Πιο προηγμένη από ποτέ η νέα γενιά χορτοκοπτικών Disco 9300 της Claas

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Αγρότες και εργολάβοι μπορούν να βασίζονται στα προηγμένα μηχανήματα DISCO 9300 C AUTO SWATHER και Disco 9300 Direct Swather, στα οποία η Claas εισάγει όλη τη τεχνογνωσία της αλλά και την καινοτόμο λύση κοχλία, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν την επιλογή συλλογής θημωνιάς ή ευρείας εναπόθεσης αυτής, ακόμη και όταν κόβουν χωρίς ξηραντικό.

Οι χορτοκοπτικές μηχανές μεγάλης κλίμακας DISCO της CLAAS έχουν αφήσει το στίγμα τους στον τομέα της επαγγελματικής συγκομιδής χορτονομής για μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και εργολαβίες εδώ και 25 χρόνια. Η εισαγωγή της συλλογής θημωνιάς με την ονομασία Auto Swather, το 2011, αύξησε σημαντικά την ευελιξία αυτών των μηχανημάτων.

Από το 2023, η Disco 9700 RC Auto Swather, μία από τις πιο ισχυρές χορτοκοπτικές μηχανές στην αγορά, έχει ανεβάσει την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία σε ένα νέο επίπεδο για τους πελάτες που εργάζονται στις πιο δύσκολες συνθήκες με εξαιρετικούς όγκους καλλιέργειας έως και 60 t/ha – χάρη στο διπλό κυλινδρικό ξηραντικό με τη νέα τεχνολογίας κίνησης HD και τους ιμάντες XXL, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη ροή της καλλιέργειας στο κυλινδρικό ξηραντικό.

Η Claas προσθέτει τώρα δύο μοντέλα με πλάτος εργασίας 9,10 μ. στην γκάμα προϊόντων και προσφέρει πλέον τέσσερις κατηγορίες επιδόσεων για τα μεγάλης κλίμακας μηχανήματα ξήρανσης για τρακτέρ με ισχύ από 180 έως πάνω από 400 ίππους.

Disco 9300 Direct Swather: εξάπλωση χωρίς ξηραντικό

Για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις που δεν χρειάζονται ξήρανση, επειδή απαιτούν μεγαλύτερες διαδικασίες μάρανσης ή έχουν λιγότερο ισχυρά τρακτέρ, η Claas πήρε τη δοκιμασμένη τεχνολογία κοχλία από το μπροστινό εξάρτημα Direct Disc της χορτοδετικής μηχανής Jaguar και την ανέπτυξε συστηματικά για χρήση σε πεδία, παρουσιάζοντας το νέο Direct Swather.

Σχεδιασμένο για τις προοδευτικές γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις, το χλοοκοπτικό Disco 9300 Direct Swather μεγάλης κλίμακας διαθέτει πλήθος έξυπνων λεπτομερειών που παρέχουν για πρώτη φορά τέσσερις στρατηγικές κοπής και τοποθέτησης θημωνιάς σε αυτή την κατηγορία:

  • Εναπόθεση σε όλο το πλάτος για γρήγορη, αποτελεσματική μάρανση
  • Κοπή με ενσωματωμένο σύστημα κεντρικής εναπόθεσης για γρήγορο, αποτελεσματικό καθαρισμό του χωραφιού
  • Πλάτος κοπής 18 μ. ενοποιημένο σε θημωνιά 12 μ. για ενεργό έλεγχο της διαδικασίας μάρανσης και βέλτιστη αξιοποίηση της χορτοδετικής μηχανής
  • Κοπή με μονόπλευρη τοποθέτηση θημωνιάς για τον καθαρισμό του περιθωρίου του χωραφιού

Κωνικός σχεδιασμός του κοχλία για ανώτερη ροή της καλλιέργειας

Ο κωνικός κοχλίας της Claas, που είναι τοποθετημένος κοντά και παράλληλα στους δίσκους κοπής, εξασφαλίζει σταθερή και αξιόπιστη παραλαβή της καλλιέργειας, ακόμη και όταν η ανάπτυξη είναι ανομοιόμορφη. Ταυτόχρονα, ο κωνικός σχεδιασμός αυξάνει τον όγκο τροφοδοσίας προς το κέντρο, καθώς η αυξανόμενη διάμετρος του κοχλία επιτρέπει τη μεταφορά περισσότερης σοδειάς.

Εκτός από το σχεδιασμό του κοχλία, το κωνικό περίβλημα του κοχλία με τις ενσωματωμένες «τσέπες» στο πίσω μέρος είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό. Αυτές οι τσέπες διευρύνουν τον διαθέσιμο χώρο, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον όγκο τροφοδοσίας και συνεπώς την απόδοση.

Disco 9300 C Auto Swather: με ξηραντικά για όλες τις καλλιέργειες

Το νέο Disco 9300 C Auto Swather χρησιμοποιεί το συμβατικό χαλύβδινο βελτιωτικό με δόντια, για να μαζέψει τη θερισμένη καλλιέργεια πίσω από τους δίσκους κοπής και να την τροφοδοτήσει στους εγκάρσιους μεταφορικούς ιμάντες.

Παρόλο που αυτό απαιτεί μεγαλύτερη ισχύ, εγγυάται αξιόπιστη ροή της καλλιέργειας σε όλες τις καλλιέργειες, ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες. Επιπλέον, οι εγκάρσιες μεταφορικές ζώνες που διαθέτουν έλεγχο ταχύτητας παράγουν μια ιδιαίτερα ευάερη, ομοιόμορφη θημωνιά, η οποία οδηγεί σε υψηλότερη απόδοση με μικρότερη απαίτηση ισχύος στην αλυσίδα συγκομιδής.

Smart Mowing: αυτοματισμός για πολλαπλές εφαρμογές

Η έξυπνη ιδέα ελέγχου επιτρέπει την ενσωμάτωση των χειριστηρίων του μπροστινού χλοοκοπτικού στο ISObus του πίσω συνδυασμού ή τον χειρισμό ολόκληρου του συνδυασμού χλοοκοπτικού μέσω του συστήματος διαχείρισης των κεφαλών του τρακτέρ – όποιο από τα δύο προτιμά ο χειριστής.

Επιπλέον, το Disco 9300 C AS προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά άνεσης, όπως η αυτόματη επιτάχυνση Belt Boost για την απομάκρυνση των μονάδων ιμάντα στο κεφαλάρι, η αυτόματη μείωση της ταχύτητας του ιμάντα για μονόπλευρη ανύψωση και η αυτόματη ανύψωση των μονάδων χορτοκοπτικού κατά τη μετάβαση στην όπισθεν.

Ο προαιρετικός αυτόματος έλεγχος κλίσεων της Claas ρυθμίζει την ταχύτητα του ιμάντα και την πίεση του εδάφους κατά την εργασία σε κλίσεις, ώστε να διασφαλίζεται ο βέλτιστος σχηματισμός θημωνιάς και η προστασία του εδάφους, ενώ ελαχιστοποιείται η παρασύρση.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Govor: Αυτοματοποίηση των εργασιών με το ρομποτικό τρακτέρ της Agovor

H εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στα ρομποτικά μηχανήματα, λανσάροντας το μικρό όχημα Govor, ικανό να κινείται ελισσόμενο ανάμεσα σε καλλιέργειες με τη βοήθεια RTK-GPS και άλλων βοηθητικών τεχνολογιών.

Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.

Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.