Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Κοινοποίηση:

του Βασιλείου Σοφού

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο.

Η Kubota υπογράμμισε τη δέσμευσή της να συμβάλει σε ένα κλιματικά ουδέτερο, βιώσιμο μέλλον, συμμετέχοντας στην ομάδα Allianz Hydrogen Engine, έναν οργανισμό που συγκεντρώνει γνώσεις από τη βιομηχανία και την έρευνα. Ο κινητήρας υδρογόνου 3.8L 85 kW της Kubota έχει ήδη παρουσιαστεί δημοσίως και έχει ήδη προσελκύσει το ευρύ ενδιαφέρον της βιομηχανίας.

«Η Kubota τοποθετεί τις βέλτιστες κοινωνικές, περιβαλλοντικές και διοικητικές πρακτικές στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ανάπτυξης προϊόντων και λύσεων με μεγαλύτερη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», υπογραμμίζεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου. Το εσωτερικό πρόγραμμα ανάπτυξης κινητήρων της Kubota παρέχει ένα ευρύ φάσμα καθιερωμένων και νέων, πρωτοποριακών υβριδικών μοντέλων και μοντέλων υδρογόνου, τα οποία είναι ιδανικά για τις μελλοντικές γενιές μηχανημάτων για διάφορους τομείς. Σχολιάζοντας την απόφαση να ενταχθεί στην Allianz Hydrogen Engine, η οποία εδρεύει στη Γερμανία και ιδρύθηκε το 2021, ο Xavier Hamel, διευθυντής προϊόντων και προώθησης της Kubota Business Unit Engines Europe, δήλωσε: «Η χρήση υδρογόνου για την τροφοδοσία κινητήρων σε διάφορες εφαρμογές εξοπλισμού προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων για τους χειριστές και το ευρύτερο περιβάλλον».

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

 

Ο πρόσφατα αναπτυχθείς κινητήρας υδρογόνου Kubota H2 εξαλείφει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και, διατηρώντας το μέγεθος ή το αποτύπωμα του υπάρχοντος κινητήρα, διατηρήσαμε και την ποικιλία επιλογών αξεσουάρ και τη συμβατότητα με τις εφαρμογές των πελατών. «Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών γεννητριών στον κόσμο και η Kubota συμφώνησαν για την ανάπτυξη μιας ειδικής μονάδας υδρογόνου εξοπλισμένης με κινητήρα υδρογόνου της Kubota». Καθώς η τεχνολογία κίνησης υδρογόνου είναι ήδη προηγμένη, μπορεί να υιοθετηθεί σε πολλές αγορές και τομείς και όταν το υδρογόνο παράγεται από «πράσινη ενέργεια» συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία μιας βιομηχανίας κινητικότητας με κλιματική ουδετερότητα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας με την Allianz Hydrogen Engine θα ενισχύσει σημαντικά τη δέσμευσή μας για το περιβάλλον με την ανταλλαγή γνώσεων και ευρημάτων». Ο Andreas Kufferath, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Allianz Hydrogen Engine, καλωσορίζει την Kubota ως νέο μέλος της Allianz, με την Allianz Hydrogen Engine να αναμένει την εξέλιξη της συνεργασίας και την ανταλλαγή απόψεων με την Kubota. Οι συμπαγείς, υψηλής ισχύος, αποδοτικοί κινητήρες της Kubota χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως σε τρακτέρ αλλά και μηχανήματα του κατασκευαστικού κλάδου έχοντας αποκτήσει φήμη αξιοπιστίας και στιβαρότητας.

Mε πληροφορίες από lecturapress

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Η Kubota αποκαλύπτει το Agri Concept στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας

Η Kubota στην πρόσφατη CES 2024 στο Λας Βέγκας βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το μακροπρόθεσμο όραμά της «GMB2030». Το νέο όχημα Agri Concept αποτελεί μέρος του μέλλοντος της γεωργίας που οραματίζεται η Kubota, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.