Ο διάδοχος του αχυροδιανομέα Telehawk πιο ευέλικτος για σύνδεση σε τρακτέρ

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το Tomahawk 6200H είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού διανομέα αχύρου στο στάβλο με εξ ολοκλήρου υδραυλικό σύστημα κίνησης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η Teagle αντικαθιστά τον επεξεργαστή άχυρου Telehawk που τοποθετείται σε φορτωτή με τον νέο Tomahawk 6200H, ο οποίος έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορεί να συνδεθεί με τον σύνδεσμο ενός τρακτέρ. Το Tomahawk 6200H είναι διαθέσιμο ήδη σε ορισμένες χώρες και θα παρουσιαστεί στο Royal Cornwall Show την επόμενη εβδομάδα, διατηρώντας το εξ ολοκλήρου υδραυλικό σύστημα κίνησης. Ικανό να χειρίζεται στρογγυλά δεμάτια διαμέτρου έως 1,50 μ. καθώς και τετράγωνα μήκους 2,8 μ., το 6200H διαθέτει πόρτα φόρτωσης, κάτι που δεν υπήρχε στα πρώτα μοντέλα Telehawk, όταν αυτά κυκλοφόρησαν το 2014.

Η μονάδα συνεχίζει να χρησιμοποιεί το συνδεόμενο με Bluetooth κουτί ελέγχου, το οποίο ενσωματώνει ένα μπουτόν για την παύση και τη συνέχιση της διανομής. Το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης τη λειτουργία αυτόματης αναστροφής για τον εγκάρσιο χτυπητήρα, ώστε να αποφεύγεται η υπερφόρτωσή του και να διευκολύνεται ο διαχωρισμός του δεματιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόσταση διανομής είναι έως 13,5 μέτρα από το περιστρεφόμενο κατά 280 μοίρες αγωγό, ενώ υλικό Hardox χρησιμοποιείται στα βασικά επιφανειακά εξαρτήματα που φθείρονται. Ο διαφορετικός σχεδιασμός της κεφαλής επιτρέπουν στο 6200H να συνδεθεί με τον μπροστινό ή τον πίσω σύνδεσμο ενός τρακτέρ ή να σηκωθεί από διάφορους κοινούς τύπους φορτωτών και συστημάτων ταχείας προσάρτησης που διαθέτουν τα τηλεσκοπικά μηχανήματα.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε τρακτέρ που κινείται σε δημόσιους δρόμους, τότε απαιτείται το προαιρετικό πακέτο φωτισμού δρόμου, σημειώνει η εταιρεία. Διαφορετικά, ο κατάλογος των επιλογών είναι σχετικά απλός: απομακρυσμένος έλεγχος της πίσω πόρτας και αγωγός «Ski Jump Chute» για την τοποθέτηση τόξων χοιροστασίου ή την τοποθέτηση εδαφοβελτιωτικού υλικού κάτω από δέντρα σε οπωρώνες.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Από τη γαλλική Agrodrone το AG100 ως drone ψεκασμού και διάγνωσης

Ανάμεσα στον ανταγωνισμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τη γεωργία τοποθετείται και η νεοφυής Agrodrone, η οποία εισάγει το AG100 λέγοντας ότι πρόκειται για πλυτάλαντο drone που σπέρνει, ψεκάζει και διαγιγνώσκει από αέρος.