Ντεμπούτο για τη νέα γενιά της συγκομιστικής μηχανής πατάτας Dewulf Enduro 2

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η έκθεση Potato Europe της επόμενης εβδομάδας θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν σε δράση τη δεύτερη γενιά της συλλεκτικής τεσσάρων σειρών Enduro.

Ο Βέλγος κατασκευαστής Dewulf λάνσαρε την αυτοκινούμενη μηχανή συγκομιδής Enduro στα τέλη του 2020. Η δεύτερη γενιά Enduro, η οποία θα παρουσιαστεί τρία χρόνια αργότερα στην Agritechnica 2023, θα κάνει το ντεμπούτο της στη γαλλική εκδήλωση για την πατάτα, διαμορφωμένη για απόσταση σειράς 4 x 90 εκατοστών.

Στα κύρια χαρακτηριστικά του μηχανήματος περιλαμβάνεται η αυξημένη ικανότητα επεξεργασίας χάρη στον πρόσφατα σχεδιασμένο ανελκυστήρα. Η Dewulf αναφέρει ότι ο συνδυασμός του μεγαλύτερου όγκου σάκων, της υψηλότερης ταχύτητας λειτουργίας και της βελτιωμένης κατανομής του προϊόντος έχουν αυξήσει τη χωρητικότητα κατά περίπου 50%.

Η νέα εξωτερική εμφάνιση οφείλεται κυρίως στη χρήση λιγότερων καλυμμάτων, ενώ το τελευταίο Enduro διαθέτει επανασχεδιασμένο κύριο πλαίσιο αλλά και μεγαλύτερη (820 λ.) δεξαμενή καυσίμου.

Υπάρχουν δύο επιλογές κινητήρων Scania: ο τυπικός κινητήρας 450 ίππων και ένας κινητήρας 550 ίππων. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ισχυρότερη έκδοση απευθύνεται σε χρήστες που χρειάζονται πρόσθετη ισχύ για να εργαστούν σε λόφους ή να λειτουργήσουν με υψηλότερες ταχύτητες συγκομιδής. Ορισμένα πράγματα δεν έχουν αλλάξει.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η συνεχώς ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης (από 0 έως 12°) στις μονάδες καθαρισμού. Η μονάδα Easy-Clean που διαθέτει το μηχάνημα που θα βρεθεί στην έκθεση στην Potato Europe θα είναι χρήσιμη σε λοφώδη εδάφη.

Η χωρητικότητα των 12,3m³ της διμερούς αποθήκης είναι η ίδια. Το ίδιο ισχύει και για την πίεση του εδάφους του εξάτροχου μηχανήματος (μέγιστο 1,8kg/cm²). Η Potato Europe θα πραγματοποιηθεί σε μια έκταση 22 εκταρίων στο Villers-Saint Christophe (Aisne) στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου. Η τοποθεσία βρίσκεται στα μέσα της διαδρομής μεταξύ Λιλ και Παρισιού.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Η Kubota αποκαλύπτει το Agri Concept στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας

Η Kubota στην πρόσφατη CES 2024 στο Λας Βέγκας βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το μακροπρόθεσμο όραμά της «GMB2030». Το νέο όχημα Agri Concept αποτελεί μέρος του μέλλοντος της γεωργίας που οραματίζεται η Kubota, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.