To RX 20 σε τρεις εκδόσεις της Pellenc τρέχει αυτόνομα εργασίες στον αμπελώνα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Όπως αναμενόταν, η Pellenc εισάγεται στον κόσμο των αυτόνομων ρομπότ για εργασίες στον αμπελώνα. Η συγκεκριμένη εταιρεία το κάνει με το RX 20, ένα αυτόνομο ερπυστριοφόρο ρομπότ που διατίθεται σε 3 πλάτη: 0,72 μ., 0,90 μ. και 1,30 μ. Οι εργασίες που μπορεί προς το παρόν να φέρει εις πέρας είναι κυρίως ο τεμαχισμός και η μηχανική ζιζανιοκτονία μέσα και ανάμεσα στις σειρές.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Αυτονομία έως και 24 ώρες για το RX 20

Η μικρή, 100% αυτόνομη μονάδα της Pellenc τροφοδοτείται από υβριδικό κινητήρα.

Ένας κινητήρας Perkins 25 ίππων, με δεξαμενή RNG 42 λίτρων, τροφοδοτεί μια γεννήτρια. Η γεννήτρια παράγει με τη σειρά της το ρεύμα που απαιτείται για την τροφοδοσία των 2 ηλεκτροκινητήρων 6 kW που κινούν τις 2 ερπύστριες πλάτους 180 χλστ.

Η κατασκευάστρια δηλώνει ότι η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 2 και 4 λίτρων ανά ώρα, ανάλογα με την εργασία και το έδαφος. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό δίνει αυτονομία περίπου 24 ωρών. Ο πετρελαιοκινητήρας κινεί επίσης έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW. Αυτός είναι υπεύθυνος για την ανύψωση και τη λειτουργία του προσαρτημένου εξοπλισμού. Τα εργαλεία μπορούν επίσης να λειτουργήσουν υδραυλικά με τη χρήση μιας αντλίας με παροχή 26 λ./λ..

Για εργασίες συντήρησης

Για την επίδειξη, σχεδιάστηκε ένας χάρτης του αγροτεμαχίου που έδειχνε τη θέση των σειρών. Το ρομπότ έλαβε εντολή να εργαστεί σε μία σειρά από τις δύο, τεμαχίζοντας μεταξύ των σειρών. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένας ηλεκτρικός τεμαχιστής Pellenc.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, μια συσκευή ασφαλείας ανιχνεύει μη φυσιολογικούς κραδασμούς που προκαλούνται, για παράδειγμα, από σπασμένο μαχαίρι. Εκεί η μονάδα σταματά και προειδοποιεί τον χειριστή.

Πληροφορίες από Entraid

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Με ισχύ έως και 106 ίππους και νέα χαρακτηριστικά τα SAME Dorado του 2024

Το μοντέλο του 2024 φέρνει ανανεωμένα χαρακτηριστικά για βελτιστοποιημένη χρήση σε κλασικές εκμεταλλεύσεις, σε ευρύχωρους οπωρώνες, σε αχυρώνες, αλλά και σε εκμεταλλεύσεις αφιερωμένες στην πράσινη

Αναβάθμιση σε κάθε τομέα για τα δενδροκομικά Deutz-Fahr 5DF το 2024

Μετά από δύο χρόνια επιτυχηµένης παρουσίας της Σειράς 5 DF platform στην αγορά, η Deutz-Fahr την αναβαθµίζει για το 2024, πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας για την αύξηση της ευελιξίας, της παραγωγικότητας και της άνεσης.