Υψηλή διάκριση για τη σπαρτική Horsch Versa 3 KR από τις δοκιμές πεδίου DLG

Κοινοποίηση:

Η γερμανική Horsch ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η μηχανική σπαρτική Versa 3 KR έλαβε το σήμα ποιότητας DLG Approved για το 2023 με βάση τα «καλά» και «πολύ καλά» αποτελέσματα δοκιμών που σημείωσε σε εργαστηριακές και επιτόπιες δοκιμές το 2023.

Η DLG, «Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Γερμανική Γεωργική Εταιρεία», απένειμε στο Versa 3 KR το σήμα ποιότητας για τις επιδόσεις του στις ενότητες δοκιμών «Λειτουργικότητα και ποιότητα εργασίας» και «Χειρισμός», λειτουργία και συντήρηση». Η σφραγίδα έγκρισης διατηρεί την εγκυρότητά της για πέντε χρόνια από την ημερομηνία απονομής.

«Η μηχανική σπαρτική Horsch Versa 3 KR παρουσίασε εντυπωσιακή απόδοση στη δοκιμή και στα σχετικά κριτήρια που καθορίστηκαν στο πλαίσιο δοκιμών DLG», αναφέρει ο ίδιος ο οργανισμός.

Προφίλ ποιότητας DLG

Το Horsch Versa 3 KR εκπλήρωσε και τις δύο απαιτήσεις του προφίλ ποιότητας DLG:

-Λειτουργικότητα και ποιότητα εργασίας

Αυτή η ενότητα δοκιμών εξέτασε τη σπαρτική μηχανή σε τομείς όπως η ακρίβεια δοσομέτρησης και η πλευρική διανομή σπόρων, αξιολογώντας τη λειτουργικότητα και την ποιότητα εργασίας του μηχανήματος. Η δοκιμή επικεντρώθηκε επίσης στην εμφάνιση, τη διαμήκη κατανομή και την τοποθέτηση του σπόρου σε βάθος.

-Χειρισμός, λειτουργία και συντήρηση

Αυτή η ενότητα δοκιμών είχε πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις του Versa 3 KR, όπως το σύστημα φωτισμού, η πίεση του μαχαιριού και το βάθος τοποθέτησης. Η DLG αξιολόγησε επίσης την ευκολία αφαίρεσης των υπολειμμάτων σπόρων στη χοάνη, τη διάταξη των υδραυλικών γραμμών και άλλες λεπτομέρειες.

Επισκόπηση των κριτηρίων και των αποτελεσμάτων της δοκιμής:

-Ακρίβεια μέτρησης εργαστηριακής δοκιμής: πολύ καλή και καλή

-Εργαστηριακή δοκιμή πλευρικής κατανομής: πολύ καλή

-Ακρίβεια μέτρησης κατά τη δοκιμή πεδίου: πολύ καλή

-Εξέλιξη κατά τη δοκιμή πεδίου: πολύ καλή

-Διανομή κατά μήκος των γραμμών κατά τη δοκιμή πεδίου: πολύ καλή και καλή

-Χειρισμός, λειτουργία και συντήρηση: Πολύ καλά και καλά

Η σπαρτική Horsch Versa 3KR

Το Versa 3KR χρησιμοποιεί το σύστημα δοσομέτρησης SmartClip και τις μονάδες DuoDisc με διπλό δίσκο. Κάθε δίσκος έχει διάμετρο 35 εκατοστών (13,7 ιντσών). Η σπαρτική μηχανή διατίθεται με απόσταση μεταξύ των γραμμών 12,5 ή 15 εκατοστών (4,9 ή 5,9 ιντσών) και πλάτος εργασίας 2,85 μέτρων (9,3 πόδια) χωρίς δείκτη ή πλάτος 3,25 μέτρων (10,6 πόδια) με δείκτη.

Το μηχάνημα περιλαμβάνει μια χοάνη σπόρων χωρητικότητας 900 λίτρων και η Horsch προσφέρει ένα εξάρτημα χοάνης χωρητικότητας 1.500 λίτρων προαιρετικά. Η έκδοση Versa 3KR που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή ήταν προσαρτημένη σε μια δισκοσβάρνα Horsch Kredo 3 HD και διέθετε 20 μαχαίρια σπόρων τοποθετημένα σε δύο σειρές, με απόσταση μεταξύ των σειρών 15 εκ. και πλάτος εργασίας 3 μ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα