Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Την ευρεία συναίνεση για την προώθηση της διαδικασίας τυποποίησης υπό την ομπρέλα του AEF ανακοινώνουν οι Claas, Amazone και AgXeed, οι οποίες εδώ και καιρό συνεργάζονται για την προώθηση της λύσης 3A, που αφορά τη συνεργασία αυτόνομων μηχανημάτων, τα οποία αρμονικά εργάζονται και παράγουν σημαντικό έργο στο πεδίο.

Ανοικτή συνεργασία κατασκευαστών

Η 3Α, η πρώτη ομάδα αυτονομίας για τη γεωργική τεχνολογία που διαπερνά τους κατασκευαστές, έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία από την ίδρυσή της ενόψει της Agritechnica και έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα αυτοματοποιημένα και αυτόνομα γεωργικά μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια της Agritechnica, οι εταίροι 3A -AgXeed, Amazone και Claas- προσκάλεσαν περισσότερες από 30 διαφορετικές εταιρείες του τομέα των γεωργικών μηχανημάτων για να συζητήσουν την ανάγκη μεγαλύτερης τυποποίησης σε ολόκληρο τον κλάδο.

Στη συνέχεια, η ομάδα 3A αποφάσισε ότι το AEF (Ίδρυμα Ηλεκτρονικής Αγροτικής Βιομηχανίας), ως πλατφόρμα για τη διεθνή τυποποίηση, ήταν το καταλληλότερο για να αντιμετωπίσει τα καθήκοντα που βρίσκονταν μπροστά τους. Από τον Μάιο του 2024, η νέα ομάδα εργασίας του AEF σε συνεργασία με τις AgXeed, Amazone και Claas, καθώς και άλλους κατασκευαστές, προωθεί ενεργά την τυποποίηση μαζί με τις υπάρχουσες ομάδες εργασίας του AEF.

Δεδομένου ότι η εμπειρία δείχνει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο, ένα βασικό καθήκον θα είναι η προώθηση της πρακτικής εφαρμογής και η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτοκόλλου 3A για την επικοινωνία μεταξύ ελκυστήρων και εργαλείων. Εδώ αξίζει να πούμε πως η AEF έχει κάνει σημαντική δουλειά στην τυποποίηση πολυάριθμων διεπαφών και πρωτοκόλλων τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ISObus, της γεωργίας ακριβείας και της ηλεκτροκίνησης.

«Για την επιτάχυνση της υλοποίησης των στόχων του 3Α, είναι επομένως λογικό να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία και να ενισχύσουμε το δίκτυο της AEF για την αναθεώρηση τυποποιημένων διεπαφών στους τομείς του αυτοματισμού και της αυτονομίας», εξηγεί ο Dr. Martin von Hoyningen-Huene από την Claas, εκτελεστικός αντιπρόεδρος BU Tractors & Implements.

Ως η πρώτη ομάδα αυτονομίας πολλών κατασκευαστών στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων, η 3A έχει ως στόχο να προωθήσει και να επιταχύνει την ανάπτυξη, την εισαγωγή στην αγορά και την τυποποίηση τεχνολογιών για εξαιρετικά αυτοματοποιημένες και αυτόνομες εργασίες στο χωράφι και να διευκολύνει έτσι την τυποποίηση των διεπαφών και των πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Το AgXBox, το CLAAS Autonomy connect και το Amazone AutoTill είναι μεταξύ των πρώτων λύσεων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Τα τρακτέρ Hattat ήρθαν Ελλάδα, πρώτη παρουσίαση του δενδροκομικού B3000

Ισχύ, άνεση και οικονοµία υπόσχονται τα τρακτέρ Hattat B3000 75-102 ίππων που φέρνει στην Ελλάδα µε τη νέα της συνεργασία η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ως µία προσιτή και αξιόπιστη λύση για εργασίες σε οπωρώνες, αµπελώνες και ελαιώνες.

Με πλήθος αυτοματοποιήσεων τα Fendt Rotana Combi στην έκδοση Profi του 2024

Η Fendt ανακοινώνει ότι η νέα γενιά χορτοδετικών Rotana Combi θα ενσωματώνουν σύντομα χαρακτηριστικά όπως ανάλυση υγρασίας και λειτουργία ζύγισης, ανεβαίνοντας σκαλί στα τεχνολογικά πακέτα που ήδη φέρουν τα μηχανήματα.

Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.