Αυτοκινούμενοι μίκτες και φορτωτές από την Faresin στην Fieragricola 2024

Κοινοποίηση:

του Βασίλη Σοφού

Μετά την Agritechnica, η Faresin βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην έκθεση Fieragricola 2024, εκεί όπου παρουσίασε στο κοινό τα γεωργικά τηλεσκοπικά της αλλά και τους νέους μίκτες, ανάμεσά τους και η ηλεκτρική έκδοση.

Το αυτοκινούμενο βαγόνι ανάμειξης Leader PF Full Electric είναι έτοιμο να ανέβει στη σκηνή της Fieragricola 31 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου, για να δείξει στο ιταλικό κοινό πώς η ηλεκτρική τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί στην κτηνοτροφία για να υποστηρίξει την κυκλική οικονομία και να μειώσει τις ρυπογόνες εκπομπές από τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Το FS Middle επιστρέφει επίσης στη σκηνή μετά το ντεμπούτο του στο Ανόβερο, ως ένα τηλεσκοπικό σχεδιασμένο για να είναι ευέλικτο και ευπροσάρμοστο σε κάθε γεωργικό περιβάλλον, με επεκτεινόμενους βραχίονες ύψους από 7 έως 10 μέτρα και ανυψωτικές ικανότητες από 3,5 έως 4,5 τόνους. Η ναυαρχίδα Leader PF3.36 Plus Ecotronic, στον αποκλειστικό υπαίθριο εκθεσιακό χώρο μπροστά από το Hall 9 θα είναι εκεί ως μια μονάδα για μεγάλες φάρμες.

Leader PF 1.14 Full Electric

Το Leader PF 1.14 Full Electric είναι ένα αυτοκινούμενο 100% ηλεκτρικό βαγόνι ανάμιξης με χωρητικότητα 14 κυβικών μέτρων και κατακόρυφο κοχλία. Ένα μηχάνημα σχεδιασμένο για να αξιοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν σε μεγάλες ποσότητες τα αγροκτήματα μέσω φωτοβολταϊκών ή μονάδων συμπαραγωγής, και μάλιστα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα, το Leader PF Full Electric δεν παράγει ρυπογόνες εκπομπές, μειώνοντας έτσι τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργικής εκμετάλλευσης. Η χρήση του ρεύματος προάγει επίσης την καλή διαβίωση των ζώων.

Μια μπαταρία 91 kW, 210 Ah φωσφορικού σιδήρου-λιθίου ενσωματωμένη με τηλεματική Farmatics για τηλεχειρισμό έχει εγκατασταθεί στον πίσω χώρο του κινητήρα. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας γίνεται με απόλυτη ευελιξία χάρη στο σύστημα Universal Charge, ένα ενιαίο plug-in interface για μονοφασικές και τριφασικές παροχές ρεύματος 220V και 400V. Το μηχάνημα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σύστημα που ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση και κατά την απελευθέρωση του γκαζιού, αποθηκεύοντάς την στην μπαταρία και αυξάνοντας την αυτονομία του.

Leader PF 3.36 Plus Ecotronic

Το Leader PF 3.36 Plus Ecotronic είναι το αυτοκινούμενο βαγόνι ανάμιξης με τρεις κάθετους κοχλίες, χωρητικότητας 30, 36 και 40 κυβικών μέτρων, σχεδιασμένο για τις μεγαλύτερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ο κινητήρας των 6,7 λίτρων και 212 kW βρίσκεται στο πίσω μέρος, επιτρέποντας καλύτερη απαγωγή θερμότητας, ανεμπόδιστη πλευρική ορατότητα και βελτιωμένη προσβασιμότητα κατά τις εργασίες συντήρησης, ενώ η ισχύς επιτρέπει στο μηχάνημα να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα.

Τηλεσκοπικό FS 7.45 Middle

Το FS Middle είναι η δεύτερη σειρά της επόμενης γενιάς τηλεσκοπικών Faresin και περιλαμβάνει μηχανήματα με επεκτεινόμενους βραχίονες ύψους από 7 έως 10 μέτρα και ικανότητα φορτίου 3,5 έως 4,5 τόνους. Το FS 7.45 Middle θα είναι παρόν στη Fieragricola σε διαμόρφωση Excellence, εξοπλισμένο με όλα τα προαιρετικά πρόσθετα και μετάδοση HVTronic. Το FS Middle θα διαθέτει την εξελικτική και λειτουργική σχεδίαση της σειράς FS που χαρακτηρίζεται από νέα καπό με ιδιαίτερα κωνική κλίση στον δεξιό μπροστινό τροχό, η οποία βελτιώνει την ορατότητα. Το εσωτερικό έχει επίσης επανασχεδιαστεί πλήρως για καλύτερη εργονομία ελέγχου και πιο διαισθητικό χειρισμό.

Όλα τα μοντέλα FS Middle είναι εξοπλισμένα με στιβαρό βραχίονα από χάλυβα S420 με δομή διπλού C. Η βαλβίδα Ecofast-E (διατίθεται σε ορισμένες εκδόσεις) εγγυάται ομαλές και γρήγορες κινήσεις ακόμη και σε χαμηλές στροφές και, χάρη στην ηλεκτρονική αντιστάθμιση φορτίου, βελτιώνεται η ασφάλεια εργασίας, εξασφαλίζοντας βέλτιστο έλεγχο του μηχανήματος. Η σειρά διαθέτει τετρακύλινδρους κινητήρες Deutz Stage V, με ισχύ που κυμαίνεται από 55 kW έως 100 kW και είναι εξοπλισμένοι με DOC+DPF+SCR (εκτός από τα 55 kw που διαθέτουν DOC+DPF).

FS 7.32 Compact

Το FS 7.32 Compact, με μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 32 τόνων και δυνατότητα ανύψωσης φορτίων ύψους έως και 7 μέτρων, θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στον τομέα των συμπαγών τηλεσκοπικών. Περαιτέρω διακριτικά χαρακτηριστικά της σειράς FS Compact περιλαμβάνουν γωνία διεύθυνσης 37°, η οποία, σε συνδυασμό με ακτίνα στροφής μόλις 3,8 μέτρων, βελτιστοποιεί τις επιδόσεις αυτού του μηχανήματος.

Με μεταξόνιο 2,95 μέτρων, προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και τέλεια σταθερότητα. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, τα τηλεσκοπικά μηχανήματα FS Compact είναι σε θέση να ανταποκρίνονται με ευελιξία στις καθημερινές απαιτήσεις χειρισμού εκτός δρόμου σε κάθε γεωργική εκμετάλλευση. Διατίθενται επίσης σε δύο εκδόσεις, αυτή με την καμπίνα στην κανονική θέση και μια χαμηλωμένη έκδοση που ονομάζεται «Low Cab» με μέγιστο ύψος μόλις 2,06 μέτρα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Valtra Coach: Εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων με νέα εφαρμογή

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Valtra επιχειρεί να κάνει όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές των τρακτέρ της ικανούς να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οδηγεί και σε μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Προτεινόμενα