Τρία νέα εργαλεία από τη Merlo για τον αμπελουργικό τομέα στην Enovitis In Campo 2024

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η εταιρεία παρουσίασε το τηλεσκοπικό e-WORKER EW25.5-90 4WD, αλλά εντύπωση προκάλεσε το πολυλειτουργικό ερπυστριοφόρος Cingo M8.3EVO και το Cingo M500C.

Στο φημισμένο αγρόκτημα AgriVar στο Palazzo di Varignana, στην επαρχία της Μπολόνια, η Merlo παρουσίασε τα δικά της καινοτόμα μηχανήματα, επιλέγοντας να εστιάσει σε τρία νέα εργαλεία με αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά για τον αμπελουργικό κλάδο.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η ιστορική εταιρεία κατασκευής τηλεσκοπικών φορτωτών και γεωργικών μηχανημάτων με έδρα το Cuneo, επικεντρώθηκε στον κλάδο αυτό παρουσιάζοντας τρία μηχανήματα.

Merlo Cingo

Στις λύσεις της Merlo βρίσκεται το αυτοκινούμενο Cingo. Το Cingo M600A-e, που παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή πέρυσι, είναι ένα ερπυστριοφόρο μεταφορικό μέσο εξοπλισμένο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ικανό να κινείται αυτόνομα μέσα στη σειρά και να εκτελεί ελιγμούς για να διαχειρίζεται την είσοδο και την έξοδο από τη σειρά.

Διαθέτοντας αισθητήρες περιβάλλοντος 360°, μια έξυπνη μονάδα ανάλυσης δεδομένων και εντοπισμό υψηλής ακρίβειας με βάση την τεχνολογία GPS RTK (Real-Time Kinematics), ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να καταγράψει μια διαδρομή (ανεξαρτήτως μήκους) εντός του αμπελώνα, ώστε το μηχάνημα να μπορεί να την ακολουθήσει για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών.

Η λειτουργία του εγκατεστημένου εξοπλισμού,. του ψεκαστήρα, πραγματοποιείται αυτόνομα ακολουθώντας τα σημεία εκκίνησης ή τερματισμού που έχουν προηγουμένως καταγραφεί μαζί με τη διαδρομή. Αυτό επιτρέπει μέγιστη ακρίβεια, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει επίσης να συμπεριληφθεί στη διαδρομή η προσέγγιση σε ένα πυλώνα, έτσι ώστε η μπαταρία να επαναφορτίζεται ταχύτερα.

Το λογισμικό που αναπτύχθηκε διαχειρίζεται τις διάφορες φάσεις των εργασιών μέσα και έξω από τον αμπελώνα με διαφορετικούς τρόπους: διατηρεί τη σωστή απόσταση από τις σειρές, σταματά αν συναντήσει κάποιο εμπόδιο (ένα άτομο, για παράδειγμα) και στη συνέχεια αναζητά νέες διαδρομές που συγκλίνουν στη συνέχεια στην προκαθορισμένη τροχιά.

Cingo M8.3EVO

Η Merlo παρουσίασε και το πολυλειτουργικό ερπυστριοφόρο Cingo M8.3EVO με κοχλία και κοπτικό μηχάνημα. Αυτά τα οχήματα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε περιορισμένους χώρους. Το μοντέλο προσφέρεται με τον κοπτικό μηχανισμό, ιδανικό για τον τεμαχισμό υπολειμμάτων κλαδέματος, στελεχών, μικρών θάμνων ή για τον καθαρισμό πλαγιών και μονοπατιών.

Αλλά και με το τρυπάνι, το οποίο είναι ιδανικό για την ακριβή διάνοιξη οπών στο έδαφος για τη φιλοξενία πασσάλων, στηριγμάτων, φύτευσης νεαρών φυτών, το όχημα κρίνεται κατάλληλο. Ο πετρελαιοκινητήρας Kubota των 17 ίππων, τα υδραυλικά χειριστήρια και οι ερπύστριες επιτρέπουν στο μηχάνημα να ξεπερνάει τα εμπόδια και να φτάνει έως και 4 χιλιόμετρα την ώρα. Το ενσωματωμένο φρένο στάθμευσης εξασφαλίζει ασφαλές σταμάτημα σε μικρότερο χώρο.

Μέγιστη ικανότητα φόρτωσης 800 κιλά

Παράλληλα με το μοντέλο M8.3EVO, η Merlo έδειξε και το Cingo M500C, έναν ευέλικτο και ιδιαίτερα συμπαγή μεταφορέα με εύκολο και διαισθητικό χειρισμό, του οποίου οι στιβαρές λαστιχένιες ερπύστριες ασκούν χαμηλή πίεση στο έδαφος. Το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τομείς για τη διακίνηση υλικών σε περιορισμένους χώρους και σε απότομο και ανώμαλο έδαφος. Με συνολικό πλάτος 690 χλστ., μεταφέρει εύκολα υλικό μέσα από πύλες και πόρτες και στα πιο στενά περάσματα.

O αθόρυβος εργάτης e-WORKER EW25.5-90 4WD

Ο πλήρως ηλεκτρικός τηλεσκοπικός φορτωτής e-WORKER EW25.5-90 4WD, η ναυαρχίδα της γενιάς μηδενικών εκπομπών της Merlo, είναι ένα από τα μηχανήματα που συνάδουν με την βιωσιμότητα των αμπελώνων. Τα ηλεκτρικά τηλεσκοπικά μηχανήματα Merlo είναι εξοπλισμένα με ένα 100% ηλεκτρικό κιβώτιο ταχυτήτων που μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση ή κίνηση στους δύο τροχούς: μια λύση που εξασφαλίζει όχι μόνο υψηλή ακρίβεια και δυνατότητα διαμόρφωσης της ταχύτητας μεταφοράς και υψηλή ισχύ και ροπή στους τροχούς, αλλά και εξαιρετική ευκολία χρήσης.

Η νέα ηλεκτρική μετάδοση κίνησης επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα, εξασφαλίζοντας παράλληλα έλεγχο της κίνησης σε επίπεδο χιλιοστού, και είναι ικανή να αποδίδει αρκετή ισχύ ώστε τα μηχανήματα να μπορούν να ρυθμιστούν ως «γεωργικά τρακτέρ με τηλεσκοπικό βραχίονα», δίνοντας τη δυνατότητα ρυμούλκησης γεωργικών ρυμουλκούμενων στο δρόμο.

Όσον αφορά τα υδραυλικά, η σειρά αυτή είναι επίσης ικανή να παρέχει επιδόσεις συγκρίσιμες με παρόμοια συμβατικά μηχανήματα. Τα μοντέλα 4WD, όπως αυτό που παρουσιάστηκε στην έκθεση, είναι εξοπλισμένα με έναν επιπλέον κινητήρα για κίνηση στους πίσω τροχούς. Αυτό επιτρέπει τη μεταφορά της δύναμης στο έδαφος σε όλους τους τροχούς, εξασφαλίζοντας πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, ακόμη και εκτός δρόμου.

Πληροφορίες από Trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα