Πλάτος εργασιών άνω των 12μ. και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για την σβάρνα ζιζανίων LEMKEN Thulit

Κοινοποίηση:

Η LEMKEN παρουσιάζει την πρώτη σβάρνα ζιζανίων της με πλάτος εργασιών άνω των 12 μέτρων, Thulit MF/1200. Το νέο μοντέλο της LEMKEN βασίζεται στις καινοτομίες που εισήγαγε η εταιρεία με την σειρά Thulit MF, την οποία λάνσαρε το περασμένο έτος.

Το σχέδιο με 4 μπάρες και οκτώ σειρές σκαλιστηριών και προσαρμοσμένη πίεση υδραυλικών περονών είναι μοναδικό στην αγορά.  Η πίεση στις περόνες μπορεί να προσαρμόζεται συνέχεια από τα 100γρ. μέχρι και τα 5.000γρ. κατά μήκος όλου του πλάτους εργασιών κατά την κίνηση του οχήματος και παραμένει σταθερή σε κάθε περίσταση για την επίτευξη των βέλτιστων και πιο αξιόπιστων αποτελεσμάτων.

To νέο Thulit MF/1200 διαθέτει πέντε σειρές από σβάρνες, που σημαίνει ότι παρέχει πολλαπλές επιλογές αναδίπλωσης για κάθε είδους εφαρμογές. Για παράδειγμα, επιτρέπει την συρρίκνωση του πλάτους των εργασιών για την αποφυγή εμποδίων ή για την αποτροπή της επικάλυψης με την σβάρνα ζιζανίων να αναδιπλώνεται σε τρείς ή τέσσερις λειτουργικούς τομείς. Για μεγαλύτερη απόσταση της κεφαλής από το έδαφος η LEMKEN παρέχει την δυνατότητα αναδίπλωσης της σβάρνας ζιζανίων σε μια θέση V. Για να το επιτύχει αυτό, οι εξωτερικές ζώνες αναδίπλωσης τοποθετούνται σε οριακά ανοδική γωνία ώστε να αποτρέψει τα εργαλεία από το να έρθουν σε επαφή με το έδαφος.  Για την διασφάλιση της βολικής και ασφαλούς μετακίνησης στον δρόμο, η σβάρνα ζιζανίων μπορεί να διπλωθεί και από τις δύο πλευρές σε ένα ύψος 3,3 μέτρων για μετακινήσεις. Το αυτόματο σύστημα κλειδώματος μετακινήσεων είναι ενεργό σε όλες τις εκδοχές, καθιστώντας την χειρωνακτική παρέμβαση περιττή.

Για το σασί η LEMKEN χρησιμοποιεί υλικά ανθεκτικά στην στρέψη που διασφαλίζουν τόσο την σταθερότητα όσο και το χαμηλό βάρος του οχήματος. Ο σχεδιασμός του σασί με έξι βοηθητικές ρόδες στο μπροστινό μέρος, διανεμημένες σε όλο το πλάτος εργασίας, έχει μια πολύ θετική επίδραση στην ομαλή λειτουργία της μηχανής και ως εκ τούτου στην καθοδήγηση των σκαλιστηριών στην επιφάνεια του εδάφους. Το νέο μοντέλο μπορεί επιπλέον να λειτουργήσει ως άκαμπτο όργανο ή με ρύθμιση ανάλογα με το περίγραμμα του εδάφους.

Όσοι επιλέξουν το άκαμπτο σασί δεν θα χρειαστούν τις επιπλέον βοηθητικές ρόδες στα πλαϊνά πάνελ. Αντίθετα, σε περίπτωση που κάθε ξεχωριστό κομμάτι της σβάρνας ζιζανίων ακολουθεί τον ορίζοντα του εδάφους καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του, τότε το Thulit θα πρέπει να εφοδιαστεί με επιπλέον βοηθητικές ρόδες στο πίσω μέρος, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη ευελιξία και τα βέλτιστα αποτελέσματα ακόμα και σε λοφώδες έδαφος. Συρόμενες σβάρνες που ρυθμίζονται με ακρίβεια εξαφανίζουν τα σημάδια από τις ρόδες και αφήνουν πίσω αγριόχορτα στην επιφάνεια του εδάφους ώστε να ξεραθούν.

Προς το παρόν έχουν κυκλοφορήσει περιορισμένα κομμάτια της Thulit MF/1200 και η παραγωγή της σειράς αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2025.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

H μονάδα Lemken Solitair «απάντηση» στις αυξημένες απαιτήσεις σποράς με 2.400 λίτρα

Με γενναιόδωρη χωρητικότητα 2.400 λίτρων για σπόρο ή/και λίπασμα, αυτή η ανθεκτική στην πίεση χοάνη είναι ιδανική για σπορά ακριβείας, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αξιοποίηση των ημερών του πεδίου.