Αναβαθμίσεις με νέα μαχαίρια δέχονται οι σπαρτικές HR 6040 RCS της Kuhn

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Τα BTFR 6010/4520/6020 είναι οι νέες αναδιπλούμενες ράβδοι της Kuhn, που εισέρχονται στην γκάμα των πνευματικής λειτουργίας ράβδων μαχαιριών για εργασία στα παρελκόμενα HR 6040 RCS της Kuhn.

Η γκάμα των ράβδων μαχαιριών της Kuhn επεκτείνεται με τα νέα μοντέλα BTFR 6010 και BTFR 4520/6020 μονού δίσκου. Συμβατές με το HR 6040 RCS, οι ράβδοι BTFR 6010 και 6020 είναι οι τελευταίες προσθήκες στη σειρά σπαρτικών πλάτους 6 μέτρων. Η ράβδος BTFR 4520 συνδυάζεται μάλιστα με το παρελκόμενο HR 4530 RCS και συμπληρώνει τη σειρά.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η απόσταση μεταξύ των γραμμών της ράβδου του μαχαιριού BTFR 6010 είναι 15 εκ. Είναι εξοπλισμένο με μονάδες σποράς με μπότες που απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση, ενώ η πίεση του μαχαιριού μπορεί να ρυθμιστεί έως και 25 κιλά, ώστε να επιτυγχάνεται επαρκές βάθος σποράς ακόμη και σε κολλώδη ή βαριά εδάφη.

Τα μαχαίρια είναι τοποθετημένα σε 3 σειρές με απόσταση 33 εκ., γεγονός που διευκολύνει την εργασία με φυτικά υπολείμματα και σε υγρές και πετρώδεις συνθήκες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, οι ράβδοι BTFR 4520 και 6020 διατίθενται με απόσταση μεταξύ των σειρών 12,5 ή 15 εκ. και είναι εξοπλισμένες με μονάδες σποράς με μονό δίσκο μεγάλης διαμέτρου (Ø 327 χλστ.) για τέλειο άνοιγμα του αυλακιού.

Οι δίσκοι έχουν ελαφρά κλίση για να ελαχιστοποιείται η διαρροή χώματος στη σειρά. Ένα κολάρο από χυτοσίδηρο στο πλάι του δίσκου παγιώνει το αυλάκι και τοποθετεί τον σπόρο με ακρίβεια στο έδαφος. Οι μονάδες σποράς είναι τοποθετημένες σε δύο σειρές σε απόσταση 27 εκ. μεταξύ τους, για να διευκολύνεται η εργασία σε υγρές συνθήκες και όπου υπάρχουν φυτικά υπολείμματα. Η πίεση μπορεί να ρυθμιστεί έως και 32 κιλά. Η ευελιξία είναι η λέξη-κλειδί για αυτές τις νέες ράβδους, καθώς μπορούν να προσαρμοστούν στις πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας. Αυτό οφείλεται στην υδραυλική ρύθμιση του βάθους σποράς και της πίεσης.

Να σημειωθεί επίσης ότι η κεφαλή διανομής είναι εξοπλισμένη με βαλβίδες VISTAFLOW, οι οποίες επιτρέπουν τον έλεγχο των γραμμών πορείας 2×2 σειρών. Τα πλαίσια του μαχαιριού μπορούν επίσης να εξοπλιστούν προαιρετικά με βαλβίδες VISTAFLOW σε κάθε σειρά για καθολικό έλεγχο της γραμμής πορείας.

Με τις νέες ράβδους, τα παρελκόμενα HR RCS εξασφαλίζουν καλή παρακολούθηση του εδάφους και φέρνουν το κέντρο βάρους όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τρακτέρ. «Μαζί με την εμπρόσθια δεξαμενή ISOBUS TF 1512 χωρητικότητας 1500 λίτρων (2000 λίτρα με εξάρτημα), αυτές οι μονάδες αποτελούν ένα καλά ισορροπημένο εργαλείο που προετοιμάζει και σπέρνει το έδαφος με ένα μόνο πέρασμα», σημειώνει η Kuhn.

Πληροφορίες από tractorpasion.com

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Lindner: Με πολυτέλεια και νέο κινητήρα Perkins 76 και 136 ίππων για επικλινή εδάφη

Τα τρακτέρ της Lindner γεννήθηκαν αρχικά για τα ιδιαίτερα πεδία της Αυστρίας, σκαρφαλώνοντας όμως με άνεση σε κάθε άλλη πρόκληση επί ευρωπαϊκού και όχι μόνο εδάφους. Η εταιρεία παντρεύει λοιπόν την πολυτέλεια με τις αυξημένες τεχνικές δυνατότητες.