Από τη γαλλική Agrodrone το AG100 ως drone ψεκασμού και διάγνωσης

Κοινοποίηση:

του Βασιλείου Σοφού

Ανάμεσα στον ανταγωνισμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τη γεωργία τοποθετείται και η νεοφυής Agrodrone, η οποία εισάγει το AG100 λέγοντας ότι πρόκειται για πλυτάλαντο drone που σπέρνει, ψεκάζει και διαγιγνώσκει από αέρος.

Η Agridrone είναι μια νεοφυής επιχείρησης που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2023 στο πλαίσιο της Reflet du Monde, μιας γαλλικής εταιρείας με έδρα το Μπορντό, που ήδη ειδικεύεται στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το έργο του γεωργικού drone υποστηρίζεται από την περιφέρεια Nouvelle Aquitaine, την Aquiti Gestion και την BPI και γέννησε το AG100, το όνομα του οποίου υποδηλώνει τη γεωργική του κλίση και τη μάζα του των 100 κιλών, εκ των οποίων τα 50 είναι ωφέλιμο φορτίο. Το AG100, που παρουσιάστηκε και στην World Fira 2024, απευθύνεται σε μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και εργολάβους και βρίσκει το φυσικό πεδίο εφαρμογής του στη γεωργία ακριβείας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Εξετάζονται και περαιτέρω εξελίξεις, με την Agrodrone να έχει συγκεντρώσει 200.000 ευρώ από έναν γύρο χρηματοδότησης το 2023 και να αναζητά άλλους επενδυτές για την υλοποίηση του σχεδιασμού του drone. Η σπορά διαφόρων φυτικών ειδών που επιλέγονται μεταξύ των γραμμών της κύριας καλλιέργειας, για την αποτροπή της ανάπτυξης ζιζανίων -συνεπώς μιλάμε για μηδενική χρήση χημικών ζιζανιοκτόνων-είναι μία από τις δραστηριότητες για τις οποίες σχεδιάστηκε το Agrodrone AG100. Αυτό το είδος εργασίας έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι εμπλουτίζει το έδαφος με οργανική ουσία και άζωτο, καθιστώντας το κατάλληλο για έναν βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τύπο γεωργίας.

Ο ψεκασμός του αραβοσίτου με drone είναι μια τεχνική που αποφεύγει απώλειες διατηρώντας το φυτό υγιές και εύρωστο. Το trichogram είναι ένας βιοελεγχόμενος οργανισμός που ρίχνεται από το drone με τη μορφή βιοδιασπώμενης κάψουλας, αποφεύγοντας τις επιθέσεις των σκώρων και των λεπιδοπτέρων. Η τεχνική αυτή συνιστάται επίσης σε φυτείες μήλων και αχλαδιών που προσβάλλονται από σκώρους οπωρώνων.

Ο κύριος ψεκασμός είναι επίσης μία από τις κύριες λειτουργίες του AG100. Το drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην οικολογική γεωργία ως ψεκαστήρας για βιοδιεγερτικά λιπάσματα και για την καταπολέμηση κουνουπιών ή άλλων εντόμων. Επιπλέον, το AG100 δύνται να ανταποκριθεί στον καθαρισμό των φωτοβολταϊκών πάνελ και των στεγών των θερμοκηπίων και των γεωργικών κτιρίων.

Χρήσιμο λέγεται ότι θα είναι το AG100 και στους αμπελώνες, αποτελώντας ένα εργαλείο που επιτρέπει τον χαρακτηρισμό της ζωηρότητας της αμπέλου, ώστε η λίπανση να προσαρμόζεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες των φυτών. Με αυτόν τον τρόπο, η λίπανση μπορεί να εκτελεστεί με ακρίβεια εξασφαλίζοντας τις σωστές δόσεις του προϊόντος για μέγιστη απόδοση και υγεία των φυτών.

Το drone γίνεται έτσι ένα εργαλείο λήψης αποφάσεων για τον αμπελουργό: χάρη σε έναν ειδικό πολυφασματικό αισθητήρα, είναι δυνατή η λήψη εικόνων στο ορατό πεδίο και σε άλλες φασματικές ζώνες που χρησιμοποιούνται για τον χαρακτηρισμό της υγείας των φυτών. Το AG100 είναι σε θέση να παρέχει το μωσαϊκό των αγροτεμαχίων του οπωρώνα, τους χάρτες NDVI, τον χάρτη σύστασης λίπανσης, το ψηφιακό μοντέλο εδάφους του αγροτεμαχίου με γραμμές περιγράμματος και τον χάρτη ωρίμανσης των σταφυλιών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Αυτοκινούμενοι μίκτες και φορτωτές από την Faresin στην Fieragricola 2024

Μετά την Agritechnica, η Faresin βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην έκθεση Fieragricola 2024, εκεί όπου παρουσίασε στο κοινό τα γεωργικά τηλεσκοπικά της αλλά και τους νέους μίκτες, ανάμεσά τους και η ηλεκτρική έκδοση.