Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Την ευρεία συναίνεση για την προώθηση της διαδικασίας τυποποίησης υπό την ομπρέλα του AEF ανακοινώνουν οι Claas, Amazone και AgXeed, οι οποίες εδώ και καιρό συνεργάζονται για την προώθηση της λύσης 3A, που αφορά τη συνεργασία αυτόνομων μηχανημάτων, τα οποία αρμονικά εργάζονται και παράγουν σημαντικό έργο στο πεδίο.

Ανοικτή συνεργασία κατασκευαστών

Η 3Α, η πρώτη ομάδα αυτονομίας για τη γεωργική τεχνολογία που διαπερνά τους κατασκευαστές, έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία από την ίδρυσή της ενόψει της Agritechnica και έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα αυτοματοποιημένα και αυτόνομα γεωργικά μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια της Agritechnica, οι εταίροι 3A -AgXeed, Amazone και Claas- προσκάλεσαν περισσότερες από 30 διαφορετικές εταιρείες του τομέα των γεωργικών μηχανημάτων για να συζητήσουν την ανάγκη μεγαλύτερης τυποποίησης σε ολόκληρο τον κλάδο.

Στη συνέχεια, η ομάδα 3A αποφάσισε ότι το AEF (Ίδρυμα Ηλεκτρονικής Αγροτικής Βιομηχανίας), ως πλατφόρμα για τη διεθνή τυποποίηση, ήταν το καταλληλότερο για να αντιμετωπίσει τα καθήκοντα που βρίσκονταν μπροστά τους. Από τον Μάιο του 2024, η νέα ομάδα εργασίας του AEF σε συνεργασία με τις AgXeed, Amazone και Claas, καθώς και άλλους κατασκευαστές, προωθεί ενεργά την τυποποίηση μαζί με τις υπάρχουσες ομάδες εργασίας του AEF.

Δεδομένου ότι η εμπειρία δείχνει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει αρκετό χρόνο, ένα βασικό καθήκον θα είναι η προώθηση της πρακτικής εφαρμογής και η περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτοκόλλου 3A για την επικοινωνία μεταξύ ελκυστήρων και εργαλείων. Εδώ αξίζει να πούμε πως η AEF έχει κάνει σημαντική δουλειά στην τυποποίηση πολυάριθμων διεπαφών και πρωτοκόλλων τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ISObus, της γεωργίας ακριβείας και της ηλεκτροκίνησης.

«Για την επιτάχυνση της υλοποίησης των στόχων του 3Α, είναι επομένως λογικό να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία και να ενισχύσουμε το δίκτυο της AEF για την αναθεώρηση τυποποιημένων διεπαφών στους τομείς του αυτοματισμού και της αυτονομίας», εξηγεί ο Dr. Martin von Hoyningen-Huene από την Claas, εκτελεστικός αντιπρόεδρος BU Tractors & Implements.

Ως η πρώτη ομάδα αυτονομίας πολλών κατασκευαστών στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων, η 3A έχει ως στόχο να προωθήσει και να επιταχύνει την ανάπτυξη, την εισαγωγή στην αγορά και την τυποποίηση τεχνολογιών για εξαιρετικά αυτοματοποιημένες και αυτόνομες εργασίες στο χωράφι και να διευκολύνει έτσι την τυποποίηση των διεπαφών και των πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Το AgXBox, το CLAAS Autonomy connect και το Amazone AutoTill είναι μεταξύ των πρώτων λύσεων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

EuroTier 2024: Kόμβος καινοτομίας για τη διεθνή κτηνοτροφία 12 με 15 Νοεμβρίου

Μέχρι τώρα, περίπου 2.000 εκθέτες από 55 χώρες δήλωσαν συμμετοχή στην κορυφαία έκθεση για την επαγγελματική κτηνοτροφία και τη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου στον κόσμο, σε μία εκδήλωση που υποστηρίζεται από τη DLG και ανοίγει νέες θεματικές στο Ανόβερο.

Δίνει αέρα στα φυτά και καταστρέφει τα ζιζάνια το Siptec Sonic 600

Ο βραβευµένος Αγρότης της Χρονιάς 2023, Μιλτιάδης Χαρένης, έπειτα από επίδειξη, εµπιστεύτηκε τον αεριστή εδάφους Sonic 600 για να συµβάλλει στην οµαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών του στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.

Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.