Με σύμμαχο τη Trimble στα συστήματα γεωργίας ακριβείας ο όμιλος AGCO

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

AGCO και Trimble PTx υπογράφουν συνεργασία για περαιτέρω διεύρυνση των τεχνολογιών στα μηχανήματα του ομίλου AGCO, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται η Fendt, η Massey Ferguson, η Valtra και άλλες κατασκευάστριες.

Η Agco και η Trimble εγκαινιάζουν μια νέα κοινοπραξία για την περαιτέρω προώθηση της γεωργίας ακριβείας. Αναλυτικότερα, η Agco Corporation και η Trimble ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής κοινής επιχείρησης. Η κοινοπραξία, γνωστή ως PTx Trimble, θα συνδυάσει τη δραστηριότητα γεωργίας ακριβείας της Trimble και το τμήμα JCA Technologies του ομίλου AGCO σε μια νέα εταιρεία. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών με εργοστασιακές και μεταγενέστερες εφαρμογές στην αγορά γεωργίας ακριβείας μικτού στόλου.

Ο όμιλος απέκτησε ποσοστό 85% της PTx Trimble και η Trimble θα διατηρήσει ποσοστό 15%, ενώ στο μέλλον, η κοινοπραξία PTx Trimble θα ενσωματωθεί στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου AGCO. Με τη συγκέντρωση τεχνογνωσίας και πόρων μέσω αυτής της κοινοπραξίας, ο όμιλος στοχεύει στην επιτάχυνση του ρυθμού της καινοτομίας και, με έμφαση στις ανοικτές τεχνολογίες, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τις τεχνικές λύσεις που είναι διαθέσιμες στους αγρότες σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών σημάτων τρακτέρ και μηχανημάτων.

Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου AGCO από τη γεωργία ακριβείας αναμένεται τώρα να ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028 και η συναλλαγή αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων του ομίλου, στο περιθώριο κέρδους και στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κατά το πρώτο πλήρες έτος μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ο όμιλος επένδυσε στη συνεργασία μέσω ενός συνδυασμού ομολόγων ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, ενός μακροπρόθεσμου δανείου ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, άλλων δανείων αλλά και μετρητών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Από το 2026 αγροβολταϊκά με ανανεώσιμες πρώτες ύλες φέρνει η AgroSolar Europe

Δομές στήριξης φωτοβολταϊκών χωρίς χάλυβα επιχειρεί να εισάγει στην αγορά η AgroSolar Europe GmbH από το Βερολίνο, που θέλει να αντικαταστήσει τα στοιχεία στήριξης με με ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως λινάρι ή ίνες ξύλου.

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».