Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η GRIMME REXOR 6300 ανανεώνεται, είναι εξοπλισμένη με τη νέα καμπίνα Claas X 11 και προσφέρει έναν σύγχρονο και άνετο χώρο εργασίας. Το κλιματιζόμενο κάθισμα του οδηγού μπορεί να περιστραφεί κατά 30° και εξασφαλίζει εργονομική θέα του οχήματος συλλογής. Επιπλέον, ο οδηγός διαθέτει υποπόδια αριστερά και δεξιά της κολόνας του τιμονιού για άνετη εργασία. Η νέα καμπίνα διαθέτει επίσης επιλογές αποθήκευσης, όπως μια θήκη για κινητά τηλέφωνα, μια θήκη για ψυγείο ποτών κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και θύρες USB.

Επιπλέον, η καμπίνα είναι πολύ αθόρυβη ως αποτέλεσμα της βελτιστοποιημένης ηχομόνωσης και είναι πάντα άνετη χάρη στα σκίαστρα και τη νέα ιδέα 2 κλιματικών ζωνών «ζεστά πόδια, δροσερό κεφάλι». Η νέα φιλοσοφία φίλτρων προστατεύει τον οδηγό από εξωτερικές επιδράσεις, όπως καυσαέρια ή σκόνη. Οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με τροποποιημένη γεωμετρία καθρεφτών διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την εποπτεία του περιβάλλοντος χώρου ολόκληρης της μηχανής. Αυτό επιτρέπει τον άνετο και ασφαλή χειρισμό του μηχανήματος.

Ο φωτισμός ελιγμών και το πακέτο κάμερας SideView είναι διαθέσιμα για ορατότητα παντού, ακόμη και στο σκοτάδι. Ο φωτισμός ελιγμών είναι ένα πρόσθετο φως LED που ανάβει και σβήνει ανάλογα με την ταχύτητα. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και στην ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου, ιδίως κατά την οδήγηση στο δρόμο ή κατά τη διάρκεια ελιγμών που προκαλούν σύγχυση (κυκλικοί κόμβοι, είσοδοι/έξοδοι). Παράλληλα, ο πρόσθετος φωτισμός φωτίζει ακόμη περισσότερο την περιοχή εκσκαφής του μηχανήματος κατά τη διάρκεια της συγκομιδής και εξασφαλίζει βελτιωμένη ορατότητα.

Το πακέτο SideView περιλαμβάνει επίσης δύο πρόσθετες κάμερες στο αριστερό και το δεξί πίσω μέρος του μηχανήματος και είναι πλήρως ενσωματωμένο στο σύστημα βίντεο SmartView. Οι εικόνες από το SideView και την κάμερα εμφανίζονται ταυτόχρονα σε μια οθόνη, αυξάνοντας τη σαφήνεια κατά τους ελιγμούς και μειώνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Συστήματα λειτουργίας και υποβοήθησης

Το νέο, προαιρετικά διαθέσιμο ISObus IBX 200 διατίθεται ως πρόσθετη μονάδα χειρισμού στο αριστερό υποβραχιόνιο. Αυτή η μονάδα είναι εξοπλισμένη με δύο χειριστήρια και διάφορα απτικά και ελεύθερα εκχωρήσιμα στοιχεία ελέγχου.

Η ένδειξη πληρότητας και κατάστασης εμφανίζεται στην οθόνη 7,8 ιντσών, ενώ το αριστερό στοιχείο χειρισμού χρησιμοποιείται κυρίως για τη διαδικασία υπερφόρτωσης κατά τη συγκομιδή ή για την εκφόρτωση στο σιλό. Το αριστερό μπράτσο μπορεί να αναδιπλωθεί για εύκολη πρόσβαση και έξοδο. Με το σύστημα υποβοήθησης Speedtronic-Cruise που παρουσιάστηκε στην Agritechnica 2023, η ταχύτητα προώθησης της μηχανής τεύτλων ελέγχεται για πρώτη φορά με ενεργό τρόπο. Με βάση τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης, το μηχάνημα ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα συγκομιδής ανάλογα με το φορτίο της καλλιέργειας μέσω διαφόρων τμημάτων της μηχανής.

Σε συνδυασμό με το Speedtronic για τη μονάδα μεταφοράς και καθαρισμού, αυτό αντιστοιχεί σε μια σχεδόν αυτόνομη συγκομιδή τεύτλων μέσα στη σειρά.

Αναβαθμισμένος σχεδιασμός

Ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για τη νέα γενιά του REXOR 6300. Η νέα διάταξη των εξαρτημάτων της μονάδας έχει βελτιώσει την προσβασιμότητα και, συνεπώς, την ευκολία συντήρησης. Η ψύξη έχει αναθεωρηθεί, για να βελτιωθεί σημαντικά η ψύξη του κινητήρα. Όλα τα σχετικά εξαρτήματα του κινητήρα είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω των μεγάλων πτερυγίων συντήρησης και, λόγω του επανασχεδιασμού της μονάδας κινητήρα, η πρόσβαση στην αποθήκη είναι τώρα τοποθετημένη στο πλάι του ανελκυστήρα.

Από εκεί, ο οδηγός μπορεί να εισέλθει με ασφάλεια στην αποθήκη, για να εκτελέσει εργασίες συντήρησης στην αποθήκη και στη μονάδα κινητήρα. Η πλαστική επένδυση της χοάνης στα πλαϊνά της αποθήκης για την καλύτερη δυνατή προστασία των καλλιεργειών εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη και μειώνει τη θραύση και τις ζημιές των άκρων κατά την εκφόρτωση.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.