Kubota και UV Boosting μαζί για εναλλακτικές τεχνολογίες στην φυτοπροστασία

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με σημαία τη γεωργία 4.0, η Kubota συνεχίζει τις επενδύσεις της και η UV Boosting είναι η εταιρεία με την οποία η ιαπωνική φίρμα συνδέεται για τις καινοτόμες λύσεις φυτοπροστασίας.

Η Kubota ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την UV Boosting, μια γαλλική νεοφυή επιχείρηση που ειδικεύεται στην παραγωγή τεχνολογιών UV-C flash, ικανών να διεγείρουν τη φυσική άμυνα των καλλιεργειών έναντι εξωτερικών παραγόντων και παθογόνων οργανισμών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Στόχος της συνεργασίας είναι να εργαστούν οι δύο εταιρείες πάνω σε βιώσιμες λύσεις για τον κόσμο της αμπελοκαλλιέργειας, σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που συστήνουν τους κανόνες ενός τομέα που, μεταξύ άλλων, πρέπει να υπολογίζει τις ολοένα και πιο έντονες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Kubota και η UV Boosting φιλοδοξούν να επεκτείνουν το πιλοτικό πρόγραμμα του αμπελοοινικού τομέα και στους οπωρώνες. Κίνηση προς τη βιωσιμότητα του αμπελώνα Η UV Boosting ιδρύθηκε το 2017 στη Γαλλία και η τεχνολογία της έχει ήδη παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι υψηλής ενέργειας λάμψεις UV-C που ανέπτυξε η γαλλική εταιρεία ενεργοποιούν έναν αμυντικό μηχανισμό στα φυτά, βελτιώνοντας τη φυσική τους άμυνα και επιτρέποντας στους παραγωγούς να μειώσουν την εξάρτηση από μυκητοκτόνα και να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές που προκαλούνται από παθογόνα και άλλες καταπονήσεις, όπως ο εαρινός παγετός ή η ξηρασία. Η μοναδική τεχνολογία UV-C flash του UV Boosting δεν εξαρτάται από την καλλιέργεια και το υπάρχον χαρτοφυλάκιο εφαρμογών μπορεί εύκολα να επεκταθεί και σε άλλες καλλιέργειες.

Η Kubota στοχεύει να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί, οι κλιματικές επιπτώσεις και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες με επίκεντρο την κοινότητα και προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις και τεχνολογικές εξελίξεις για τους πελάτες.

«Οι αυξανόμενοι περιορισμοί και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες δημιουργούν την ανάγκη για εναλλακτικές λύσεις για την ελαχιστοποίηση των χημικών εισροών στις ειδικές καλλιέργειες», τονίζει ηγετικό στέλεχος της Kubota Innovation Center Europe. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να εμπλέξουν ενεργά τους συνεργάτες διανομής στη διαδικασία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα, προς το παρόν, θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρες: Ιταλία (περιοχή Brescia) και Γαλλία (Anjou). Οι συμμετέχοντες έμποροι λιανικής πώλησης θα διαχειρίζονται και θα υποστηρίζουν την τεχνολογία UV Boosting κατά τη διάρκεια της δεύτερης πιλοτικής περιόδου σε τοπικό επίπεδο και θα συλλέγουν τα σχόλια των πελατών.

Το δίκτυο διανομής αναγνωρίζει ήδη την αυξανόμενη ζήτηση για νέες λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον που επιτρέπουν την αυτοπροστασία των φυτών μέσω της διέγερσης με υπεριώδη ακτινοβολία. Οι πελάτες της Kubota θα εφαρμόσουν 4-7 επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στα αποτελέσματα της απόδοσης και τη συνολική αποτελεσματικότητα στην υγεία των δέντρων.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες και υποστηριζόμενες από επιστημονικά στοιχεία, οι λύσεις με υπεριώδες φως εγγυώνται την απόδοση των βιολογικών, βιοδυναμικών ή συμβατικών αμπελουργών.

Πληροφορίες από Trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Συµπαγής τηλεσκοπικός φορτωτής Kubota KTH4815-2:Φλερτάρει µε τους µεγάλους

Η Kubota δεν είναι άγνωστη στην αγορά των συµπαγών τηλεσκοπικών φορτωτών, καθώς η εταιρεία έχει αποκτήσει ισχυρά θεµέλια για το KTH4815 ικανότητας 1,5 τόνου και 50 ίππων στη Γαλλία και τη Γερµανία. Εδώ δοκιµάζεται το πιο πρόσφατο µοντέλο KTH4815-2 Stage V.

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ