Καινοτόμος ο σχεδιασμός του πλαισίου στα νέα ξηραντικά Claas Volto 2024

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η CLAAS προσέθεσε τέσσερα νέα μοντέλα Volto στο κορυφαίο επίπεδο της γκάμας των ξηραντικών της και παρουσίασε πολλές καινοτόμες λύσεις. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι η έκδοση TS με αυτοκατευθυνόμενο πλαίσιο στη θέση εργασίας, η οποία διατίθεται και για τα δύο πλάτη εργασίας, στα 13 και 15,10 μέτρα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η Claas προχωρά πέρα από τα πλάτη εργασίας των 4,50 έως 13,00 μ. που διέθετε στην γκάμα των ξηραντικών της παρουσιάζοντας τη σειρά Volto των τεσσάρων νέων κορυφαίων μοντέλων. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο VOLTO 1500 T με πλάτος εργασίας 15,10 μ., που έρχεται να προστεθεί στο νέο Volto 1300 T των 13 μέτρων.

Τα νέα παρελκόμενα υψηλής απόδοσης διαθέτουν νέο σκελετό και πλαίσιο με βέλτιστη παρακολούθηση του περιγράμματος του εδάφους και προστασία του εδάφους, πολύ απλό χειρισμό και αναδιπλούμενη γεωμετρία, βελτιστοποιημένη καθοδήγηση του ρότορα με τη μορφή πολυλειτουργικών τροχών πλαισίου/οδηγού XXL με διάμετρο 1,050 μ., καθώς και μια πλήρως επανασχεδιασμένη, ισχυρότερη κίνηση PERMALINK.

Επιπλέον, οι μικροί ρότορες MAX SPREAD εγγυώνται την πρώτης τάξεως συλλογή της καλλιέργειας και την ομοιόμορφη ευρεία κατανομή. Χάρη στη νέα φιλοσοφία πλαισίου, και τα δύο πλάτη εργασίας διατίθενται επίσης στην έκδοση TS με καινοτόμο αυτοκατευθυνόμενο πλαίσιο.

Οι εκδόσεις TS των VOLTO 1300 και VOLTO 1500 είναι εξοπλισμένες με ένα καινοτόμο αυτοκατευθυνόμενο πλαίσιο, όπως αναφέρθηκε. Αυτό επιτρέπει την αντιμετώπιση στενών στροφών και ελιγμών στο κεφαλάρι, χωρίς την ανύψωση των ροτόρων. Αποτρέπονται επίσης οι στρεβλώσεις μεταξύ του πλαισίου και των πλαισίων των ροτόρων, καθώς και οι ζημιές που προκαλούνται στη χλοοτάπητα από τους τροχούς των ροτόρων. Όταν ανασηκώνεται το πλαίσιο του ρότορα, οι τροχοί του πλαισίου ευθυγραμμίζονται αυτόματα προς την κατεύθυνση της κίνησης.

Ρότορας MAX SPREAD με νέα κίνηση PERMALINK

Τα παρελκόμενα υψηλής απόδοσης διαθέτουν επίσης δοκιμασμένη τεχνολογία ρότορα. Η τεχνολογία MAX SPREAD με βραχίονες διανομής υπό γωνία 29,3° έχει αποδείξει τις δυνατότητές της σε πολλές διαφορετικές συνθήκες παγκοσμίως. Εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση και βέλτιστη διασπορά ακόμη και σε υγρές, βαριές καλλιέργειες.

Το VOLTO 1300 T/TS διαθέτει 12 ρότορες, ο καθένας με διάμετρο 1,50 μ. και έξι βραχίονες διασποράς, ενώ το VOLTO 1500 T/TS διαθέτει 14 ρότορες της ίδιας σχεδίασης. Η μικρή διάμετρος και ο διπλός σύνδεσμος στο πλαίσιο του ρότορα εξασφαλίζουν πρώτης τάξεως μάζεμα ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος.

Η γωνία διασκορπισμού μπορεί να ρυθμιστεί από 12 έως 16 μοίρες στους ρότορες χωρίς εργαλεία, ενώ μια μανιβέλα στα αριστερά του πλαισίου του πλαισίου παρέχει κεντρική ρύθμιση του ύψους εργασίας. Μια κλίμακα στο στήριγμα του εμβόλου ανύψωσης λειτουργεί ως οδηγός. Προαιρετικά διατίθεται ένα υδραυλικά ενεργοποιούμενο προστατευτικό χλοοτάπητα ακμής. Ο κινητήρας PERMALINK έχει επανασχεδιαστεί για συνεχή μέγιστη απόδοση από πλάτος εργασίας 13 έως 15,10 μέτρα. Η ανάπτυξη περιελάμβανε αρκετές χιλιάδες ώρες δοκιμών τόσο στο πεδίο όσο και στις δοκιμές και επικεντρώθηκε στην ικανοποίηση των πελατών καθώς και στη μέγιστη αξιοπιστία.

Ο πλήρως επανασχεδιασμένος συμπλέκτης PERMALINK HD και οι αρθρωτές κινήσεις ρότορα είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν από τις άλλες κινήσεις της αγοράς. Η ταχύτητα του άξονα έχει αυξηθεί κατά 50%, για να μειωθεί η ροπή στους άξονες κίνησης. Ταυτόχρονα, οι συμπλέκτες έχουν ενισχυθεί και εξοπλιστεί με νέα, μεγαλύτερα έδρανα. Όπως και πριν, επιτρέπουν την αναδίπλωση 180 μοιρών με πλήρη μετάδοση ισχύος. Επιπλέον, οι ρότορες έχουν αποκτήσει νέες ενθυλακωμένες μονάδες κίνησης, επεκτείνοντας τα διαστήματα συντήρησης σε αρκετά χρόνια.

Γρήγορη, έξυπνη αναδίπλωση

Δεν απαιτείται τερματικό για τη λειτουργία των δύο μεγάλων εργαλείων Volto, αφού μια βαλβίδα του ελκυστήρα απλής ενέργειας ελέγχει τον έμβολο ανύψωσης, ενώ μια διπλής ενέργειας ελέγχει την αναδίπλωση και το ξεδίπλωμα του πλαισίου του ρότορα. Δεν απαιτούνται άβολα καλώδια ή ράβδοι σταθεροποίησης, ούτε είναι απαραίτητη η εναλλαγή του υδραυλικού συστήματος. Τα VOLTO 1300 T/TS και VOLTO 1500 T/TS διπλώνουν σε πλάτος κάτω από 3,00 μέτρα – στη θέση μεταφοράς οι ρότορες βρίσκονται πάνω στο πλαίσιο με συνολικό ύψος μόλις 3,29 μέτρα και πολύ χαμηλό κέντρο βάρους. Με την υποστήριξη του φαρδιού μετατρόχιου και των μεγάλων τροχών του πλαισίου, αυτό εξασφαλίζει ασφαλείς και γρήγορους ελιγμούς.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Το AT450X των Bobcat και Agtonomy είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο στον αμπελώνα

Το αρθρωτό μηχάνημα τροφοδοτείται από αντικαταστάσιμες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς διακοπές φόρτισης, με την Bobcat να ισχυρίζεται ότι ο χρόνος λειτουργίας μπορεί να φτάσει τις 10 ώρες ανά μπαταρία.

Kverneland και DAT ενώνουν δυνάμεις για νέα προηγμένα συστήματα ψεκασμού

Η εταιρική συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Kverneland και της Dimensions Agri Technologies (DAT) θα την επιταχύνει την εξέλιξη στην αγορά των συστημάτων ψεκασμού ακριβείας, αρχικά με τη συνδρομή της DAT στις μονάδες της Kverneland.