Για τρακτέρ 100 ίππων το νέο χορτοκοπτικό Krone EasyCut R 450 με πλάτος εργασίας 4,5 μέτρα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειο Σοφού

Η σειρά R συμπληρώνεται από το νέο μοντέλο 4,5 μέτρων, το οποίο διαθέτει τηλεσκοπικό αντίβαρο και οριζόντια αναδίπλωση για μεταφορά.

Η Krone λανσάρει το EasyCut R 450, συμβάλλοντας όχι μόνο στην πρακτικότητα κατά την εργασία αλλά και στην άνεση κατά τη μεταφορά. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του τηλεσκοπικού αντίβαρου, το χλοοκοπτικό εξασφαλίζει μέγιστη σταθερότητα στην οδήγηση, ενώ αναδιπλώνεται οριζόντια για οδική μεταφορά, μια καινοτομία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στη Γαλλία στο Salon de l’herbe et des fourrages.

Αποδοτικό κούρεμα με κατάλληλη επικάλυψη

Η νέα ναυαρχίδα μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα γνωστά μπροστινά χλοοκοπτικά της Krone με πλάτος κοπής έως και τέσσερα μέτρα, εξασφαλίζοντας πάντα τη βέλτιστη επικάλυψη. «Οι ρυθμιζόμενοι βραχίονες ανύψωσης και οι βραχίονες στήριξης, οι οποίοι τοποθετούνται σε διαφορετικές θέσεις, εξασφαλίζουν μια καλή θημωνιά», τονίζει η Krone.

Ιδανική κατανομή βάρους για μεγαλύτερη οδηγική σταθερότητα

Το EasyCut R 450 είναι εξοπλισμένο με υδραυλικό μηχανισμό προέκτασης, ο οποίος μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί με δέκα πλάκες των 50 κιλών. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό προσφέρει τεράστια βελτίωση των χαρακτηριστικών οδήγησης στο πεδίο.

Το βάρος έως και 500 κιλών ωθείται πλήρως αυτόματα με ελεγχόμενη ακολουθία 60 εκ. Έτσι επιτυγχάνεται η βέλτιστη ισορροπία του μηχανήματος και οι βραχίονες ανύψωσης του τρακτέρ φορτώνονται πιο ομοιόμορφα. Με τον τρόπο αυτό, η απαιτούμενη ισχύς είναι μόνο περίπου 74 kW ή 100 ίπποι, χαρακτηριστικό που καθιστά το μηχάνημα ελκυστικό για πολλές γεωργικές επιχειρήσεις, καθώς και για εργολαβικές εταιρείες.

Αποδοτική καθοδήγηση περιγράμματος μέσω υδραυλικής εκφόρτωσης

Ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η πατενταρισμένη ανάρτηση DuoGrip εξασφαλίζει την προσαρμογή στο έδαφος σε όλο το πλάτος εργασίας. Ένας ενσωματωμένος κύλινδρος τραβάει το χλοοκοπτικό από το βραχίονα στήριξης στη θέση αιώρησης, εξασφαλίζοντας ομαλά χαρακτηριστικά οδήγησης ακόμη και σε μεγαλύτερες ανωμαλίες του εδάφους και γρήγορους ελιγμούς. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η μέγιστη ανύψωση στο κεφαλάρι.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης υδραυλικά ρυθμιζόμενη πίεση, η οποία μπορεί εύκολα να διαβαστεί σε μανόμετρο. Ακόμη μεγαλύτερη άνεση παρέχει η προαιρετική ρύθμιση της πίεσης εδάφους από την καμπίνα του τρακτέρ, η οποία απαιτεί μια πρόσθετη βαλβίδα ελέγχου διπλής ενέργειας. Αυτό συμβάλλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Η δοκιμασμένη τεχνολογία κοπής EasyCut

Η τεχνική βάση του EasyCut R 450 είναι η πλήρως συγκολλημένη και εφ’ όρου ζωής λιπαινόμενη μπάρα κοπής EasyCut με οκτώ δίσκους κοπής και δύο τύμπανα κοπής. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προστασία δίσκων κοπής SafeCut και η υδραυλική προστασία από χτυπήματα αποτρέπουν τις εκτεταμένες ζημιές στο μηχάνημα.

Συμπαγές και ασφαλές στο δρόμο

Για τη μεταφορά, το EasyCut R 450 περιστρέφεται υδραυλικά οριζόντια προς τα πίσω. Κατά τη διαδικασία αυτή, το αντίβαρο ανασύρεται αυτόματα, διατηρώντας το πλάτος μεταφοράς κάτω από 2,5 μ. Με τον στάνταρντ φωτισμό LED, συμπεριλαμβανομένου του προειδοποιητικού σήματος, η οπίσθια χλοοκοπτική μηχανή μπορεί επομένως να μεταφερθεί με απόλυτη ασφάλεια στους δημόσιους δρόμους.

Μετά το πέρας της εργασίας, το χλοοκοπτικό μπορεί να σταθμεύσει με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τα πόδια στήριξης, τα οποία παραμένουν στο μηχάνημα. Εν κατακλείδι, με πλάτος εργασίας 4,5 μ., το EasyCut R 450, με την ευέλικτη ρύθμιση της επικάλυψης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά σε συνδυασμό με διάφορα μπροστινά χλοοκοπτικά της Krone.

Με το EasyCut F 400 Fold μπορεί ακόμα να επιτευχθεί πλάτος εργασίας σχεδόν 8 μ., ενώ η υδραυλική ανακούφιση του πατώματος κοπής και το επεκτεινόμενο αντίβαρο, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη προσαρμογή στο έδαφος και την κατανομή του βάρους, που δημιουργούν συνθήκες για υψηλής ποιότητας χορτονομή ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Με διπλό ρότορα, ειδικά ραντάρ και μηδενικές απώλειες πεδίου έρχεται το Case IH AF11

Η Case IH λανσάρει, αρχικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής τη θεριζοαλωνιστική μηχανή AF11, μια μονάδα επανασχεδιασμένη από την αρχή για να μεγιστοποιήσει το χρόνο στο χωράφι με περισσότερη παραγωγικότητα και όλα τα καινοτόμα συστήμα να συνδράμουν προς όφελος του παραγωγού.

Το παγκόσµιο ταξίδι της Landini συνεχίζεται στην Ελλάδα το Σάββατο 28 Σεπτεµβρίου 2024

Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθεί η πλήρης γκάµα δενδροκοµικών τρακτέρ της Landini, ενώ θα πρωταγωνιστεί το ολοκαίνουργιο Landini Rex Dynamic όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα δοκιµαστεί στον αµπελώνα του οινοποιείου σε πραγµατικές συνθήκες.