Αυτόματο εξωτερικό σύστημα ταΐσματος από την Hanskamp

Κοινοποίηση:

Η Ολλανδική εταιρεία Hanskamp ανέπτυξε το κινητό σύστημα ταΐσματος FeedStation Mobile των κοπαδιών όσο αυτά βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το FeedStation όχι μόνο μειώνει το κόστος του ταΐσματος των ζωντανών, βελτιώνοντας την διαδικασία παραγωγής γάλακτος και κρέατος, αλλά συμβάλλει στην καλύτερη υγεία των αγελάδων. Το μηχάνημα διαθέτει δυνατότητες σύνδεσης στο ίντερνετ σήματος 4G και ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ, και ελέγχεται από τον υπολογιστή Spider της ολλανδικής εταιρείας. Για την εύρυθμη λειτουργία του FeedStation ο υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί με ένα σύστημα διαχείρισης, ενώ το σύστημα αναγνωρίζει το κάθε ζώο ξεχωριστά χάρη σε πομπούς RFID που βρίσκονται στα αυτιά ή στον λαιμό του.

Για την μεταφορά του μηχανήματος στο χωράφι απαιτείται η χρήση τρακτέρ ή οχήματος 4×4, με την Hanskamp να αναφέρει πως η χοάνη 2.230 λίτρων το μηχανήματος μπορεί εύκολα να ξαναγεμίσει με την χρήση τρακτέρ ή  άλλου εκφορτωτή. Το πλάτος της επιτρέπει το ταυτόχρονο τάισμα δύο έως και τεσσάρων ζώων και είναι δυνατόν να χορηγηθούν δύο διαφορετικά είδη τροφών την ίδια στιγμή. Για την χρήση του Feedstation καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, το μηχάνημα μπορεί να συνδεθεί στην παροχή ρεύματος του χωραφιού.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Συμμαχία αυτονομίας των Amazone, Claas, AgXeed προσφέρει νέες δυνατότητες στα συμβατικά τρακτέρ

Η AgXeed, η Amazone και η Claas προωθούν καθολικά τις αυτόνοµες λύσεις τους που θα µπορούσαν να ωφελήσουν όλους τους κατασκευαστές, δηµιουργώντας το δίκτυο 3Α που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες.