Νέα πρότυπα στη συγκομιδή πατάτας εισάγει η AVR με τη νέα Spirit 9200i

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Περισσότερη ευελιξία, μεγαλύτερη χωρητικότητα, μεγαλύτερη άνεση είναι αυτά που πρεσβεύει η νέα σειρά συλλεκτικών πατάτας Spirit 9200i και τα πετυχαίνει με την υψηλή τεχνολογία που εισάγεται.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Χάρη στην πλήρως υδραυλική κίνηση και ένα σετ εγκάρσιων κυλίνδρων ως πρόσθετη μονάδα καθαρισμού, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της AVR, η νέα μηχανή συγκομιδής πατάτας Spirit 9200i θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία. Ο έλεγχος του μηχανήματος είναι συμβατός με ISObus. Έτσι, μπορείτε να ρυθμίσετε το μηχάνημα από μια συμβατή με το ISObus οθόνη της επιλογής σας.

Η AVR προσφέρει μια οθόνη Müller Touch800 ή μια οθόνη Smart570. Το μηχάνημα συνοδεύεται πάντα από ένα εργονομικό χειριστήριο AVR και, χάρη στη λειτουργία ISObus-AUX, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε λειτουργίες στο χειριστήριο του τρακτέρ. Τα σαφή εικονίδια και τα διαισθητικά μενού, που συμπληρώνονται από τις αυτόματες λειτουργίες του μηχανήματος, βελτιστοποιούν την ευκολία χρήσης του Spirit 9200i.

Μονάδες καθαρισμού

Έως και τέσσερα κόσκινα για τη μονάδα ιμάντα εξασφαλίζουν μέγιστη ικανότητα επεξεργασίας. Στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος, μπορείτε να επιλέξετε είτε δύο κοντά είτε ένα μακρύ στρώμα κόσκινου. Ένα πρόσθετο στρώμα – και συνεπώς μια πρόσθετη παγίδα – αυξάνει σημαντικά την ικανότητα κοσκινίσματος.

Ακριβώς πριν από τη μονάδα ζώνης, μπορεί ο χρήστης να επιλέξει ένα μαλακό ελαστικοποιημένο χαλί κόσκινου ή πρόσθετο καθαρισμό μέσω μιας μονάδας εγκάρσιου κυλίνδρου. Σε όλο το μηχάνημα, το ύψος πτώσης διατηρείται πάντα στο ελάχιστο. Επειδή τα χαλιά εκσκαφής και τα χαλιά κοσκίνισης κινούνται κοντά μεταξύ τους, η πτώση από το χαλί εκσκαφής στο χαλί κοσκινίσματος διατηρείται στο ελάχιστο. Ως αποτέλεσμα, το AVR Spirit 9200i επιτυγχάνει τα χαμηλότερα ύψη πτώσης στην αγορά, με περιθώριο 33% σε σχέση με τον ανταγωνιστή, όπως αναφέρει η AVR.

Μονάδα εγκάρσιου κυλίνδρου και πρόσθετη ικανότητα καθαρισμού

Ένα σετ σταυρωτών κυλίνδρων για τη μονάδα ιμάντα αυξάνει σημαντικά την ικανότητα καθαρισμού του μηχανήματος χωρίς να απαιτείται πρόσθετη αλλαγή κατεύθυνσης στο μηχάνημα. Οι εγκάρσιοι κύλινδροι απομακρύνουν αποτελεσματικά το χαλαρό χώμα, τους σβόλους και τις μικρότερες πέτρες από τη ροή του προϊόντος, ανακουφίζοντας τους ιμάντες υ, οι οποίοι με τη σειρά τους απομακρύνουν πιο αποτελεσματικά το υπόλοιπο χαλαρό χώμα και τα φυλλώματα. Η θέση, η ταχύτητα και η περιστροφή των λείων κυλίνδρων μπορούν να ρυθμιστούν από την οθόνη.

Ο τελευταίος κύλινδρος της μονάδας CR είναι επίσης ελαστικοποιημένος και, σε συνδυασμό με μια ράβδο βούρτσας, χρησιμεύει αποτελεσματικά ως κύλινδρος τραβήγματος. Χάρη στις πολλές δυνατότητες ρύθμισης της μονάδας εγκάρσιων κυλίνδρων, η μηχανή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση.

Το τρίτο σετ κόσκινου ή σταυρωτού κυλίνδρου αυξάνει την περιοχή διαχωρισμού, κάτι πολύ σημαντικό λόγω της τρέχουσας τάσης προς ποικιλίες υψηλής απόδοσης με πολλά και σταθερά σπάργανα. Με τη σειρά της, η περαιτέρω ανάπτυξη της μονάδας σταυρωτού κυλίνδρου με κύλινδρο για τα κοτσάνια βοηθά στην καλύτερη διαχείριση των κοντών στελεχών που γλιστρούν μέσα από το χαλί για τα κοτσάνια.

Η μονάδα ιμάντα στο πίσω μέρος του μηχανήματος είναι πλήρως ρυθμιζόμενη ως προς την κλίση, εξασφαλίζοντας πλήρη έλεγχο της ροής του προϊόντος σε όλες τις συνθήκες: είτε πρόκειται για επικλινές ή επίπεδο έδαφος είτε για ελαφρύ ή βαρύ έδαφος. Η ροή του προϊόντος στον διαμήκη ιμάντα εκτρέπεται μέσω του τριπλού κυλίνδρου, ο οποίος είναι ρυθμιζόμενος σε ύψος. Εδώ πραγματοποιείται ο διαχωρισμός των πετρών και των σβόλων πριν από τον τελικό έλεγχο στο τραπέζι.

Ο νέος, υδραυλικά αναδιπλούμενος κύλινδρος στον εγκάρσιο ιμάντα μπορεί να ελέγχεται από την καμπίνα. Έτσι αποφεύγονται εύκολα τα μπλοκαρίσματα ακόμη και στις πιο δύσκολες περιοχές του αγροτεμαχίου.

Αποθήκη Clean & Go

Το Spirit 9200i είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη αποθήκη. Το μέγιστο ύψος εκφόρτωσης μπορεί να φτάσει έως και 4,20 μ.. και για το σκοπό αυτό διατίθεται ένας υδραυλικά ανασυρόμενος σπαστήρας ή μια χοάνη. Το σύστημα αποθήκευσης Clean & Go συνδυάζει το καλύτερο από 2 κόσμους: μια αποθήκη 8 τόνων πατάτας, πρόσθετη ικανότητα κοσκινίσματος και μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας για την εκφόρτωση της αποθήκης.

AVR Connect

Το Spirit 9200i μπορεί να παρακολουθείται πλήρως και εξ αποστάσεως, αφού μέσω ενός λογαριασμού στο AVR Connect, μπορείτε να παρακολουθείτε δεδομένα εργασίας, δεδομένα αισθητήρων και δεδομένα απόδοσης. Είναι επίσης δυνατή η εξ αποστάσεως διάγνωση, επιτρέποντας στον αντιπρόσωπο ή την AVR να παρέχει καλύτερη υποστήριξη.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα