Για τρακτέρ 100 ίππων το νέο χορτοκοπτικό Krone EasyCut R 450 με πλάτος εργασίας 4,5 μέτρα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειο Σοφού

Η σειρά R συμπληρώνεται από το νέο μοντέλο 4,5 μέτρων, το οποίο διαθέτει τηλεσκοπικό αντίβαρο και οριζόντια αναδίπλωση για μεταφορά.

Η Krone λανσάρει το EasyCut R 450, συμβάλλοντας όχι μόνο στην πρακτικότητα κατά την εργασία αλλά και στην άνεση κατά τη μεταφορά. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του τηλεσκοπικού αντίβαρου, το χλοοκοπτικό εξασφαλίζει μέγιστη σταθερότητα στην οδήγηση, ενώ αναδιπλώνεται οριζόντια για οδική μεταφορά, μια καινοτομία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στη Γαλλία στο Salon de l’herbe et des fourrages.

Αποδοτικό κούρεμα με κατάλληλη επικάλυψη

Η νέα ναυαρχίδα μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα γνωστά μπροστινά χλοοκοπτικά της Krone με πλάτος κοπής έως και τέσσερα μέτρα, εξασφαλίζοντας πάντα τη βέλτιστη επικάλυψη. «Οι ρυθμιζόμενοι βραχίονες ανύψωσης και οι βραχίονες στήριξης, οι οποίοι τοποθετούνται σε διαφορετικές θέσεις, εξασφαλίζουν μια καλή θημωνιά», τονίζει η Krone.

Ιδανική κατανομή βάρους για μεγαλύτερη οδηγική σταθερότητα

Το EasyCut R 450 είναι εξοπλισμένο με υδραυλικό μηχανισμό προέκτασης, ο οποίος μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί με δέκα πλάκες των 50 κιλών. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό προσφέρει τεράστια βελτίωση των χαρακτηριστικών οδήγησης στο πεδίο.

Το βάρος έως και 500 κιλών ωθείται πλήρως αυτόματα με ελεγχόμενη ακολουθία 60 εκ. Έτσι επιτυγχάνεται η βέλτιστη ισορροπία του μηχανήματος και οι βραχίονες ανύψωσης του τρακτέρ φορτώνονται πιο ομοιόμορφα. Με τον τρόπο αυτό, η απαιτούμενη ισχύς είναι μόνο περίπου 74 kW ή 100 ίπποι, χαρακτηριστικό που καθιστά το μηχάνημα ελκυστικό για πολλές γεωργικές επιχειρήσεις, καθώς και για εργολαβικές εταιρείες.

Αποδοτική καθοδήγηση περιγράμματος μέσω υδραυλικής εκφόρτωσης

Ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η πατενταρισμένη ανάρτηση DuoGrip εξασφαλίζει την προσαρμογή στο έδαφος σε όλο το πλάτος εργασίας. Ένας ενσωματωμένος κύλινδρος τραβάει το χλοοκοπτικό από το βραχίονα στήριξης στη θέση αιώρησης, εξασφαλίζοντας ομαλά χαρακτηριστικά οδήγησης ακόμη και σε μεγαλύτερες ανωμαλίες του εδάφους και γρήγορους ελιγμούς. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η μέγιστη ανύψωση στο κεφαλάρι.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης υδραυλικά ρυθμιζόμενη πίεση, η οποία μπορεί εύκολα να διαβαστεί σε μανόμετρο. Ακόμη μεγαλύτερη άνεση παρέχει η προαιρετική ρύθμιση της πίεσης εδάφους από την καμπίνα του τρακτέρ, η οποία απαιτεί μια πρόσθετη βαλβίδα ελέγχου διπλής ενέργειας. Αυτό συμβάλλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Η δοκιμασμένη τεχνολογία κοπής EasyCut

Η τεχνική βάση του EasyCut R 450 είναι η πλήρως συγκολλημένη και εφ’ όρου ζωής λιπαινόμενη μπάρα κοπής EasyCut με οκτώ δίσκους κοπής και δύο τύμπανα κοπής. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προστασία δίσκων κοπής SafeCut και η υδραυλική προστασία από χτυπήματα αποτρέπουν τις εκτεταμένες ζημιές στο μηχάνημα.

Συμπαγές και ασφαλές στο δρόμο

Για τη μεταφορά, το EasyCut R 450 περιστρέφεται υδραυλικά οριζόντια προς τα πίσω. Κατά τη διαδικασία αυτή, το αντίβαρο ανασύρεται αυτόματα, διατηρώντας το πλάτος μεταφοράς κάτω από 2,5 μ. Με τον στάνταρντ φωτισμό LED, συμπεριλαμβανομένου του προειδοποιητικού σήματος, η οπίσθια χλοοκοπτική μηχανή μπορεί επομένως να μεταφερθεί με απόλυτη ασφάλεια στους δημόσιους δρόμους.

Μετά το πέρας της εργασίας, το χλοοκοπτικό μπορεί να σταθμεύσει με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τα πόδια στήριξης, τα οποία παραμένουν στο μηχάνημα. Εν κατακλείδι, με πλάτος εργασίας 4,5 μ., το EasyCut R 450, με την ευέλικτη ρύθμιση της επικάλυψης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά σε συνδυασμό με διάφορα μπροστινά χλοοκοπτικά της Krone.

Με το EasyCut F 400 Fold μπορεί ακόμα να επιτευχθεί πλάτος εργασίας σχεδόν 8 μ., ενώ η υδραυλική ανακούφιση του πατώματος κοπής και το επεκτεινόμενο αντίβαρο, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη προσαρμογή στο έδαφος και την κατανομή του βάρους, που δημιουργούν συνθήκες για υψηλής ποιότητας χορτονομή ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Claas Rollant 630 RC Uniwrap: Ο πήχης ψηλά σε επιδόσεις και ανθεκτικότητα

Η γενιά των χορτοδετικών-τυλιχτικών Uniwrap αναβαθμίζεται αισθητά και τώρα στο επίκεντρο της εξέλιξης βρίσκεται η μεγαλύτερη ισχύς, η μεγαλύτερη άνεση του χειριστή και το χαμηλότερο κόστος επεξεργασίας σε συνδυασμό με έναν ακόμη πιο ανθεκτικό σχεδιασμό για τα εξαρτήματα κίνησης που υπόκεινται σε μεγάλη φθορά.

Εγκαίνια για το πρώτο κέντρο τεχνογνωσίας της Krone στη Βαυαρία, επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία από την Κάτω Σαξονία βρήκε τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτό το σκοπό στην Igl Agrartechnik GmbH στο Nabburg και η νέα τοποθεσία εγκαινιάστηκε επίσημα με σκοπό την ανταπόκριση στις αυξανόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις.