Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Στιβαρό σχεδιασµό, απλότητα στη χρήση και αποδοτικότητα ακόµα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, συνδύασε η New Holland στις ανανεωµένες χορτοδετικές για το 2024 Roll Baler 125. Το µοντέλο αυτό (προσφέρεται και σε έκδοση Combi µε τυλιχτικό) παράγει µπάλες ύψους 1,25 µ. και πλάτους 1,22 µ. από ένα pick-up διπλού έκκεντρου 2,3 µ. πέντε ράβδων.

∆ιαθέτει ρότορα τροφοδοσίας 470 χλστ., µονάδα κοπής CropCutter™ 20 µαχαιριών και 18 κυλίνδρους οι οποίοι επωφελούνται τώρα από αλυσίδες υψηλότερης ποιότητας σε βασικούς τοµείς όπως ο ρότορας εισαγωγής και ο θάλαµος δεµάτων, για βελτιωµένη ανθεκτικότητα και παροχή ισχύος σε δύσκολες καλλιέργειες και µεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η θέση του κιβωτίου ταχυτήτων έχει αλλάξει για να µεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής του άξονα PTO, ενώ υπάρχει τώρα µια νέα επιλογή PTO 1.000 rpm τόσο για τις εκδόσεις χωρίς τυλιχτικό όσο και για τις εκδόσεις µε τυλιχτικό (Combi).

Βελτιωµένη ροή σπαρτών

Για τη βελτίωση της ροής των σπαρτών µέσω του ρότορα Hardox πλάτους 1,2 µ., έχει τοποθετηθεί µια ξύστρα για να ελαχιστοποιήσει την «τροφοδοσία προς τα πίσω» και να βοηθήσει στη µείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Οι βελτιώσεις που συµβάλλουν στη µείωση του χρόνου καθαρισµού, µειώνοντας τη συσσώρευση καρπού και σκόνης, περιλαµβάνουν επανασχεδιασµένο θάλαµο δεµάτων, κλείστρων και ελατηρίου πίσω πόρτας.

Η συνολική αντοχή και ανθεκτικότητα στα µοντέλα έχει βελτιωθεί µε την χρήση προηγµένων διαδικασιών συγκόλλησης και εκτεταµένων πλακών σύνδεσης µεταξύ του χορτοδετικού και του τυλιχτικού και πλέον υπάρχουν λιπαινόµενα ρουλεµάν στην κλειδαριά της πόρτας του θαλάµου.

Η ανθεκτικότητα του δαπέδου πτώσης έχει βελτιωθεί µε την προσθήκη ενός νέου δακτυλίου για τον άξονα περιστροφής. Και στα δύο µηχανήµατα, ο ρυθµός εργασίας έχει αυξηθεί µε έως και 40% µεγαλύτερη ταχύτητα ανοίγµατος πόρτας. Η λειτουργία απόθεσης δεµάτων ενός τετάρτου στροφής επωφελείται από µια λειτουργία που περιλαµβάνει ένα ισχυρότερο ελατήριο αερίου για να διευκολύνει τη δύναµη που απαιτείται κατά την αλλαγή µεταξύ θέσεων εργασίας και µεταφοράς.

Τα µηχανήµατα της New Holland διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία P J Condellis SA (τηλ. 210/3408800)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Η New Holland CR11 έτοιμη για νέο ρεκόρ αλωνισμού

Πώς µπορεί η New Holland να κατασκευάσει µία µηχανή να ξεπερνάει την CR10.90 κάτοχο του παγκοσµίου ρεκόρ αλωνισµού µε απόδοση 800 τόνων σε 8 ώρες; Να που τα κατάφερε µε την CR11, που όπως λέει η εταιρεία αντιπροσωπεύει ένα εντελώς νέο επίπεδο συγκοµιδής.