Λίπανση, απόδοση και φιλικότητα στο περιβάλλον με το GSE PRO της Kuhn

Κοινοποίηση:

Η νέα τεχνολογία εφαρμόζεται στους λιπασματοδιανομείς Axis και Axent, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της παραγωγής και στο σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.

Οι λιπασματοδιανομείς των σειρών Axis και Axent μπορούν τώρα να εξοπλιστούν με τον νέο περιοριστή διασποράς ορίων GSE PRO, ο οποίος αντικαθιστά το υπάρχον σύστημα GSE. Η Kuhn, σεβόμενη τα κόστη αλλά και το περιβάλλον, προχωράει έτσι στην αναβάθμιση του συστήματος περιορισμού της διανομής στα όρια και το κάνει με δύο εκδόσεις, για να επιλέξετε ανάλογα με τον διασκορπιστή λιπασμάτων.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Το GSE 30 PRO είναι προσαρμοσμένο στους λιπασματοδιανομείς AXIS 20.2, 30.2 και 40.2 με πλάτος εργασίας από 12 έως 42 μέτρα ανάλογα με το μοντέλο, ενώ το GSE 50 PRO είναι σχεδιασμένο για τον λιπασματοδιανομέα AXIS 50.2 και το συρόμενο μοντέλο Axent, που μπορεί να φτάσει σε πλάτος εργασίας 50 μέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός ο νέος περιοριστής διασποράς στα όρια βελτιστοποιεί την ποσότητα εφαρμογής λιπάσματος, για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες γεωργικές προκλήσεις, διασπείροντας μέχρι τα σύνορα, αλλά όχι παραπέρα. Με άλλα λόγια, μπορεί να συνδυάσει τη διασπορά στα όρια «απόδοσης» και τη διασπορά στα όρια «περιβάλλοντος», με επιτυχία και στους δύο τομείς. Αναλυτικότερα, το GSE PRO είναι ένας υδραυλικός περιοριστής που ελέγχεται απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ.

Η διανομή πραγματοποιείται προς το εσωτερικό του αγροτεμαχίου, ενώ η οδήγηση γίνεται κατά μήκος της άκρης, ενώ η έξοδος δοσομέτρησης στην πλευρά του συνόρου είναι κλειστή. Οι ρυθμίσεις στο νέο GSE PRO είναι γρήγορες και εύκολες και είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή KUHN SpreadSet. Επιπλέον, η νέα έκδοση του περιοριστή εξάπλωσης στα σύνορα διαθέτει ένα νέο κεντρικό κανάλι και πλάκες εκτροπής στα εκτεταμένα πλευρικά φτερά. Αυτά τα τελευταία αναδιπλώνονται αυτόματα, όταν ανασηκώνεται η πλάκα εκτροπής, καθιστώντας το μηχάνημα πιο συμπαγές για αποθήκευση.

Η ακρίβεια του νέου περιοριστή GSE PRO θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, λέει η Kuhn, αφού περιορίζεται ο αριθμός των κόκκων που υπερβαίνουν τα όρια σε λιγότερο από 3 % (3 ανά χιλιοστό), διατηρώντας παράλληλα την απόδοση.

Ειδικότερα, στον διανομέα Axis, το EMC (Electronic Mass Control) προσαρμόζει αυτόματα και ανεξάρτητα την ποσότητα εφαρμογής, αριστερά και δεξιά, κατά τη διάρκεια της διασποράς. Επιπλέον, το σύστημα διανομής CDA, το κλειδί για την ακρίβεια της διασποράς σε οποιεσδήποτε συνθήκες, συμβάλλει περαιτέρω στην βελτιστοποίηση της παραγωγής. Οι συρόμενοι λιπασματοδιανομείς AXENT 90.1 και 100.1 έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εργολάβων και των καλλιεργειών. Είναι εξαιρετικά αυτόνομα εργαλεία με χωρητικότητα χοάνης 9.400 λίτρων. Μπορούν όχι μόνο να διασπείρουν έως 400 κιλά/στρέμμα σε μήκος 36 μ. με ταχύτητα άνω των 20 χλμ./ώρα, αλλά δύνανται να εργαστούν σε πλάτος έως 50 μ.

Είναι εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας που εξασφαλίζουν ότι οι καλλιέργειες λαμβάνουν κάθε δευτερόλεπτο τη βέλτιστη δόση λιπάσματος και ότι το κόστος διατηρείται υπό έλεγχο. Διαθέτουν, τέλος, πλήθος χαρακτηριστικών αυτοματοποίησης της διασποράς, όπως αυτόματη τροφοδοσία των μονάδων διασποράς και συμβατότητα ISObus. Η ευελιξία ανεβαίνει επίπεδο και με το AXENT 100.1 με δυνατότητα διασποράς κοκκωδών λιπασμάτων και βελτιωτικών εδάφους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Στροφή σε μηχανήματα που κάνουν πολλές δουλειές για μείωση κόστους παραγωγής

Σταδιακή µετατόπιση σε δυναµικές καλλιέργειες και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών µε διαλειτουργικό τρόπο, προτείνει ο ∆ηµήτρης Κουτσοκώστας από τα Γιαννιτσά Πέλλας, για να µπορέσει ο εγχώριος πρωτογενής τοµέας να σταθεί µε αξιώσεις στον ευρωπαϊκό και διεθνή ανταγωνισµό.

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.