Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Στιβαρό σχεδιασµό, απλότητα στη χρήση και αποδοτικότητα ακόµα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, συνδύασε η New Holland στις ανανεωµένες χορτοδετικές για το 2024 Roll Baler 125. Το µοντέλο αυτό (προσφέρεται και σε έκδοση Combi µε τυλιχτικό) παράγει µπάλες ύψους 1,25 µ. και πλάτους 1,22 µ. από ένα pick-up διπλού έκκεντρου 2,3 µ. πέντε ράβδων.

∆ιαθέτει ρότορα τροφοδοσίας 470 χλστ., µονάδα κοπής CropCutter™ 20 µαχαιριών και 18 κυλίνδρους οι οποίοι επωφελούνται τώρα από αλυσίδες υψηλότερης ποιότητας σε βασικούς τοµείς όπως ο ρότορας εισαγωγής και ο θάλαµος δεµάτων, για βελτιωµένη ανθεκτικότητα και παροχή ισχύος σε δύσκολες καλλιέργειες και µεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η θέση του κιβωτίου ταχυτήτων έχει αλλάξει για να µεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής του άξονα PTO, ενώ υπάρχει τώρα µια νέα επιλογή PTO 1.000 rpm τόσο για τις εκδόσεις χωρίς τυλιχτικό όσο και για τις εκδόσεις µε τυλιχτικό (Combi).

Βελτιωµένη ροή σπαρτών

Για τη βελτίωση της ροής των σπαρτών µέσω του ρότορα Hardox πλάτους 1,2 µ., έχει τοποθετηθεί µια ξύστρα για να ελαχιστοποιήσει την «τροφοδοσία προς τα πίσω» και να βοηθήσει στη µείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Οι βελτιώσεις που συµβάλλουν στη µείωση του χρόνου καθαρισµού, µειώνοντας τη συσσώρευση καρπού και σκόνης, περιλαµβάνουν επανασχεδιασµένο θάλαµο δεµάτων, κλείστρων και ελατηρίου πίσω πόρτας.

Η συνολική αντοχή και ανθεκτικότητα στα µοντέλα έχει βελτιωθεί µε την χρήση προηγµένων διαδικασιών συγκόλλησης και εκτεταµένων πλακών σύνδεσης µεταξύ του χορτοδετικού και του τυλιχτικού και πλέον υπάρχουν λιπαινόµενα ρουλεµάν στην κλειδαριά της πόρτας του θαλάµου.

Η ανθεκτικότητα του δαπέδου πτώσης έχει βελτιωθεί µε την προσθήκη ενός νέου δακτυλίου για τον άξονα περιστροφής. Και στα δύο µηχανήµατα, ο ρυθµός εργασίας έχει αυξηθεί µε έως και 40% µεγαλύτερη ταχύτητα ανοίγµατος πόρτας. Η λειτουργία απόθεσης δεµάτων ενός τετάρτου στροφής επωφελείται από µια λειτουργία που περιλαµβάνει ένα ισχυρότερο ελατήριο αερίου για να διευκολύνει τη δύναµη που απαιτείται κατά την αλλαγή µεταξύ θέσεων εργασίας και µεταφοράς.

Τα µηχανήµατα της New Holland διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία P J Condellis SA (τηλ. 210/3408800)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Μείωση στην ευρωπαϊκή αγορά εξοπλισμού για αροτραίες και φυτοπροστασία το 2023

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες που συνέλεξε η Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωργικών Μηχανημάτων – CEMA, ο όγκος της αγοράς για εξοπλισμό αροτραίας γεωργίας και φυτοπροστασίας ανέρχεται σε 4,70 δις. ευρώ το 2023.

Βελτιωμένες από μέσα προς τα έξω οι στρογγυλές χορτοδετικές της New Holland

Οι εκδόσεις με και χωρίς τυλιχτικό για την Roll Baler 125 αναβαθμίστηκαν, τα μοντέλα απέκτησαν νέο στυλ με ανανεωμένη εμφάνιση, νέα αυτοκόλλητα και χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ, από τεχνική σκοπία, τα μηχανήματα φέρουν βελτιωμένη εισαγωγή υλικού, μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και μειωμένες απαιτήσεις καθαρισμού.