Μικρών απαιτήσεων και αποτελεσματικά σε θημωνιές τα νέα Pöttinger TOP VT

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Tα TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S με πλευρική τοποθέτηση θημωνιάς διακρίνονται για το αυξημένο πλάτος εργασίας των 6,8 και 7,6 μέτρων αντίστοιχα, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ παραμένουν χαμηλές λόγω καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχει ενσωματώσει η αυστριακή φίρμα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η Pöttinger λανσάρει τα μηχανήματα συλλογής TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S διπλού ρότορα. Παρά τη χαμηλή απαίτηση ισχύος τους, τα νέα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν μεγάλες θημωνιλες. Το TOP VT 6820 S επιτυγχάνει πλάτος εργασίας 6,80 μ., ενώ στο TOP VT 7620 αυτό φτάνει τα 7,60 μέτρα. Για ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα, η Pöttinger πρόσθεσε και το νέο TOP VT 12540 C στη σειρά τεσσάρων ρότορων. Τα κεκλιμένα δόντια του TOP VT 6820 S και του TOP VT 7620 S ανασηκώνουν ελαφρώς το υλικό, ώστε να εξασφαλίζεται η καθαρή σάρωση χωρίς να σέρνεται η χορτονομή στο έδαφος.

Παράλληλα, το πλαίσιο των πέντε τροχών σε συνδυασμό με το ρότορα τοποθετημένο σε αρθρωτό σύστημα, εξασφαλίζει την ακριβή καθοδήγηση των δοντιών σε ανώμαλο έδαφος. Προαιρετικά μάλιστα, μπορεί να προστεθεί ένας τροχός Multitast jockey wheel για να ανιχνεύει τις ανωμαλίες μπροστά από τα δόντια και να ανυψώνει το ρότορα ανάλογα.

Το ύψος συλλογής μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα και ηλεκτροϋδραυλικά από την καμπίνα του τρακτέρ ή χειροκίνητα με μανιβέλα. Ομοίως, ο προαιρετικός τροχός Multitast jockey wheel ρυθμίζεται αυτόματα με το πλαίσιο του ρότορα. Τα προαιρετικά ελατήρια ανάρτησης εξασφαλίζουν επίσης την ομαλή λειτουργία των ρότορων στη θέση εργασίας.

Άνεση κατά τη λειτουργία

Για την ανύψωση των ρότορων απαιτείται μία σύνδεση διπλής ενέργειας με την υδραυλική διάταξη του τρακτέρ με ρύθμιση πλωτήρα. Και οι δύο ρότορες ανυψώνονται και χαμηλώνουν ο ένας μετά τον άλλο μέσω ελέγχου ακολουθίας βημάτων. Χάρη στο σύστημα προεπιλογής «Βασική γραμμή», οι μονάδες ρότορα μπορούν επίσης να ανυψωθούν ή να χαμηλώσουν μεμονωμένα, πράγμα ιδιαίτερα πρακτικό για τις περιοχές που έχουν απομείνει και για τη συλλογή κατά μήκος των ορίων του χωραφιού.

Οι εκδόσεις TOP διαθέτουν επίσης μεγάλη ευελιξία. Αυτό σημαίνει στη στην προκείμενη περίπτωση ότι το κατευθυνόμενο πλαίσιο επιτρέπει γωνία στροφής 80°, έτσι ώστε η μονάδα να ακολουθεί ακριβώς τα ίχνη του τρακτέρ. Με απόσταση από το έδαφος 50 εκ., δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην οδήγηση πάνω από θημωνιές. Για άνετη και ασφαλή οδήγηση κατά τη μεταφορά, η κουρτίνα αναδιπλώνεται αυτόματα και το ύψος μεταφοράς παραμένει κάτω από 4,0 μέτρα, χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από την καμπίνα.

Το TOP VT 12540 C με τέσσερις ρότορες

Για ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα, η Pöttinger επεκτείνει επίσης τη γκάμα των μηχανημάτων τεσσάρων ροτότων με το νέο μοντέλο TOP VT 12540 C, το οποίο διαθέτει εντυπωσιακή συμπαγή σχεδίαση και υψηλή ευελιξία. Χάρη στο χαμηλό της βάρος, η μονάδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε απόκρημνα εδάφη χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Τα κεκλιμένα δόντια του TOP VT 12540 C ανασηκώνουν ελαφρώς τη συγκομιδή, για να εξασφαλίζεται η καθαρή σάρωση χωρίς να σέρνεται η χορτονομή στο έδαφος.

Το πλαίσιο του ρότορα μπορεί να παρέχεται με τέσσερις ή πέντε τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Και εδώ, σε συνδυασμό με το σύστημα τροχών Multitast jockey, εξασφαλίζεται η τέλεια προσαρμογή σε κάθε ανωμαλία του εδάφους. Το ύψος της μονάδας ρυθμίζεται χειροκίνητα με μανιβέλα. Αυτό ρυθμίζει επίσης αυτόματα τον τροχό Multitast μαζί με το πλαίσιο του ρότορα.

Επειδή ο ρότορας είναι τοποθετημένος σε αρθρωτό μοχλό, η μονάδα προσφέρει μεγάλη ελευθερία κινήσεων ώστε να διασφαλίζεται η τρισδιάστατη παρακολούθηση του εδάφους. Οι μπροστινές μονάδες ρότορα διαθέτουν υδραυλική ανακούφιση βάρους και οι πίσω μονάδες διαθέτουν μηχανική ανάρτηση. Αυτό εξασφαλίζει την ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης του εδάφους.

Ευελιξία και προσαρμοστικότητα εφαρμογών

Το πλάτος εργασίας του TOP VT 12540 C μπορεί να ρυθμιστεί υδραυλικά όποτε χρειάζεται. Η εργασία σε στενά χωράφια και γύρω από εμπόδια όπως πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας ή δέντρα δεν αποτελεί πρόβλημα. Και οι τέσσερις ρότορες κινούνται μηχανικά με άξονες. Ανάλογα με το ποιο μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή της συγκομιδής, οι πίσω ρότορες μπορούν να μετατοπιστούν σε τρεις θέσεις χωρίς την ανάγκη χρήσης εργαλείων.

Το πλάτος της θημωνιάς μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ 1,20 και 2,00 μ. Η μονάδα συνδέεται με ισχυρό ζυγό. Οι διπλής όψης ακροδέκτες σύνδεσης εξασφαλίζουν παρατεταμένη διάρκεια ζωής και επιτρέπουν μικρή γωνία στροφής. Να σημειωθεί ότι το TOP VT 12540 C παρέχεται στο βασικό εξοπλισμό με το σύστημα προεπιλογής «Basicline». Μία βαλβίδα με στροφείο διπλής ενέργειας ελέγχει την ανύψωση και την αναδίπλωση όλων των ροτόρων.

Οι ενσωματωμένες βαλβίδες διασφαλίζουν ότι οι μπροστινοί ρότορες ανυψώνονται και χαμηλώνουν πάντα πρώτα. Χρησιμοποιώντας το τερματικό Basic Control, οι δύο μπροστινοί ρότορες μπορούν να ανυψωθούν και να χαμηλώσουν μαζί ή ξεχωριστά. Για τη ρύθμιση του πλάτους εργασίας, οι δύο μπροστινοί ρότορες λειτουργούν μαζί με ξεχωριστή βαλβίδα ρυθμιστή.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.