Με ηλεκτρικό μοτέρ κάτω από το καπό το New Holland T3 Electric Power

Κοινοποίηση:

Η New Holland παρουσιάζει στη γεωργική έκθεση στην Κόνια της Τουρκίας το T3 Electric Power, ένα 100% ηλεκτρικό τρακτέρ με μια μπαταρία 75 kWh.

Συνολικά 2 ηλεκτρικά τρακτέρ εισάγει πλέον στην γκάμα της η New Holland, παρουσιάζοντας το εξηλεκτρισμένο T3, ένα μικρό, συμπαγές τρακτέρ που ανήκει στην κατηγορία των τρακτέρ με στενό μετατρόχιο. Κάτω από το καπό του ηλεκτρικού τρακτέρ T3 βρίσκεται μια μπαταρία 75 kWh, η οποία παρέχει υψηλή τάση 800 βολτ για την κίνηση δύο ηλεκτροκινητήρων.

Ο ένας ηλεκτροκινητήρας κινεί το κιβώτιο ταχυτήτων και συνεπώς τους τροχούς, ενώ ο άλλος τροφοδοτεί τα υδραυλικά και το pto. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, ο ηλεκτροκινητήρας για τους τροχούς αποδίδει μέγιστη ισχύ 75 kW, που ισοδυναμεί με πάνω από 100 ίππους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

 

Ρομποτική η μετάδοση

Το ηλεκτρικό τρακτέρ T3 εξακολουθεί να διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά είναι «ρομποτικό», νοουμένου ότι το τρακτέρ αλλάζει ηλεκτρονικά τις ταχύτητες. Χάρη στην ηλεκτρική κίνηση, η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη από το 1 χλμ./ώρα. Διατίθεται επίσης προαιρετική λειτουργία ταχύτητας 40 χλμ./ώρα.

Η New Holland ξεκίνησε την ανάπτυξη αυτού του τρακτέρ το 2019. Η κύρια πρόκληση ήταν η σωστή τοποθέτηση της μπαταρίας, σύμφωνα με τον Τούρκο διευθυντή μάρκετινγκ της New Holland. Το τρακτέρ πωλείται ως τρακτέρ με κίνηση στους δύο τροχούς, ενώ η τετρακίνηση είναι προαιρετική επιλογή.

Η Türk Traktör κατασκευάζει τρακτέρ New Holland

Επισήμως, δεν είναι η New Holland αλλά ο Τούρκος κατασκευαστής Türk Traktör που παρουσιάζει αυτό το τρακτέρ. Η Türk Traktör ανήκει στη New Holland και κατασκευάζει τρακτέρ για τις μάρκες New Holland και Case IH. Το νέο T3 Electric Power θα είναι διαθέσιμο το τέταρτο τρίμηνο του 2024, αρχικά μόνο στην Τουρκία και ενδεχομένως αργότερα στην Ευρώπη.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Η διαφορά που κάνει 20 χρόνια εξέλιξης στον αλωνισμό με τις μηχανές της New Holland

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα µοντέλα CX της New Holland κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από 20 χρόνια, επειδή τα χρόνια που µεσολάβησαν η γκάµα των θεριζοαλωνιστικών δεν άλλαξε πολύ εξωτερικά. Κάτω από τα πάνελ όµως είναι µια πολύ διαφορετική ιστορία. Παρακάτω βλέπουµε τα 20 χρόνια εξέλιξης, από την CX860 του 2002 στην CX8.90 του 2022.

Μέγιστη ευελιξία ακόµη και στα πιο στενά χωράφια με τα ανανεωμένα τα New Holland Τ4F S

Με τέσσερα µοντέλα που αποδίδουν 75-110 ίππους (ονοµαστικούς) από έναν συµπαγή και ισχυρό κινητήρα FPT, τα τρακτέρ T4F S έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των παραγωγών που δραστηριοποιούνται σε οπωρώνες, αµπελώνες και θερµοκήπια.