Alpego RMT και RTEK: Νέας γενιάς σταθερές περιστροφικές σβάρνες πλάτους 3 έως 4 μέτρων

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Εξοπλισμένα με μηχανισμό Twin-Force Tek, αυτά τα εργαλεία προσφέρουν τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου για να παρέχουν την καλύτερη ποιότητα στην προετοιμασία της σποροκλίνης.

Οι ηλεκτροκίνητες σβάρνες είναι μία από τις κύριες δραστηριότητες της Alpego, μιας εταιρείας από τη Vicenza, η οποία στην τελευταία Agritechnica παρουσίασε τα νέα μοντέλα RMT και RTEK, σταθερής δομής με πλάτος εργασίας από 3 έως 4 μέτρα.

Alpego RMT

Πατενταρισμένος μηχανισμός Twin-Force με κωνικά ρουλεμάν

Κατάλληλο για τρακτέρ με 95 έως 200 ίππους και για χρήση σε συνδυασμό με σπαρτικές μηχανές Jet-M, το σταθερό περιστροφικό μηχάνημα της σειράς RMT διατίθεται στα μοντέλα RMT-300, RMT-350 και RMT-400, με πλάτος εργασίας 2.933, 3.403 και 4.024 χιλιοστά αντίστοιχα. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτής της έκδοσης περιλαμβάνεται η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μηχανική μονάδα Twin-Force Tek με κωνικά ρουλεμάν, ιδανική για βαθύτερες και συνδυασμένες κατεργασίες.

Στην πραγματικότητα, τα RMT μπορούν να εργαστούν σε βάθος 280 χιλιοστών, με το χαλύβδινο πλαίσιό αντοχής να εξασφαλίζει υψηλή χωρητικότητα φορτίου για την εργασία με σπαρτικές μηχανές Jet-M. Χαρακτηριστικά είναι, επίσης, τα νέα κινητά πλευρικά πάνελ.

Κιβώτιο ταχυτήτων CS και κύλινδρος τοποθετημένος σε παραλληλόγραμμο με ράβδο βελτίωσης

Μια άλλη ιδιαιτερότητα είναι η αλλαγή ταχύτητας CS μέσω ενός ειδικού κιβωτίου ταχυτήτων που έχει αναπτύξει η Alpego. Η λύση αυτή εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση του συστήματος, προσφέροντας υψηλή στιβαρότητα και απαγωγή θερμότητας. Τέλος, ο πλωτός κύλινδρος είναι τοποθετημένος σε παραλληλόγραμμο με ράβδο βελτίωσης, μια λύση που επιτρέπει να διατηρείται πάντα η ίδια κλίση του κυλίνδρου όταν το βάθος εργασίας μεταβάλλεται.

Με 12 έως 16 ρότορες για συνολικά 24 έως 32 δόντια

Τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με 12, 14 και 16 ρότορες αντίστοιχα, για συνολικά 24, 28 και 32 δόντια -τα RMT συνδέονται με το τρακτέρ μέσω του κοτσαδόρου 2ης κατηγορίας και λειτουργούν με το κιβώτιο ταχυτήτων στις 1.000 στροφές ανά λεπτό.

Για αυτές τις σβάρνες διατίθενται πολυάριθμα αξεσουάρ, από το κιτ εμπρόσθιου κοτσαδόρου έως το κιτ τοποθέτησης για τους σπορείς, από την υδραυλική ρύθμιση της ράβδου βελτίωσης έως τον υδραυλικό διορθωτή βάθους. Τέλος, είναι δυνατή η υιοθέτηση του άξονα με μπουλόνι ή του αυτόματου περιοριστή και του σφυρήλατου κιτ γρήγορων δοντιών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Η New Holland CR11 έτοιμη για νέο ρεκόρ αλωνισμού

Πώς µπορεί η New Holland να κατασκευάσει µία µηχανή να ξεπερνάει την CR10.90 κάτοχο του παγκοσµίου ρεκόρ αλωνισµού µε απόδοση 800 τόνων σε 8 ώρες; Να που τα κατάφερε µε την CR11, που όπως λέει η εταιρεία αντιπροσωπεύει ένα εντελώς νέο επίπεδο συγκοµιδής.

Τα μηχανήματα χορτονομής της Massey Ferguson που θα πρωταγωνιστήσουν το 2025

Η Massey Ferguson φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν με τη διαθεσιμότητα μεγάλων μηχανημάτων ικανών να εγγυηθούν την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα όλο και στενότερα χρονικά περιθώρια που επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Alpego Agile: Οικολογική ζιζανιοκτονία μεταξύ των σειρών με δοκιμασμένες λύσεις

Το Agile είναι το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχάνημα πολλαπλών χρήσεων για ζιζανιοκτονία μεταξύ των σειρών, για πλήρως αυτόματες εργασίες από την Alpego και μια απόλυτη καινοτομία στη σειρά Focus Line της εταιρείας που απευθύνεται στον αμπελουργικό τομέα.