Multifarmer: Η σειρά τηλεσκοπικών της Merlo με τα πολλαπλά πεδία εφαρμογής

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Εξοπλισμένα με ζεύξη τριών σημείων και PTO κατηγορίας 2 και 3, με μέγιστη ικανότητα 3000 και 7000 κιλών, τα Merlo Multifarmer προσφέρονται για πολλαπλές χρήσεις, χάρη στη συμβατότητά τους με τον εξοπλισμό.

Το γρασίδι που κόβεται και στη συνέχεια συγκομίζεται (μόνο αφού αφεθεί να εξατμιστεί), αποτελεί τη βασική τροφή για τα ζώα κατά τους χειμερινούς μήνες. Το Mero Turbofarmer, λέει η εταιρεία, έχει τις δυνατότητες να παίξει σημαντικό ρόλο στις εργασίες συγκομιδής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Η Merlo ανέπτυξε το Multifarmer, μια σειρά εξαιρετικά ευέλικτων τηλεσκοπικών τρακτέρ, ικανών να εκτελούν αγροτικές εργασίες και, ταυτόχρονα, εργασίες στο χωράφι, χάρη σε ένα αποτελεσματικό σύστημα αλλαγής εργαλείων. Μια σειρά που συνδυάζει δύο δυνατότητες, τη δύναμη του τρακτέρ με την ευκαμψία και την ευελιξία του τηλεσκοπικού.

Τηλεσκοπικό «all-rounder»

Σύμφωνα με την εταιρεία, για την παραγωγή σανού η σειρά τηλεσκοπικών Multifarmer είναι ιδανική, χάρη σε ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Μεταξύ αυτών είναι η ζεύξη τριών σημείων και το PTO κατηγορίας 2 και 3, με μέγιστη ικανότητα 3000 και 7000 κιλά, καθώς και ένα μηχανικό PTO με ηλεκτρονική εμπλοκή με επιλογή 540 σ.α.λ. και 1000 σ.α.λ.

Εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία είναι η πατενταρισμένη αναγνώριση του εργαλείου και το υδραυλικό σύστημα κλειδώματος Tac-lock. που επιτρέπουν τη ταχεία αλλαγή του εκάστοτε εργαλείου, καθώς και την αυτόματη διαμόρφωση των παραμέτρων λειτουργίας, όλα προς όφελος της ασφάλειας του χειριστή.

Οι τηλεσκοπικοί φορτωτές Multifarmer διατίθενται σε 8 εκδόσεις και έχουν ικανότητα φορτίου που, ανάλογα με τον εξοπλισμό, κυμαίνεται μεταξύ 3400 κιλών και 4400 κιλών με ύψος ανύψωσης από 7 έως 9 μέτρα. Τα οχήματα της σειράς MF34 κινούνται από τετρακύλινδρους κινητήρες Deutz 136 ίππων, ενώ εκείνα της σειράς 44 από κινητήρες FPT Industrial 170 ίππων.

Η ταχύτητα στο δρόμο φτάνει τα 40 χλμ./ώρα και η έγκριση ως γεωργικό τρακτέρ με τηλεσκοπικό βραχίονα επιτρέπει τη ρυμούλκηση τρέιλερ, που χρησιμοποιούνται πολλές φορές για τη μετακίνηση μεγάλων ποσοτήτων δεματιών σανού για παράδειγμα. Η καμπίνα του Multifarmer, η οποία αναπτύχθηκε για να διασφαλίζει την άνεση του χειριστή, παρέχει πολύ καλή ορατότητα.

Ο σχεδιασμός του καπό και η γυάλινη επιφάνεια έχουν μελετηθεί με σκοπό να διασφαλίζουν γρήγορες, ασφαλείς και ακριβείς εργασίες. Εκτός από την άπλετη ορατότητα, όλα τα μοντέλα Merlo είναι επίσης εξοπλισμένα με το σύστημα ασφαλείας ASCS (Adaptive Stability Control System-Προσαρμόσιμο Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας), το οποίο εξασφαλίζει τέλεια πρόληψη από τον κίνδυνο ανατροπής του μηχανήματος από μπροστά κατά το χειρισμό φορτίου, καθώς και ρύθμιση της ταχύτητας και της μέγιστης έκτασης των κινήσεων.

Τέλος, για να εξασφαλιστεί η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και του κόστους λειτουργίας, τα Merlo διαθέτουν πλήρως ηλεκτρονική διαχείριση του κιβωτίου ταχυτήτων και του κινητήρα, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι στροφές και, κατά συνέπεια, η κατανάλωση καυσίμου.

Πληροφορίες από Trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Τα νέα ειδικά τρακτέρ SA222 και YM3 λανσάρει η Yanmar στην Ευρώπη

Από την πρόσφατη έκθεση Agritechnica, όπου παρουσιάστηκαν, τα νέα ειδικά τρακτέρ της Yanmar κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στην αγορά, με το SA222 να τοποθετείται στην κατηγορία «subcompact» και τα YM3 να αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη σειρά.