Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Από την ίδρυσή της το 1936, η CLAAS είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία των θεριζοαλωνιστικών μηχανών. Η πορεία της ξεκίνησε με το γνωστό ως M.D.B. σύστημα. Η εταιρεία σημείωσε σημαντική επιτυχία με τη σειρά SUPER στις δεκαετίες του 1940 και 1950, ενώ στη δεκαετία του 1950 ακολούθησε η εισαγωγή αυτοκινούμενων θεριζοαλωνιστικών μηχανών με μοντέλα όπως το HERCULES και το SF.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Τη δεκαετία του 1960 και του 1970 υπήρξε περαιτέρω καινοτομία με μοντέλα όπως τα MATADOR GIGANT, DOMINATOR και άλλα, τα οποία καθιέρωσαν την CLAAS ως ηγέτη της αγοράς στην Ευρώπη.

Το 1995, η LEXION 480 εισήγαγε την πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία APS, φέρνοντας επανάσταση στις επιδόσεις και τη γεωργία ακριβείας. Η CLAAS συνέχισε να καινοτομεί με την τεχνολογία TERRA TRAC το 1997 και το σύστημα αυτοματισμού CEMOS το 2013, το οποίο ενίσχυσε την ευφυΐα και την αποδοτικότητα των μηχανημάτων.

Οι πρόσφατες προσθήκες στην οικογένεια των θεριζοαλωνιστικών μηχανών CLAAS, οι σειρές TRION και EVION, που θα κυκλοφορήσουν το 2021 και το 2023 αντίστοιχα, συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια της αποτελεσματικότητας και της αυτοματοποίησης στον αλωνισμό. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν το σύστημα διαχείρισης κινητήρα DYNAMIC POWER και διευρυμένες λειτουργίες CEMOS, προσφέροντας μια σειρά μονάδων κοπής από συμβατικά έως υπερσύγχρονα, αυτοματοποιημένα συστήματα.

Οι σειρές DOMINATOR και LEXION αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των 500.000 μονάδων που παρήχθησαν, ενώ άλλα μοντέλα όπως τα SUPER, EUROPA και TUCANO συμβάλλουν ακολούθως σημαντικά. Το δίκτυο παραγωγής της CLAAS εκτείνεται σε πολλές ηπείρους, με εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γερμανία, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, εξασφαλίζοντας παγκόσμια παρουσία.

Η CLAAS ηγείται τοσο στη γεωργία ακριβείας όσο και στον αυτοματισμό, ενσωματώνοντας ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως η συσκευή ελέγχου απόδοσης το 1974 και το CEMOS το 2013. Η εταιρεία έχει επίσης πρωτοπορήσει στη χαρτογράφηση των αποδόσεων, στη διαχείριση στόλου με τηλεμετρία και στην ψηφιακή δικτύωση μέσω συστημάτων όπως το TELEMATICS και το CLAAS connect.

Οι εορτασμοί της επετείου θα αναδείξουν το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της CLAAS και τη δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και την υποστήριξη των πελατών. Τα μηχανήματα ειδικής έκδοσης θα διαθέτουν μοναδικά σχέδια και θα είναι διαθέσιμα για την περίοδο συγκομιδής του 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CLAAS, Jan-Hendrik Mohr, τόνισε την αφοσίωση της εταιρείας στην εμπιστοσύνη των πελατών και τη διεθνή επάρκεια στην παραγωγή θεριζοαλωνιστικών μηχανών, υπογραμμίζοντας το σλόγκαν «More than a machine», που αντικατοπτρίζει το ολοκληρωμένο δίκτυο υποστήριξης και εξυπηρέτησης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Mε 5 νέα μοντέλα και πλήθος βελτιώσεων η αναβαθμισμένη σειρά Quantum V/F της Case IH

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών

Claas Rovio 4: Οι συλλεκτικές τελευταίας γενιάς με σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις

Η Claas με τους αραβοσιτοσυλλέκτες της σειράς Rovio 4 εισάγει ένα νέο σχεδιασμό και περαιτέρω τεχνικές βελτιώσεις, προσφέροντας τώρα ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χαμηλότερες απώλειες και βελτιωμένη ποιότητα τεμαχισμού στη συγκομιδή αραβοσίτου.

Ισχυρότερα και πιο άνετα τα νέα τηλεσκοπικά Scorpion 3 και 4 τόνων της Claas

Η Claas παρουσίασε πέντε νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές Scorpion στην κατηγορία των 3 και 4 τόνων. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν σημαντικές βελτιώσεις στην άνεση καθώς και βελτιωμένη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα.