Υψηλή διάκριση για τη σπαρτική Horsch Versa 3 KR από τις δοκιμές πεδίου DLG

Κοινοποίηση:

Η γερμανική Horsch ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η μηχανική σπαρτική Versa 3 KR έλαβε το σήμα ποιότητας DLG Approved για το 2023 με βάση τα «καλά» και «πολύ καλά» αποτελέσματα δοκιμών που σημείωσε σε εργαστηριακές και επιτόπιες δοκιμές το 2023.

Η DLG, «Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Γερμανική Γεωργική Εταιρεία», απένειμε στο Versa 3 KR το σήμα ποιότητας για τις επιδόσεις του στις ενότητες δοκιμών «Λειτουργικότητα και ποιότητα εργασίας» και «Χειρισμός», λειτουργία και συντήρηση». Η σφραγίδα έγκρισης διατηρεί την εγκυρότητά της για πέντε χρόνια από την ημερομηνία απονομής.

«Η μηχανική σπαρτική Horsch Versa 3 KR παρουσίασε εντυπωσιακή απόδοση στη δοκιμή και στα σχετικά κριτήρια που καθορίστηκαν στο πλαίσιο δοκιμών DLG», αναφέρει ο ίδιος ο οργανισμός.

Προφίλ ποιότητας DLG

Το Horsch Versa 3 KR εκπλήρωσε και τις δύο απαιτήσεις του προφίλ ποιότητας DLG:

-Λειτουργικότητα και ποιότητα εργασίας

Αυτή η ενότητα δοκιμών εξέτασε τη σπαρτική μηχανή σε τομείς όπως η ακρίβεια δοσομέτρησης και η πλευρική διανομή σπόρων, αξιολογώντας τη λειτουργικότητα και την ποιότητα εργασίας του μηχανήματος. Η δοκιμή επικεντρώθηκε επίσης στην εμφάνιση, τη διαμήκη κατανομή και την τοποθέτηση του σπόρου σε βάθος.

-Χειρισμός, λειτουργία και συντήρηση

Αυτή η ενότητα δοκιμών είχε πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις του Versa 3 KR, όπως το σύστημα φωτισμού, η πίεση του μαχαιριού και το βάθος τοποθέτησης. Η DLG αξιολόγησε επίσης την ευκολία αφαίρεσης των υπολειμμάτων σπόρων στη χοάνη, τη διάταξη των υδραυλικών γραμμών και άλλες λεπτομέρειες.

Επισκόπηση των κριτηρίων και των αποτελεσμάτων της δοκιμής:

-Ακρίβεια μέτρησης εργαστηριακής δοκιμής: πολύ καλή και καλή

-Εργαστηριακή δοκιμή πλευρικής κατανομής: πολύ καλή

-Ακρίβεια μέτρησης κατά τη δοκιμή πεδίου: πολύ καλή

-Εξέλιξη κατά τη δοκιμή πεδίου: πολύ καλή

-Διανομή κατά μήκος των γραμμών κατά τη δοκιμή πεδίου: πολύ καλή και καλή

-Χειρισμός, λειτουργία και συντήρηση: Πολύ καλά και καλά

Η σπαρτική Horsch Versa 3KR

Το Versa 3KR χρησιμοποιεί το σύστημα δοσομέτρησης SmartClip και τις μονάδες DuoDisc με διπλό δίσκο. Κάθε δίσκος έχει διάμετρο 35 εκατοστών (13,7 ιντσών). Η σπαρτική μηχανή διατίθεται με απόσταση μεταξύ των γραμμών 12,5 ή 15 εκατοστών (4,9 ή 5,9 ιντσών) και πλάτος εργασίας 2,85 μέτρων (9,3 πόδια) χωρίς δείκτη ή πλάτος 3,25 μέτρων (10,6 πόδια) με δείκτη.

Το μηχάνημα περιλαμβάνει μια χοάνη σπόρων χωρητικότητας 900 λίτρων και η Horsch προσφέρει ένα εξάρτημα χοάνης χωρητικότητας 1.500 λίτρων προαιρετικά. Η έκδοση Versa 3KR που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή ήταν προσαρτημένη σε μια δισκοσβάρνα Horsch Kredo 3 HD και διέθετε 20 μαχαίρια σπόρων τοποθετημένα σε δύο σειρές, με απόσταση μεταξύ των σειρών 15 εκ. και πλάτος εργασίας 3 μ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα