Novacat V 9200 CF: Το νέο χορτοκοπτικό Pöttinger για θημωνιές χωρίς ξηραντικό

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Όλο το αποτέλεσμα που φέρνει το NOVACAT V 9200 CF είναι σε μεγάλο βαθμό δουλειά του κοχλία Cross Flow, που επιτρέπει την εναπόθεση χορτονομής σε διάφορες διαμορφώσεις, ενισχύοντας την ευελιξία.

To οικονομικά αποδοτικό, ελαφρύ και με χαμηλές απαιτήσεις ισχύος Novacat V 9200 CF εισάγει στην γκάμα της η Pöttinger, με στόχο κυρίως την ευελιξία. Αυτή είναι αποτέλεσμα του κοχλία Cross Flow, που εξασφαλίζει τον ήπιο χειρισμό της χορτονομής, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και την είσοδο ρύπων.

Το Novacat V 9200 CF είναι κατάλληλο για χρήση σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και με ενσίρωμα ολόκληρων φυτών. Ο αυστριακός κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων Pöttinger ξεκίνησε μια επανάσταση στην τεχνολογία της κοπής πριν από μερικά χρόνια, καθιστώντας δυνατή τη συνένωση των θημωνιών χωρίς τη χρήση βελτιωτικών μηχανημάτων.

Και το σύστημα Cross Flow είναι σχεδιασμένο ακριβώς για την επίτευξη αυτού του στόχου. Συγκεκριμένα, ένας κοχλίας διασταυρούμενης ροής ενσωματώνεται στο χορτοκοπτικό μηχάνημα για να αποθέτει τη χορτονομή είτε συγχωνευμένη σε μια θημωνιά, είτε διασκορπισμένη στο πλάτος εργασίας του πίσω χορτοκοπτικού μηχανήματος, είτε ως μια πλατιά θημωνιά στη μία πλευρά.

Το σύστημα Cross Flow διατίθεται στο Novacat V 9200, ένας συνδυασμός χλοοκοπτικού που διαθέτει «εντυπωσιακά χαμηλό βάρος και χαμηλή απαίτηση ισχύος», όπως αναφέρει η αυστριακή κατασκευάστρια. Η ίδια λέει πως η ανατροφοδότηση από το πεδίο αποτέλεσε τη βάση για αυτή την ανάπτυξη, μετά από την απαίτηση για ένα οικονομικά αποδοτικό και απλό σύστημα για τη συγχώνευση.

Το Cross Flow λειτουργεί χωρίς ξηραντικό και χαρακτηρίζεται από το χαμηλό του βάρος σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα συγχώνευσης θημωνιάς. Η τεχνολογία αυτή εξασφαλίζει τη βέλτιστη διατήρηση της χορτονομής και του εδάφους, καθώς και του κόστους λειτουργίας, χάρη στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Χωρίς ξηραντικό λοιπόν, η Pöttinger λέει ότι η χορτονομή αντιμετωπίζεται εξαιρετικά απαλά. Χάρη στο κλειστό σχήμα της σκάφης, η χορτονομή μεταφέρεται απευθείας στη θημωνιά. Έτσι αποφεύγονται οι απώλειες χορτονομής, ελαχιστοποιείται η είσοδος ρύπων και αποφεύγονται οι απώλειες αποσύνθεσης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Μεγαλύτερα δεμάτια, λιγότερο φιλμ και περισσότερη οικονομία

Οι περισσότερες εκµεταλλεύσεις διαθέτουν πλέον ένα µέσο χειρισµού βαρύτερων δεµάτων. Πράγµα που γεννά το ερώτηµα: εάν αυξήσετε τη διάµετρο της µπάλας, µπορείτε να εξοικονοµήσετε χρήµατα για περιτύλιξη; Οι δοκιμαστές του profi μαζί µε την Krone δίνουµε την απάντηση.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Μικρών απαιτήσεων και αποτελεσματικά σε θημωνιές τα νέα Pöttinger TOP VT

Tα TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S με πλευρική τοποθέτηση θημωνιάς διακρίνονται για το αυξημένο πλάτος εργασίας των 6,8 και 7,6 μέτρων αντίστοιχα, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ παραμένουν χαμηλές λόγω καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχει ενσωματώσει η αυστριακή φίρμα.