SAIM και Kubota στην EIMA με τον πρώτο υβριδικό κινητήρα για τα γεωργικά μηχανήματα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το υβριδικό μοντέλο θα διαθέτει θερμική διαμόρφωση 18,5 kW και ηλεκτρική διαμόρφωση 12,8 kW, με το πρώτο μηχανικό μέρος να αναπτύσσεται από την Kubota.

Η EIMA International και οι διοργανωτές της εκδήλωσης της Μπολόνια σχεδίασαν ένα είδος «έκθεσης μέσα στην έκθεση» όπου θα εκθέτουν εξαρτήματα και άλλα μηχανικά μέρη του γεωργικού κλάδου, εκτός από νέα προϊόντα «βιτρίνας». Εκεί συμμετέχει και η SAIM Industrial, μια ιταλική εταιρεία που διανέμει τους κινητήρες Kubota στην Ιταλία και ειδικεύεται στην πώληση και τη διαμόρφωση συστημάτων κίνησης, για πολλούς τομείς μάλιστα.

Στην επερχόμενη έκθεση EIMA η SAIM Industrial θα παρουσιάσει επίσημα στη διεθνή αγορά τον πρώτο ολοκληρωμένο plug-in υβριδικό κινητήρα που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά. Ένα νέο προϊόν, στο οποίο ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πετρελαιοκινητήρας Kubota D1105-K 18,5 kW θα συνυπάρχει με έναν ηλεκτροκινητήρα 48 V, 12,8 kW της SAIM Industrial, για μεσαίου μεγέθους εφαρμογές στη γεωργία και τις κατασκευές.

Αυτός ο νέος ολοκληρωμένος υβριδικός κινητήρας της SAIM Industrial -αναπτύχθηκε σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, για να ικανοποιήσει διαφορετικούς τύπους κινητήρων και μάρκες- αποδεικνύεται εξαιρετικά ευέλικτος, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία μόνο με πετρέλαιο, αξιοποιώντας ισχύ 18,5 kW (που επομένως δεν απαιτεί σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων), μόνο με ηλεκτρισμό με ισχύ 12,8 kW ή σε υβριδική λειτουργία, δηλαδή συνδυάζοντας ηλεκτρικό και θερμικό κινητήρα για μέγιστη ισχύ άνω των 30 kW.

Το λογισμικό ελέγχου για ολόκληρο το ολοκληρωμένο υβριδικό σύστημα, που αναπτύχθηκε από τη SAIM σε συνεργασία με μια ομάδα ειδικών σε θέματα ηλεκτρονικού και ψηφιακού ελέγχου, επιτρέπει και ένα τέταρτο τρόπο λειτουργίας με ανάκτηση ενέργειας, δηλαδή την επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Η τελευταία λύση, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη, μπορεί να ενσωματωθεί από τη SAIM ή να αφεθεί στην ελεύθερη επιλογή του πελάτη. Συνεπώς, το ολοκληρωμένο υβριδικό σύστημα είναι κατάλληλο για χρήση σε περιπτώσεις όπου οι κανονισμοί επιβάλλουν περιορισμούς στις εκπομπές ρύπων ή όπου είναι απαραίτητη η εργασία σε εσωτερικούς χώρους, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη να εξοπλιστούν οι κατασκευαστές ΟΕΜ με ακριβό ηλεκτρικό εξοπλισμό για να λειτουργήσουν σε τέτοιους χώρους.

Το νέο υβριδικό σύστημα που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την SAIM Industrial, το πρώτο από μια σειρά καινοτόμων λύσεων που θα αναπτύξει η εταιρεία με την πάροδο του χρόνου, είναι το αποτέλεσμα μιας προσεκτικής και σε βάθος ανάλυσης των μελλοντικών τάσεων της αγοράς και των πραγματικών αναγκών της, με στόχο να εγγυηθεί στους πελάτες της ότι θα παρέχονται τα πλεονεκτήματα των καλύτερων διαθέσιμων τεχνολογιών σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ισχυρή εστίαση στην περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα.

Πληροφορίες από trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση ικανοτήτων και απλούστευση της εργασίας υπόσχονται τα νέα Avant 855i

Με την ίδια ανυψωτική ικανότητα και το ίδιο ύψος με το ισχυρότερο μοντέλο (860i) της σειράς Avant 800, το νέο 855i διαφέρει στο ότι είναι ένας απλούστερος φορτωτής μονής ταχύτητας, ενώ μοιράζεται το μοτέρ Kohler KDI και άλλα μέρη με το κορυφαίο μοντέλο 860i.

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Προτεινόμενα

Σχεδιασμένη για Ευρώπη και με λειτουργίες αυτονομίας η μεσαία σειρά Daedong GX

Οι επενδύσεις της κορεατικής εταιρείας δε σταματούν και το τρακτέρ της σειράς GX εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον όμιλο, αφού τα μοντέλα διαθέτουν πλήθος τεχνολογιών όπως οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και άλλα συστήματα «συμβατά» με τις επιθυμίες και των Ευρωπαίων αγοραστών.

Βελτιωμένες από μέσα προς τα έξω οι στρογγυλές χορτοδετικές της New Holland

Οι εκδόσεις με και χωρίς τυλιχτικό για την Roll Baler 125 αναβαθμίστηκαν, τα μοντέλα απέκτησαν νέο στυλ με ανανεωμένη εμφάνιση, νέα αυτοκόλλητα και χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ, από τεχνική σκοπία, τα μηχανήματα φέρουν βελτιωμένη εισαγωγή υλικού, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και μειωμένες απαιτήσεις καθαρισμού.

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».

Συµπαγής τηλεσκοπικός φορτωτής Kubota KTH4815-2:Φλερτάρει µε τους µεγάλους

Η Kubota δεν είναι άγνωστη στην αγορά των συµπαγών τηλεσκοπικών φορτωτών, καθώς η εταιρεία έχει αποκτήσει ισχυρά θεµέλια για το KTH4815 ικανότητας 1,5 τόνου και 50 ίππων στη Γαλλία και τη Γερµανία. Εδώ δοκιµάζεται το πιο πρόσφατο µοντέλο KTH4815-2 Stage V.