγάλων ποσοτήτων δεματιών σανού για παράδειγμα. Η καμπίνα του Multifarmer, η οποία αναπτύχθηκε για να διασφαλίζει την άνεση του χειριστή, παρέχει πολύ καλή ορατότητα.

Ο σχεδιασμός του καπό και η γυάλινη επιφάνεια έχουν μελετηθεί με σκοπό να διασφαλίζουν γρήγορες, ασφαλείς και ακριβείς εργασίες. Εκτός από την άπλετη ορατότητα, όλα τα μοντέλα Merlo είναι επίσης εξοπλισμένα με το σύστημα ασφαλείας ASCS (Adaptive Stability Control System-Προσαρμόσιμο Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας), το οποίο εξασφαλίζει τέλεια πρόληψη από τον κίνδυνο ανατροπής του μηχανήματος από μπροστά κατά το χειρισμό φορτίου, καθώς και ρύθμιση της ταχύτητας και της μέγιστης έκτασης των κινήσεων.

Τέλος, για να εξασφαλιστεί η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και του κόστους λειτουργίας, τα Merlo διαθέτουν πλήρως ηλεκτρονική διαχείριση του κιβωτίου ταχυτήτων και του κινητήρα, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι στροφές και, κατά συνέπεια, η κατανάλωση καυσίμου.

Πληροφορίες από Trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Σπορά σουσαμιού έξω από τη Θήβα με το Robotti

Την εποχή της ροµποτικής στη γεωργία έρχεται να εισάγει η Γ.Ι Αντωνάκης ΑΕ µε τις πρώτες δοκιµές στην Ελλάδα του αυτόνοµου φορέα εργαλείων Robotti που κατασκευάζει η εταιρεία Agrointelli στη ∆ανία και διαθέτει σε ολόκληρη την Ευρώπη.