Tην κεφαλή UltraFeed για δυναμική ροή της καλλιέργειας φέρνει η New Holland

Κοινοποίηση:

Η New Holland παρουσιάζει τη νέα κεφαλή συλλογής UltraFeed για τις αυτοκινούμενες ενσιρωτικές μηχανές FR Forage Cruiser, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική. Ο νέος σχεδιασμός βελτιστοποιεί επίσης την ιπποδύναμη και την ικανότητα της κεφαλής κοπής του FR Forage Cruiser. «Η ομάδα των μηχανικών μας ανέπτυξε στρατηγικά την κεφαλή UltraFeed για να αυξήσει την παραγωγικότητα του FR Forage Cruiser σε διάφορους τύπους καλλιεργειών», λέει ο Josh Harkenrider, διευθυντής μάρκετινγκ στα συγκεκριμένα μηχανήματα της New Holland.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «η δυνατότητα διαμόρφωσης και εξισορρόπησης της ροής της καλλιέργειας ικανοποιεί την όρεξη του FR για παραγωγή». Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού, στην κεφαλή UltraFeed ενσωματώθηκε μια στιβαρή μετάδοση με ιμάντα. Αυτό το νέο στοιχείο όχι μόνο αυξάνει την ικανότητα και το χρόνο λειτουργίας, αλλά παρατείνει και τη διάρκεια ζωής της κεφαλής.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης, σε συνδυασμό με ένα νέο σχεδιασμό του κοχλία, εξομαλύνει τη ροή της καλλιέργειας στους κυλίνδρους τροφοδοσίας της μηχανής, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στο πεδίο. Για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ροής της καλλιέργειας, έχει ενσωματωθεί ένα μεγάλο προστατευτικό κυλίνδρου. Αυτό συμπιέζει τις μεγάλες θημωνιές μπροστά από τον κύλινδρο συλλογής, γεγονός που είναι όμως επωφελές και για το χειρισμό ελαφρών θημωνιών. Επιπλέον, η ενσωμάτωση πλέγματος στο επάνω μέρος της κεφαλής επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν τη ροή της καλλιέργειας στο FR Forage Cruiser με προαιρετικά φώτα LED που ενισχύουν την ορατότητα. Για τον εξορθολογισμό της συνήθους συντήρησης, ένα προαιρετικό σύστημα αυτόματης λίπανσης μπορεί να προστεθεί στην κεφαλή UltraFeed για να μειωθεί ο χρόνος συντήρησης μαζί με το νέο υλικό των δοντιών, σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια.

«Οι εκτεταμένες δοκιμές από την ομάδα πιστοποίησης προϊόντων της New Holland για τη νέα κεφαλή συλλογής UltraFeed επιβεβαίωσαν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση σε διάφορες συνθήκες καλλιέργειας και μήκη κοπής, σε σύγκριση με προηγούμενες μονάδες», λέει η Melissa Kelly, επικεφαλής του τμήματος κτηνοτροφίας και γαλακτοκομίας της New Holland. Το UltraFeed παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της περσινής εμπορικής έκθεσης Agritechnica στη Γερμανία και τώρα παρουσιάζεται στην επερχόμενη World Ag Expo της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

world-agritech

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Εγκαίνια για το πρώτο κέντρο τεχνογνωσίας της Krone στη Βαυαρία, επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία από την Κάτω Σαξονία βρήκε τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτό το σκοπό στην Igl Agrartechnik GmbH στο Nabburg και η νέα τοποθεσία εγκαινιάστηκε επίσημα με σκοπό την ανταπόκριση στις αυξανόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις.

Με διπλό ρότορα, ειδικά ραντάρ και μηδενικές απώλειες πεδίου έρχεται το Case IH AF11

Η Case IH λανσάρει, αρχικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής τη θεριζοαλωνιστική μηχανή AF11, μια μονάδα επανασχεδιασμένη από την αρχή για να μεγιστοποιήσει το χρόνο στο χωράφι με περισσότερη παραγωγικότητα και όλα τα καινοτόμα συστήμα να συνδράμουν προς όφελος του παραγωγού.